![]() |
|
![]() |
#2072 |
Ağaç Dostu
|
Memet çok haklı başka yerden almayın. Burada bu işe gönül vermiş bu kadar insan varken. Bir de daha ilk mesajında tohum isteyenler acayip arttı, anlayamıyorum doğrusu. Ben kendi dağıtacağım tohumları forumda aktif olanlar arasında paylaştırıcam. Sadece arama motorlarından gelip ilk mesajlarında isteyenlere vermek zoruma gider valla. Kimse de kusura bakmasın bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Çok doğru dedikleriniz ben de katılıyorum. Ekim başında Urla'da bir sera da 40 TL istediler. (1m kadar) Bu kadar da fahiş fiyat istenmez ki...Arz - talep meselesi deyip fiyatları artırıyorlar. Çok istediğim halde almadım tabii ki o fiyata. İzmir'e gitiğimde Kemeraltı'na uğramam şart oldu. Bu Selluka sevdası rüyalarıma giriyor inanın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Memet bey, benim sellukam 5-6 mt. uzadı ama teneke içinde olduğundan mı açmadı acaba? geçen yılki de tenekedeydi onu baharda erken sulayıp çürütmüştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Alıntı:
sitenizde yeniyim yaklaşık bir aydır bütün forumları okuyup site genelinde bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.Sizin formunuz ilk üretim heyecanınızda çok hoş.Beni çocukluğuma babaannemin bahçesindeki kokulara götürdü.Acaba istesem banada gönderirlermi bende yetiştirebilirmiyim diye içimden geçiyordu ki Orkun Beyin mesajını gördüm ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Nazlı, seneye gübreleme konusuna önem vermelisiniz bence. Tenekede de açması gerekir. Bu sene bir fidanı tenekeye dikip deneyeceğim. Bahçe toprağı gübre ve dere kumundan bir karışım hazırlayacağım teneke için. NPK gübre vereceğim. Çiçeklenme döneminde de potasyum takviye edeceğim. Sagdil, tohum olgunlaştığı sırada sitede aktif olmaya devam ederseniz size de tohum verecek arkadaşalrımız olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Memet'in dediği gibi forumda aktif olun yeter ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
memet teşekkürler. benim tenekedeki toprağım gübre+kum ve toprak karışımı idi. Bütün yaz dibine yanmış keçi gübresi, domates posası ve BİOFER döktüm. Ayrıca kırmızı örümcekle mücadele ederken yaprak gübresi de verdim. Bol bol sürgün verdi. başkada bişey yok. Baharda evin arkasına toprağa göçürmek istiyorum inşallah yaşarsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Ağaç Dostu
|
Selluka tohumu
Arkadaşlar sellukanın ilk tohum kapsülünü göreli 27 gün oldu.Kapsül hala yemyeşil ve hiç kurumaya niyeti yok.Tohumların olgunlaşması sanırım kasım sonunu bulacak.Tabi bu süre içinde don olayı yaşanmaması çok zor.Benim anladığım kadarıyla tohum kapsülünün oluşmasıyla ilk tohumun hasadı arasında yaklaşık 60 günlük bir süreye ihtiyaç var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Ağaç Dostu
|
Selluka çiçeğini yetiştirenlerin, bizlerle tanıştıran arkadaşlar, hepinizin ellerine sağlık. Sizlere sormak istediğim şey, tohum kapsülü bu kadar geç mi oluşuyor? yoksa bu sene mi oluşumu gecikti? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Ağaç Dostu
|
Tohum kapsülünün oluşumu geç değil aslında ilk çiçeklenmeden 15-20 gün sonra tohum kapsülleri görülüyor.Asıl önemli olan sorun bu kapsüllerin oluşması ile olgunlaşması arasında geçen sürenin çok uzun olması ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Sayın memet'ten aldığım selluka ilk geldiği günden bu yana bir kaç hafta geçti. En üst ucundan neredeyse 20 cm büyüdü, bir sürü yaprak açtı. Yerini çok sevdiğini düşünüyorum. Ancak nedense bütün bu gelişmeye rağmen geldiği zaman üzerine bulunan yapraklar her geçen gün sararıp sararıp dökülüyor. Yeni çıkan yapraklar dökülenlerin açığını kapatıyordur, hatta daha fazla yeni yaprak oluşuyordur belki ama bu dökülmenin sebebini bir türlü çözemedim. Çok fazla su da vermiyorum. Ortam ısısı oda sıcaklığından belki biraz düşüktür. Güneşlenme miktarını bilmiyorum ama sonuçta 3 haftada 20 cm uzayabildiğine göre çok da az olmaması gerek. Bu durum normal mi yoksa bir şeyler yapmalı mıyım bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Ağaç Dostu
|
selluka
Sn kalambaklı viyoldeki bazı gözler boş.O gözlerdeki tohumlar suyu alamadı heralde.Kabauğu çok sert olduğundan kabuğuna özüne dokunmadan zarar vermek gerekiyor sanırım.Çimlenen tohumlarınız için çok sevindim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sercan1969; Viyoldeki gözlerin dört sırası dikiliydi, bunların % 50 kadarı çimlendi ve bir kısmı da çıkmadı. Çıkmama nedeni dediğiniz gibi toğumlar suyunu almadı, çünkü hiçbir işlem yapmadan direk çimlendirme torfuna dikmiştim. Kalanlar sağlıklı olarak büyümeye devam ediyorlar.Diğer viyol gözlerinde ise ağaç tohumlrı dikili. Sağlıcakla kalın, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Merhaba Arkadaşlar, 10 gün önce ektiğim ve çimlenen sellukalarımın son durumu. 3 tohumdan 2 si başarılı. 3. sü zaten çok ufak ve açık renkti : ) Yanındaki 4 günde çimlenen tohumsa özel renkli nil fuji sarmaşığı. Yaprakları çok ilginç.Birbirleri ile yarışıyorlar sanki boy atmada... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Tohum çimlendirmede çok acele ediyorsunuz kışın bu fideleri nasıl koruyacağınızı düşünmelisiniz. Yakın zamanda selluka uykuya geçecek, siz fidelerinizi büyütmeyi deniyor olacaksınız. Isıtmalı sera ortamına ihtiyacınız olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2009
|
arkadaşlar elimde izmirden sayın fatma dündarın gönderdiği tek bir selluka tohumum var. Trabzon'da yaşıyorum. bu iklim koşullarında çimlendirmeyi ne zaman yapmalıyım sizce... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Baharda yapmanız uygun olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Ağaç Dostu
|
Selluka
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Ağaç Dostu
|
Tohum ekilmesi -------------------------------------------------------------------------------- Bütün bitki tohumlarının ekilmesi için en müsait zaman şubat sonu mart başı diyebiliriz Sellukaya büyük bir istek var ellerinda tohum olanların ektiklerini yazıyorlar O fidenin bütün kış gelişmesini sağlamak cok zor fide mayıs ayına geldiğinde kuvvetli olmuyor çünki bütün kış arzu ettiği ortamda olmadığından mayıs ayına pişkin cıkmıyor [ dış ortama uyamıyor] Çok kolay mantari hastalıklara yakalanıyor benden söylemesi karar sizin bütün bu durumları geçen sene yetiştirenler gördüler Selamlar -------------------------------------------------------------------------------- Düzenleyen ahmeter Düzenleyen acemifüsun : 05-11-2009 saat 20:53 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Benden size mum çiçeği ile sellukanın aşkı! İki çiçeği de Eskişehir'in zorlu kış şartlarından korumak için içeri almıştım. Mum çiçeğini aşağı sarkıtmışken sellukanın yukarı doğru büyümesine izin veriyordum. Bir kaç günlüğüne evden ayrılmak zorunda kaldım. Döndüğümde sayın memet'in yaklaşık 1 metre olarak gönderdiği sellukanın 2 metreye yaklaştığını görünce inanamadım. Asıl beni şaşırtan ise birbirlerine değmesinler diye uğraştığım çiçekler baya sarmaş dolaş olmuşlar. Aşağı koyduğum fotoğrafa selluka tam olarak sığmadı aslında. Daha da yukarı doğru gidiyor. Nasıl bu kadar hızlı uzadı anlamıyorum. Ancak hala eski yapraklarını sarartıp sarartıp dökmeye devam ediyor. Mum çiçeğine naz mı yapıyor acaba? Sarılıyorum ama o kadar sevinme diye. http://www.mypicx.com/11072009/selluka/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2008
|
Değerli ağaçseverler, Selluka tek gövde üzerine mi büyür, ya da kardeşleme yapar mı? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirirm. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|