![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2012
|
Sayın tunatuna, 4. gün filizlenme gören arkadaşlar da var, 11. gün filizlenme gören arkadaşlar da var. Ümidinizi kesmeden sabırla bekleyin bence. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sert geçen kışın ardından bir çok bitkimi kaybettim. ![]() Bir kısmınıda kaybettiğimi zannediyordum ama bana sürpriz yaptılar. Bunlardan biride sellukalarım. Sellukalarım diyorum, zira biri, her yönden esen rüzgarlara açık, bahçenin ortasında (Ki o kurtulamadı.), diğer üçüde kuzeyi duvar ile kapalı, toplam 4 taneydi. Birkaç gün önce duvar diplerindekilerin tekrar sürdüklerini farkettim. Bugünde fotoğrafladım. Demekki bundan böyle, bahçemde sellukalarım hep olacak. Zira bundan daha sert kış olacağını sanmıyorum. Çok mutluyum. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet evet! Benimde, olayı başlığa aktarmamdaki amaç o zaten. Bu demektir ki: Selluka yumruları (Rizom mu demem gerekiyor bilmiyorum?) -6 ve -7 dercelere, toprak altında katlanabiliyor. bir başka deyişle, yumruların bulunduğu derinlik, dışarıda hava sıcaklığı -6 ve -7 derecelerde iken donmuyor! |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Selluka vigna caracalla
Bu yaz sonu çiçeğini bekliyorum |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Alıntı:
ne yapmam lazım anlamadım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gece içeri almayınız bitkinizi devamlı güneş gören ve hafif rüzgar alan bir yere koyun birde yapraklarına su püskürtmeyin toprağını kontrol ederek aşıırı olmamak üzere sulayınız. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sene başında ekilen selluka tohumundan 2 saksı . çiçek açması için özel itina gösteriliyor ekim ayında çiçek bekliyorum |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Bende çiçek salkımı çok ama sadece 1 **** 2 tanesi çiçek açıyor. Salkımdaki diğer tomurcuklar dökülüyor.2 günde bir sulama yapıyorum. açan çiçeklerde 3 gün anca dayanıyor. Tohum bağlayacağını zannetmiyorum. İlk defa selluka yetiştiriyorum. ilk yılı olmasına rağmen yerini sevdi herhalde gövdesi bile epeyce kalınlaştı. sürgün durumu çok iyi vede en az 100 tane salkım vardır ama çiçeklenme durumu yukarıda bahsettiğim gibi. Başka yapabileceğim uygulama varmı arkadaşlar.Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sellukanın üzerinde şimdilik bir adet taze fasülyenin küçük hali gibi meyve oluşumu var. Tohum bağlaması bu şekilde mi oluyor? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2010
|
sevgili Aburcubus bende bu çiçeğe heves ettim internetten tohumunu aldım gele gele 3 adet geldi, bir tanesini denemek istedim şuan boyu bir karış bakalım umarım büyütebilirim, birde Sinop ikliminde yaşarmı, İstanbula yakın sayılır iklimi... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın salvadore-tr; Diğer iki tohumunuzu mart ayından sonra çimlendirmenizi öneririm. Zira şu andaki fidenizin yaşam riski var. Sinop ikliminde yaşar. Benim bahçem Samsun-Çarşamba'da. Orada her yıl, donlardan etkilenip, toprak üstü donuyor, mayıs ortalarında, topraktan tekrar sürgün verip, sonbaharda çiçekleniyor. Sadece, kuzey rüzgarlarına kapalı bir yerde olması tercihiniz olmalı. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2010
|
Sayın Orhan Bey, Cevabınız için teşekkür ederim, ektiğim fideyi korumaya çalışacağım tavsiyenize uygun bir yerim var hem denize yakın hemde direk güneye bakıyor, ilginiz için teşekkürler |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Sevgili Orhan bey..
Benim bahçem Samsun-Çarşamba'da. Orada her yıl, donlardan etkilenip, toprak üstü donuyor, mayıs ortalarında, topraktan tekrar sürgün verip, sonbaharda çiçekleniyor. Sadece, kuzey rüzgarlarına kapalı bir yerde olması tercihiniz olmalı.[/QUOTE] Sizin sellukanızında gecen haftaki soguklardan etkilenmemesi en buyuk dıleğim.. Bizimle paylaştıgınız resimleri unutamıyorum..Saglıkla büyüsünler.... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizin sellukanızında gecen haftaki soguklardan etkilenmemesi en buyuk dıleğim.. Bizimle paylaştıgınız resimleri unutamıyorum..Saglıkla büyüsünler....[/QUOTE] Sayın ıldır; İyi niyetli düşünceniz için müteşekkirim. Gövde kısımları,mutlaka donup kuruyacaktır. Koruma altına almadım çünkü. Ama eminim, kökten yine sürecektir. Bahçenin ortasında, birkaçı yere çaktığım bir kuru ağaç dalına sarılı, bir diğeri saksıda olan tohumdan yetiştirdiklerim vardı. toprakta olanları 40-50 cm. den budadım. Sadece, saksıda olanı hafif budayıp, ardiye olarak kullandığım alt kata koydum. Alt katında kapısı parmaklıklı demir kapı. Yani cam yok! Sadece, rüzgar ve yağıştan etkilenmez, o kadar. Ayda bir köyden birine telefon ediyorum. Çok az su veriveriyor. Bakalım onu ne halde bulacağım? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Sevgili Zafer İnandıklı nın çelikleri de süper ama! |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Selluka
Sn. Ahmeter hocamdan edindiğim selluka. Öncelikle hiç tereddüt etmeden bizlerle paylaştığınız bilgileriniz ve bitkileriniz için sonsuz teşekkürler. Sizin sayenizde selluka sevdam ve merakım başladı. O kadar güzel sellukayı sayfanızda tanıttınız ki mutlaka bende yetiştirmeliyim dedim. Ve gene sizin sayenizde sellukayla tanıştım. Hocam selluka mın saksını ne zaman değiştirebilirim? Yoksa bu saksı şimdilik idare eder mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Saygı ve selamlarımla. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevgi
Gelişmesi gayet güzel nisan 15 gibi bir büyük saksıya alablirsiniz Resim koymanız gayet yerinde olmuş nisan başı tekrar resmini görüp bir karara varırız Kolay gelsin iyi günler |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
selluka tohumu
Tohumları almış olanlar Tohumları muhakkak 2 veya 3 gün su içinde tutunuz 20 derece bir ortamda olması daha uygun Bu işlemleri nisan sonuna kadar yapabilirsıniz Tohumları fazla derine dikmeyıniz Tohumun üzerinde kendi kalınlığı kadar bir toprak olsun Fısfıslama şeklinde sulayınız Mümkünse kapalı bir plastık kutu kullanınız Fazla sulama ve nem tohumu çürütebir İlk tecrübenizse ve olmamışsa üzülmeyiniz Resimler yeni bir sürgün ve biraz daha büyük hali Resimler özel çekilmiştir siz suda 3 gün durduktan sonra ekiniz Selamlar |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
tohumlar |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Selluka
Sn. Ahmeter hocam; sellukam hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Sarılma ihtiyacı duyduğu için çubukla destekledim. Yalnız bu şekilde büyümeye devam ettiğinde saksı değiştirdiğim zaman zarar verir miyim diye endişeye kapıldım. Şimdiki fotoğrafını yüklüyorum. Değişik açıdan bahçe sayfamda da var. (Arkadaki camdan dolayı biraz flu çıkmış.) Cevap için şimdiden teşekkürler. Saygı ve selamlarımla. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevgi
Bendeki kardeşleri bu kadar hızlı büyümüyor demekki yerini sevdi büyüsün yeni saksıya alırken problem yaşanmaz nisan sonuna doğru İyi günler |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
selluka
selluka |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Fazla üstüne düşmeyin bence bitkilerin, fazla ilgi de zarar getirir. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet Sn Doğan diktiğim tohumlar çıkmayınca çürüdü sandım fakat biri filizlendi ve ilk sene aynı yerde kaldı ikinci sene saksıya aldım velhasıl olmadı (ilk sellukamı saksıda çürütmüştüm ) onun için son baharda bahçeye aldım ve son durumu bu.![]() Selamlar |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
Geçen sene tohumdan başlattığım sellukam İzmir kışına dayandı (ılıman kış oldu diye dışarıda etrafını naylonla sararak bıraktım) ve 1-2 hafta önce uyanmaya başladı. Saksısına da verdiği tohumları muamele yapmadan ektim, 7-8 tanesi çimlendi. Tohumdan tutturmak isteyenlere, İzmir'de havalar ılımaya başladığı anda (yağmurlar devam ederken) hiçbir muamele yapmadan saksıda tutturabiliyorsunuz, bilfiil denedim, oldu. Tabi çimlenme oranı nispeten düşük (1/4 oranında), ama söylemesi ayıptır tohum boldu ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sellukanın erken çiçek açması bir problem teşkil edermi? Yeni sürgün oluşumu ve sürgünlerin büyümesi engellenirmi? Benim sellukanın üzeride tomucuk doldu.Geçen yıl ağustos gibi açmıştı.Gerçi ilk yılıydı. |
|
|
|
![]() |
|
|