![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Sn. Hfz. Bende zımparalayamadım. Neyle yapacağımı bilemedim. Elime bir tırnak törpüsü aldım. Ama kıyamadım. Birde korktum. Sn. Adabayrakoğlu evet üstüne titrememek gerektiği konusunda hemfikiriz. ben bu deneyimi daha önce limonda yaşadım. Gözünün içine baktım limonun ama bi türlü çıkmadı. Sonra bir baktımki kendiliğinden çıkıvermiş. Ama bunda olay farklı tohum fazla yok. Tavsiyelerinize uyacağım arkadaşlar. Bi sabah uyandığımda iki yaprak görsem tüm stresim uçup gidiverecek. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Veee. Sn. Habibe'nin gönderdiği sellukamın gerçek yerine yerleşmiş hali... Çok alımlı değil mi ama arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Buda bana bir hafta boyunca stres yaşatan miniş sellukanın sabahki ve akşamki hali.. yok çürüdü, yok çıktı bayılttı beni... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Sellukamın yapraklarında nokta nokta şeyler var. Ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Benimkinin bir tek sürgünü oldu. Oda iyice uzamaya başladı. Diğer koltuklardada oluşumlar var ama onlar nedense sessizce bekliyorlar.Bitkinin olgunlaşmış birkaç yaprağında da çok minik tırtılımsı böcekler tespit ettim. Ellerimle öldürdüm hepsini. Şu anda böcekler yok olmuş gibi ama takipteyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Yurtdışından Selluka tohumu siparişi
Arkadaşlar sevgili Memet'in ; ''Foruma aktif katılıp da, selluka diken üyelerimiz bu kadar mı? çok az kişi bitkisi hakkında bilgi veriyor. Nereye gitti o kadar tohum? Ne kadar başarılı olduk tohum dağıtma, sellukayı yayma konusunda? '' Diyen siteminden yola çıkarak Selluka maceramı anlatmak istiyorum.Her ne kadar geçtiğimiz kış bir selluka fidesi satın alarak bu bitkiye sahip olsamda, daha sonra yaptığım saksı değişimi sonucu bu fideyi kaybetmiştim.Bunun üzerine de Memet beye durumumu anlatarak tohum istemiştim, sağolsun bana hemen tohum temin ederek yollamıştı. Daha sonra Memet Beyden gelen tohumlarıda üzerlerine titrememe rağmen çimlendiremedim.Bunu üzerine her ne kadar tohum ekim zamanı geçmiş olsada seneye kadar beklemeye sabrım olmadığından yurtdışından tohum getirmeye karar verdim ve en sonunda Sn.praecox un daha önce forumda bahsetmiş olduğu bu siteden http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=917 Mayıs ayında tohum siparişini verdim.Selluka tohumu yaklaşık 3 hafta sonra posta ile elime ulaştı.Hemen heyecanla zımpara ve oksijenli su işleminden sonra 13 haziran günü toprağa ektim ve 15 haziranda nihayet muradıma erdim,tohumum çimlenmeye başladı ve şu an aşağıda fotoğrafları olan yaklaşık 1 aylık selluka fidesine sahibim.Bu vesileyle selluka'nın yaygınlaştırılması ve dağıtımında emeği geçen başta Memet Bey,Mine Hn.,Papatyam,ve adını yazamadığım herkese tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sizlerin Selluka için yazdıkları o kadar ilgimi çektiki kendimi İzmirde Kemeraltında buldum.Çiçekçi amcadan bir adet Selluka fidesi aldım ve bahçemde yarı güneş gören bir yere diktim, yerini sevdi.Üzerinde tomurcuklar belirdi ama halk dilindeki Salyongoz Çiçeğimi olacak merak ediyorum.Yüklediğim foto bir ipucu veriyormu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Bir de sorum var. Sizce bu işaretlediğim yaprak niye böyle değişik. Bunun gibi 3-4 yaprak daha var aynı şekilde. Sizinkilerde de var mı böyle yapraklar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Todor Sellukanın yapraktanda köklendiğini yabancı sitelerden birinde okumuştum,kutlarım sizi sonuç almışsınız bende yaprak sapını IBA' lı suya sokarak hemen bir deneme yapıyorum sonucunu en kısa zamanda fotoğraflarım. Yine aynı soru:Aşağıdaki fotoğraf çiçek habercisimi yoksa yeni bir sürgünmü? Yorumlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Biriniz bana bunun çiçek olduğunu söylesin Lütfen... ![]() ![]() İşte bu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Şöyle söylemek gerekirse sevgili lerdemir, göz kararı aslında..Önceleri ben spreyle yaparken şuydu..100 ml lik bir parfüm şişesine 1 çay kasığı kadar yağ. 1 çay kaşığı kadarda sabun koyup çalkalayıp fıffıslıyordum sonrada bitleri peçetelye silip tekrar fıslatıp kendi haline bırakıyordum.Benimki böyle....Ama biberlerim ve bitlerim hala yaşıyor gitmeye hiç niyeti yok gibi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, uzun bir aradan sonra nihayet bende sellukamın görüntülerini sizlerle paylaşabileceğim. Sevgili Habibe'nin gönderdiği sellukam artık balkona sığmaz haldeyken, Sn. Ktepe'nin gönderdiği minicik tohumdan kendi yetiştirdiğim sellukamda ona yetişti sayılır. ve sonuç olarak şu anda iki kök sellukamda sayabildiğim kadarıyla, 5 salkım çiçek kümesi oluştu. işte ilk halleri.. inşallah açmış hallerinide görme şansım olur.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
Merhabalar, Benim Sellukam da sonunda çiçek verdi. Sadece bir tane de olsa çiçeğini gördüm. Ve tabii ki hayran oldum. Sanırım 2-3 tane de bir iki haftaya kadar açacak. Ancak bir sorun var ki, henüz hiç kokmuyor. Hatta işi abartıp, yukarılara tırmanıp burnumuzu bile dayadık ama ıııh, hiç koku yok. ![]() Acaba toprak, sulama veya ne bileyim hava şartlarının kokuya etkisi olur mu? Bu arada, Mine hanım yazınız çok güzel. Ellerinize, gönlünüze sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu arada sellukalarında çelik almak isteyenler için son günler. Yarı odunlaşmış sürgünlerden alınacak yapraklı çelikleri torf, perlit gibi bir köklendirme ortamına dikin. Çeliklerde kolayca çürüme görülebiliyor, dikkatli olun. Köklenme için ısı da şart unutmayın. Su da da kökleniyor ancak sudan toprağa geçince kolay çürüyor. Köklenme yüzdesi 1/3 civarında. Köklenen çelikleri iç mekanda tutmayı ihmal etmeyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Dün gece sellukanın yanından(Tekirdağ'dan) İstanbul'a döndüm. O hala yemyeşil duruyor, tohum kılıfı da taze fasulye gibi. Böyle giderse tohumlar olgunlaşamadan donar. ![]() Anladığım, selluka yaz sonunda açtığı için daha uzun bir süre sıcak istiyor, tohumların olgunlaşabilmesi için. Bu yüzden Tekirdağ'da fazla şansı yok gibi görünüyor, inşallah yanılırım. Korumak için dibini açıp yanmış ahır gübresi koydum bolca, üzerine kalın bir toprak tabakası onun da üzerine malç diyebileceğim kuru otlar. Hiç olmazsa kökü donmaktan kurtarabilirsem tohum sırasında bir kişi eksik olur. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Balıkçı , benim Selluka da aynı durumda yanılmıyorsam Temmuzda çiçeksizken alıp bahçeme dikmiştim. Şu anda beş adet kocaman fasulye şeklinde tohum tüpü var , ancak hala koyu yeşil rengini koruyor. Şubat' a kadar inşallah koruyabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Kusura bakmayın nispet yapar gibi olmasın ama ![]() ![]() Bir de forumda yazıldı ise de fark etmedim yaprakları akşam kapanıyor gündüz açılıyor normal midir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle Selukanızın gece yaprak kapatması çok normal.. Çok susuz bırakmayın ve her daim güneş görsün.. Sarılması için bir çubuk dayayın yanına.. Ayırma işleminde ise toprağı önce bol su ile doyurun ardından eliniz ve bir kaşık yardımı ile yıpratmadan çıkartmaya çalışın.. Ana köke zarar vermediğiniz sürece kendisi kılcalları onarabilir.. Ama çok hasar vermeyin çıkarırken gövdeyi koruyun.. Sonrasında toprağı bol (sıkı değil), gevşek olan bir saksıya geçirin ve 2 hafta kadar yerini kıpırdatmadan 3-4 günlük aralarla sulamaya devam edin.. Ayırma işleminden sonra hemen yer değişikliği yapmayın.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Bu da geçen sene sonunda yanlışlıkla kopan bir dal parçası. Bütün kışı içeride cam önünde geçirdi, direndi ve aniden boy atmaya karar verdi. Sizce artık bahçeye (saksıyla) veya balkona alma vakti gelmişmidir, yoksa biraz daha beklemek gerekir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|