![]() |
|
![]() |
#2342 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
|
Silindirden genişe hayal edebileceğiniz her türlü kombinasyonda çok çeşitli şekilleri vardır. Bazıları grup halinde olur. Yine de, yer altı besin stoklama kapasitesi olan her türlü bitki çiçek soğanı anlamına gelir.Soğan ,Rizom ,Yumru Selluka'ya soğan dediğimiz için bize kırılmışmıdır ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
Kokusu da yasemin gibi sarıyor bulunduğu yeri. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2009
|
Kışın kök kısmını at gübresi ile örterseniz bir sorun yaşamazsınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
bahçeye dikmeye korktuğum için saksıya diktim. üzerine titriyorum. ama gözle görülür bir gelişme yok. yapraklarda dökülme veya erime de yok, görünüşte sağlıklı. tohumdan yetiştirmiştim. kompoze gübre de veriyorum. devasa bir saksıda 15 cm boyunda, 3-4 yapraklı bir selluka düşünün. saksıda koyun gübresi, bahçe toprağı ve orman toprağı karışımı var. önerisi olan varsa çok sevinirim. Düzenleyen moso : 03-06-2010 saat 14:26 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter geçen yıl selluka tohumu dağıtmıştı. Ancak hava sıcaklığının çok düşmesi nedeni ile tohum dağıtımını erken yapmış ve ben de dahil bazı üyelere tam olak olgunlaşmamış tohumlar gönderilmişti. http://www.agaclar.net/forum/showthr...elluka&page=14 Ama çıkmadık candan umut kesilmezmiş. Ben o tam olgunlaşmamış baklayı kurutup saklamıştım, mart ayında da gayet özensiz bir biçimde, nasıl olsa çıkmaz diyerek öylece ekmiştim. Ektiğim tohumlardan biri yeşerdi ve şu anda 50cm. kadar boylandı. Biraz cılızca yaprak sayısı az ama toparlar diye düşünüyorum. Tohumları aldığımda üzülmüştüm, boşa heves diye ama şu anda bir sellukam var diye mutluyum. Paylaşım sayfasına o zaman sitemkar bir mesaj yazmıştım, hakkını teslim etmek gerekir diyerek bu gelişmeyi de bildirmek istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Ağaç Dostu
|
Ben nerede yanlış yapıyorum? Selluka suyu, güneşi sever. Balkonda, hatta üstü açık terasta akşam üzerine kadar güneş alan bir yerde duruyor, toprağını hiç kurutmuyorum. Ancak artık büyümüyorlar ve yaprakları sararmaya, büzülmeye, yani ölmeye başladı sellukalarım. İçeri aldım, suyunu azaltmayı, kurudukça vermeyi düşünüyorum. Tabi ne kadar işe yarayacak bilmiyorum. Önerisi olan var mı? Neden böyle oldu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Ağaç Dostu
|
Bahçelievler'de saksıda ve bahçede apartmanın güney cephesinde doğu ve kuzey yanları bina tarafından kapalı. Kışın ciddi donmuştu ben yaşayacağından umutlu değildim aslında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
|
Alıntı:
Zühre'cim toprağını sevmemiş olabilir .Toprakta solcan gibi bir şey olabilir. Bence sen onu saksıdan çıkar oksijenli su karışımına koy saksıyı deterjanla hatta çamaşır suyu ile dezanfekte et .sonra yumru iyi durumda ise güzel bir toprağa dik .Aspirinin suda erit bu suile kökünü sula kurtulur diye düşünüyorum .O kadar da nazlı gelmedi bana ,hatta çimlendirmek daha zor belki vakitsiz ektik o yüzden zorlandık .Şimdilerde ekilseydi daha kolay çimlenirdi . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Merhaba, Güneye bakan pencere önüne selluka iyi gider mi? Saksısını terasta yarı gölgede bırakıp sürgünleri uzatsam diyorum. Yazın oldukça fazla güneş alan bir konum. Bu ilkbaharda sardunya koydum. Şimdilik bir sorun yok. Tohum veya çelik konusunda yardımcı olacak bir arkadaşımız olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
|
Sellukam güneşin altında. Sert rüzgar da var. Yapraklarına su da sıkıyorum. Sürekli toprağını ıslak tutuyorum. Bunun dışında yaptıklarım, gübrelemeyi ihmal etmiyorum, hümik asit yosun ve ema veriyorum. Son derece sağlıklı ve çiçeklendi. Küçük saksılarda on kadar fidan var onlara da aynı uygulamayı yapıyorum ama yarı gölgede tutuyorum. Onlar da sağlıklı gelişiyor. Kırmızı örümceğe karşı dikkatliyim hemen ilaçlıyorum. Solucan bitkiye zarar vermez. Çiçek için arı neyse, toprak için de solucan o dur. Bunlardan hangisini eksik yaptığınızı değerlendirin. Sarius, benden ya da Kalambaklıdan fidan bulabilirsiniz. Birimiz Güzelbahe'de birimiz Urla'da. Düzenleyen memet : 04-06-2010 saat 21:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Ağaç Dostu
|
Hepinize teşekkür ederim. Mesajlarınızı okuyunca hemen yaprakların altına baktım, ancak hiçbir şey yoktu. Sanıyorum fazla sulamadan oldu. Birini kaybettim zaten, diğerlerine artık yağmurlu havada bile su yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Ağaç Dostu
|
ne mutlu size sayın Jezebel. benim sellukam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Sellukanız çok sağlıklı,kısa süre sonra sürgünleri coşacak gibi duruyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim Yılmaz Bey ![]() uzamaya başladığı ilk sürgün kırılmıştı, ondan sonra da küstü sanırım... koyun gübresi koydum toprağının içine. 15 günde bir gübre vermeye başladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |