![]() |
|
![]() |
#3631 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2013
|
[QUOTE=ddmk;1144133]Sn serpil kaç günde çimlendi tohum acaba[/QUOTaşağı yukarı yirmi günü buldu çimlenmesi ama bana yirmi yıl gibi geldi hergün toprağı eşeleyip bakmaktan diğer tohumları kaybettim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Ağaç Dostu
|
Sellukanın, İstanbul'da kışın ne olursa olsun toprak altı köklerinin bile soğuğa dayanamayacağını maalesef gördüm. Bu sene kış çok hafif geçti, saksının altını çıkararak, saksı ile birlikte çok korunaklı bir yere diktiğim ve üzerini tahta parçalarıyla koruduğum sellukam maalesef kış son soğuklara dayanamadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
Bir kaçı küflendi attım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
merhaba, ben selluka tohumlarını geçen sene çimlendirmeyi başardım ama malesef gazete dağıtımcımızın hışmından koruyamadım ![]() Nolur elinde olan arkadaşlardan tohum ya da fide halinde rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
şubatta çimlendirdiğim 3 adet sellukamı her zamanki gibi aceleciliğimden dolayı sanırım kaybettim.toprağa indirdim yaprakları döküldü sadece dal halinde kaldılar bakalım tekrar yaprak verirler mi ... bende yeniden 4 tohum daha attım toprağa dün baktım başlarını çıkarmak üzereler hemde 10 gün gibi bir sürede göründüler bakalım bunları ne yapacağım.selluka için başarılı olmadıkça hırs yapıyorum .....hayırlısı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
suda beklettigim 6 adet selluka tohumunu 2 gun once ektim. bugun bile basina gidip baktim cikmis mi diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, çarşamba günü İzmir'e gidicem nasipse. Bana selluka fidanı alabileceğim bir yer biliyorsanız yazarsanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jezebel, çok teşekkür ederim kalp kalbe karşıdır denen bu olsa gerek ![]() selluka kadar clematisde edinmek istediğim için clematis sayfasınada yazmıştım sevgili Hülya söyledi Avrupa Çiçekçiliği. Az önce Gönül hanımla telefon görüşmesi yaptım, sellukam ve clematisim ayrıldı beni bekliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Tek kutudaki 11 Şubat'ta, diğerleri 13 Nisan'da ektiğim sellukalarım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2013
|
Selluka'nın İzmir'in tüm bahçe ve parklarına, duvar kenarlarına dikilmesi lazım. Bu çiçeği gelecek nesillere İzmirliler aktaracak. İzmir deyince körfez'in kötü kokusu değil selluka ve yasemin kokusu akla gelmeli. corkscrew wine - Google'da Ara |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2005
|
sn ahmeterin yolladığı tohumların 3/1 kısmını yeşertebildim büyümelerini sabırsızlıkla bekliyorum inşallah benim sellukalarımda aşırı ilgiden çürümez |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Yeni Üye
|
bunlar da benim hangi şartta daha iyi olacağından emin olamadığım için biri açık biri kapalı balkonlara ektiğim selluka fidelerim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
İkisini de açık balkona almalısınız. Bir de saksılar sanki küçük gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
bende seluka tohumunu martta ekmiştim.hala ses seda yok.Artık çıkmaz herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Yeni Üye
|
sayın sevoş benim 3 gün suda bekletipi yüzeye yakın ektiğim tohumlarım ektikten sonra bir hafta kadar bir zaman içinde filizlenmişlerdi, siz bekletmiş miydiniz? umuyorum geç de olsa uyanırlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
Geçen sene tohumdan başlattığım sellukam İzmir kışına dayandı (ılıman kış oldu diye dışarıda etrafını naylonla sararak bıraktım) ve 1-2 hafta önce uyanmaya başladı. Saksısına da verdiği tohumları muamele yapmadan ektim, 7-8 tanesi çimlendi. Tohumdan tutturmak isteyenlere, İzmir'de havalar ılımaya başladığı anda (yağmurlar devam ederken) hiçbir muamele yapmadan saksıda tutturabiliyorsunuz, bilfiil denedim, oldu. Tabi çimlenme oranı nispeten düşük (1/4 oranında), ama söylemesi ayıptır tohum boldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
arkadaşlar sellukamın dalı biraz büküldü taşırken..kendi tohumlarından ilk defa büyütmüştüm.Acaba bir sorun olurmu? ne yapmayılım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
|
Ağaçlar.net'in 9. doğum günü toplantısında Sn.Orhan Özbilgiç'in verdiği selluka tohumlarını 12 saat suda beklettikten sonra torf,kum,bahçe toprağı,perlit karışımına ektim.5.günde çimlenmeğe başladılar.Tohumların bir kısmını da anneme vermiştim.O da doğrudan suda bekletmeden ekmiş. Yaklaşık 10 günde falan çimlenmişler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Arkadaşlar sellukanın erken çiçek açması bir problem teşkil edermi? Yeni sürgün oluşumu ve sürgünlerin büyümesi engellenirmi? Benim sellukanın üzeride tomucuk doldu.Geçen yıl ağustos gibi açmıştı.Gerçi ilk yılıydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2013
|
En genç sellukalar
Herkese merhaba.. En yeni forum üyesinden, en genç (en bebiş) sellukalar... 19 Mayıs'ta ektiğim tohumlardan en arkadaki 2 günlük, öndekiler bugün arz-ı endam ettiler. Çiçeklerini de koklarız inşallah.. Ama sanırım önce balkonumu sıkça ziyaret eten kargalara bir çare bulmak gerekecek. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Maşallah sellukalar çiçeğe geçmiş de ben çimlendirmeyi bile beceremedim ![]() Nevzat bey'den aldığım tohumları çeşitli yollarda çimlendirmeye çalıştım ama hepsi hüsran. Kimini suda beklettim kimini törpüledim sadece torfa ektim torfla bahçe toprağı karıştırıp ektim ama hiç biri olmadı son bir tohum kaldı elimde ama artık korkuyorum onuda toprağa bırakmaya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
Herkese merhaba, Kendim evde çimlendirdiğim ve 3-4 aydır ev içinde duran sellukamı üç gün önce balkona çıkardım ama bir gün sonra yapraklarda solma beyazlama ve buruşmalar başladı. uçtan yeni çıkan yapraklar sağlıklı görünüyor ama özellikle altlardaki yapraklarda sorun var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
Cevabınız için teşekkürler. Fakat birşey sormak istiyorum sellukayla ilgili güneşi sever ve gün boyu güneş alan yerde iyi gelişir diye okumuştum. Benim selluka dışarıya yeni çıktığı için mi bu şekilde oldu yoksa sürekli gölgede mi durması gerekiyor. Bir de bitkinin toparlanması için ne yapmak lazım solan yaprakları koparmak, gübre vs. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|