![]() |
|
![]() |
#1355 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Penelophe, Bence ayrı saksılara dikmiş olsaydın daha hızlı gelişirdi gibi geliyor bana.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Penelophe Sanırım böcek dadanmış.Küçük böcekler.Büyümeyi engelliyor.Yapraklar kemirilmiş gibi.Arapsabunlu-biberli-yağlı ilacı kullan.Hümik asit ve gübre ver.Toprağıda çok düzlenmiş çapala .Toprak havalansın. İnşallah biraz da sevgiyle düzelir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Ağaç Dostu
|
Elfogi; Emin misin böcek yediğinden? İyice baktım sağına soluna böcük yok. Lüple bile baktım. Ben mi körüm acaba? Hümik asit zaten toprağında var. (Hfzciğimin fuarda dağıttığı karışımdan) Sevgi desen zaten veriyorum. Gece gündüz aklımdan çıkmıyor. Üzülüyorum. ![]() Birtek çapaya kaldıysa gelişmesi hergün çapalarım. Mine hanım siz ne düşünüyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Ağaç Dostu
|
Kara boya nedir onu bile bilmiyorum. Saksıdaki beyazlıklar daha önce barındırdığı çiçekten kaynalanıyor. Yani sellukaları ektiğimde de vardı zaten. Toplantı biran önce yapılsa da sellukayı getirsem birde yakından görseniz. Çok endişeleniyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
memet, Bizim burdada sular çok fazla kiraçli ama benim selluka aldı başını gidiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Ağaç Dostu
|
Haydi hayırlısı. İnşallah sellukalar sağlıklı olsun ve biz yanılmış olalım. Benimki güneşten bu şekilde yanmıştı, sonra üstü kapalı, etrafı açık balkonda toparlandı, sonunda bahçeye yerleşti ve havalara doğru gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
sonunda benim de sellukam oldu
Merhabalar, 24 Haziran'da saksisiyla buluşan 2 sellukamdan birisinin resmini sizlerle paylaşıyorum. Şu bir haftada bile uzadi azicik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
agaclar.net
|
Üzerinde böcek veya kırmızı örümcek emgisi var gibi. Ben kendi sellukamı domates yaprağından yaptığım ilaçla düzenli ilaçlıyorum. Sonuç başarılı. (İçine zeytinyağ ve sıvı sabun da koyuyorum.) Sizinkinin neden büyümediğini buradan bakınca bilemiyorum. Yerini değiştirin. Daha büyük saksıya alın, kökleri dağıtmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Teşekkürler Penelophe, Umarım öyle olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Merhaba arkadaşlar, Sellukamda gelişmeyi bekleyen sürgünler yavaş yavaş hareketlenmeye başladılar. Bu sürgünler gelişmeye başladıktan sonra ilk sürgünün gelişimi durdu. Sonradan çıkan sürgünlerden bir tanesi ilkini geçti bile. Ve bu sürgünün gövdesi nedense kahverengimsi bir renk aldı. Ana gövde yemyeşil uzamaya devam ederken, bu sürgün koyu renkli ve oldukça güçlü görünüyor. Toplamda yaklaşık 30-50 cm uzunluğuna ulaşmış 3 sürgün, ve henüz yeni yeni baş göstermiş yaklaşık 4-5 cm uzunluğunda 6 adet sürgün var. Yapraklarını kemiren küçük kurtcuklar haricinde gelişim oldukça sağlıklı. Arapsabunu ve sarmısaklı tarifi uyguladım ama galiba işe yaramadı. Şimdi domatesli tarifi deneyeceğim. Kahverengi sürgünün resmini ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Ve sellukamın diğer görüntüleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar kireçsiz saf su istiyorsanız klimaların oluşturduğu suyu kullanabilirsiniz. Bu suyun yağmurdan farkı yok. Ben Preacox'a danışıp kullandım. Çok iyi fakat klima hangi ortamdaysa su onun kokusunu alıyor. Tekel bayidende alıyorum o rakı kokuyor iş yerimde sigara falan içilmediğinden o kokusuz , faydasını gördüm. Alın size ro su şiddetle tavsiye olunur. Düzenleyen Todor : 08-07-2007 saat 11:39 Neden: İmla hataları ve kelime yuvarlamaları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aradım aradım bulamadım. Fuardaki standımızdaki komşu stand Bornova'da bir bitki hastalıkları hastahanesi idi yanlış hatırlamıyorsam. Hatta birlikte çalışmalar yapalım diye konuşulmuştu kendileriyle. Eğer o adresi bulabilirseniz sanırım Sellukaların kurtulma şansı olabilir. Aklıma da başka bir şey gelmiyor. Sevgili Memet sende çok broşür olacaktı. İnşallah onların içinde vardır. Hatta bulabilirsen foruma da yazarsan çok sevinirim. Çünki bize de gerekli olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|