![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-11-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz maşallah diyeyim Sellukanıza.. Bol çiçek vermiş. Benim saksıdaki sellukam artık tek tük açıyor ve hiç tohum tutmadı. Artık sizin sellukanızdan tohum bekliyoruz. Daha ne istiyor bahçe ise bahçe, bakım, gelişme herşey tamam tohum tutmaması için bahanesi yok ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Acemifüsun, Sn. Orhan Özbilgiç'in sellukasına bakılırsa benimkinin de tohum vermesi lazım. Su istemiyor diye uzun zamandır sulamadım, kökü yağmur da almıyor, bundan olabilir mi? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz fotoğraflar ve selluka harika, ellerinize sağlık Deneyimli arkadaşlar fasulyeler için ne der bilmiyorum, daha erken mi aceba?Memet beyin tarifine göre ben de çelik aldım, inşallah köklenirler, arkadaşlarıma hediye ettiğim sellukaları görenler çok istiyor, umarım başarılı olurum ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Karıncalar tozlaşmayla hiç ilgili değil. Hatta çiçeğine bile gitmiyorlar. Ya gül biti getiriyorlar çiçeğe, ya da kopan çiçeklerden akan özsuyu emiyorlar. Geçen sene çok inceledim karıncaları, bir teki çiçeğin üstünde değildi. Ayrıca olası tozlaşma yapacak böcekler de kaşıyor karıncalardan. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim bir bahçede birde tarlada diktiğim iki tane sellukamda bol miktarda çiçek var fakat ne hikmetse tarlada bulunan sellukada hiçbir tane tohum emaresi yok. Aksine bahçedekinde 30 yakın boyları 15 cm' i geçen fasülyeler oluştu. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın memet, Yine bir dogasever sitede yayınlanan fotoğraflarda, çiçek oluşumunun her aşamasında üzerinde gezinen karıncaları görebiliyoruz. Çiçekler hızla büyüdü ve gelişmeye devam ediyor, hastalık belirtisi en azından bu fotolarda yok. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Haklı olabilirsiniz ancak birinci fotoğraf, bitkideki ilk çiçek oluşumu, ikinci foto ise aynı salkımın 4 gün sonraki durumu. Yani henüz dökülen çiçek filan yok. Dişi organla ilgileri konusunda ise yorum yapamayacağım. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Tuta sayesinde selluka sahibi oldum. Kargoda çiçek hiç zarar görmemişti, ama saksının içindeki toprak tamamen boşalmıştı. Bu fırsatla saksısını da büyüttüm. Kışın içeriye alacağım için dalları destek çubukların etrafında döndürdüm. İnşallah baharda terasa çıkardığımda yukarıya doğru sardırırım. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de heyecanla bekliyorum sevgili TUTA'nın göndereceği sellukayı. Pazartesi günü kargoya verecek. Saksı değişimi korkutuyor beni. Siz zorunlu olarak yeni saksıya almışsınız. Bakalım benim selluka ne durumda gelecek? Saim Bey, plastik saksı ise saksıdan çıkarmadan çok sayıda delik açarak , yeni saksıya almamızı önermişti. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki01 saksı kolide yan yatık geldiği için topraklar dökülmüş ve kökler açığa çıkmıştı. Yeniden ekmiş gibi olacağım için biraz daha büyük saksı olmasını istedim. Hatta ilk günler kökler hava aldığı için korktum biraz ama şimdi gayet iyi görünüyor. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Benim sellukamın çiçekleri dün gece dökülmüş nedenini anlamadım.Birkç gündür sellukamdan gerek dökülen gerekse kendi kopardığım çiçeklerini kokluyorum ama kokmuyor Neden kokmuyor olabilir? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Meğer selluka ne güzel kokuyormuş Adeta beni mahçup etti Yere düşen bir salkımı kokladığımda hiçbir çiçeği anımsatmayan müthiş bir koku sardı yüreğimi Eşim bu kokuya bayıldı. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2010
|
Ben Adana'da oturuyorum ve selluka(özellikle kokulu) bulmam imkansız gibi bir şey ama izmirde tanıdıklarım var,orada nerede bulabileceğimi söylerseniz veya bir yere yönlendirirseniz sevinirim.Bu bitkiyi yetiştirmeyi istiyorum.Yardım ederseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
sayın kalambaklı eğer mümkünse şubat ayında ben de talep edebilirim. geçen yıl diktiğim fide gelişemedi ve kurudu. balıklıovada bahçe çok rüzgar alıyor. önümüzdeki yıl tekrar yeşerir mi bilemiyorum. evin arkasında güneye bakan tarafa dikip tekrar denemek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2010
|
Alıntı:
sevgiyle.. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Bu güzelliği Siz selluka seven ve değerini bilen Arkadaşlarımla paylaşmak istedim. tohumdan ekip büyüttüğüm bu Senenin balkonuma en güzel kokuyu yayan çiçeğim kokusunun imkanı yok tarif edebileyim muhteşem ötesi birşey. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.missmenas, bitkiniz susuz mu kalmış? Yaprakları pörsümüş görünüyor. Sn.Tuta'nın göndermiş olduğu 10 adet tohumu ektim, üzerini şeffaf naylonla kapatıp en güneş alan yere yerleştirdim. (İstanbul'da sıcaklık epey düştü) Eğer çimlenirlerse bukışı içeride geçirecekler, gelecek bahara bahçedeki yerlerini alacaklar. Sn.Tuta, tekrar çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Alıntı:
Her ne kadar da dikkat ettiysemde olmadı yaprakları çok narin biraz pörsüdü evet Yeterki yaşasın canlandırırım ben onu yine. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn.Tuta, çok teşekkür ederim, yıllardır merak ettiğim bu güzel bitkiye sayenizde kavuştum. Fidelere gözüm gibi bakıp, seneye baharda bahçedeki yerlerine yerleştireceğim. Not:fotoğraflarını yarın çeker eklerim. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sellukanın toprak altında bulunan bölgesinde, uygun olmayan iklimlerde bitkinin yaşamasını sağlayan ve tabakalar halinda soğanlar bulunur. Bu demektir ki; Sellukanın mevsim gereği kuruyan dallarını toprak hisasından kesseniz bile baharda tekrar filizlenecek ve yıllar geçtikçe selluka daha da güçlenerek daha çok dallanacak ve çiçeklenecektir. |
|
|
|
![]() |
|
|