![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2008
|
Bahçedeki orman sarmaşığının yeni sürgünlerinde siyah böcekler ortaya çıktı.Onları nasıl yok edebilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2019
|
Merhaba, Kuruyan hedera helixi kurtarma şansı var mı sizce? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Ne ölçüde kuruduğuna bağlı olarak, kurtarma şansınız olabilir... Bol sulayın, yapraklarına her gün su püskürtün ve saksının üzerine şeffaf bir poşet geçirerek aydınlık ama doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde tutun.. Gövdede canlılık varsa bir süre sonra yeni yapraklar verecektir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2020
|
Merhaba. Gecen ay çiçekçiden bir sarmaşık aldim, satıcı bana hedere desede bana biraz farklı geldi, benekleri pembe. Ve geçen gün bir baktim mor çiçekler açmış, çiçek açacağını bilmiyordum. Bu çiçek hakkında bilgisi olan var mi ? Hedere mi? Bizim salonda saksida suanda , acaba çoğaltma yapabilir miyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Bitkiniz hedera'ya hiçbir şekilde benzemiyor... Muhtemelen hypoestes phyllostachya ya da fittonia türlerinden biridir (çok bilgim yok bu bilgilerle ilgili). Siz Google görsellerden bu bitkilerin çok sayıda kültivarıyla karşılaştırarak kesin kanıya varabilirsiniz, ya da emin olan bir arkadaş net olarak türünü söyler mesajınızı gördüğünde... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Alıntı:
Hypoestes phyllostachya dür Türkçe ismi Hostes Çiçeği. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2020
|
Alıntı:
![]() Neyse kendisini bir hayli seviyoruz ama bakımı icin hostes çiçeğini araştırmaya başlayacağım =) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|