agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni119Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-07-2016, 16:50   #32
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zynlsnl Mesajı Göster
uzun zamandır bu konuya yazılmamış, biraz canlandırayım
bu bitkinin mağdur ettiği insanlardan biriyim, nasıl kurtulurum diye ararken bu konuyu buldum, insanlar nasıl yetiştiririz diye çabalıyor ben kurtulmaya çalışıyorum.
ilk başta kendimden şüphe etmeye başlamıştım ki diğer mağdurların paylaşımlarını görünce rahatladım.

bir süre bakımsız kalmış köy evimizin arka bahçesinin büyük bir kısmında bu bitkiden var, sarıldığı birçok ağacı kuruttuğu yetmiyormuş gibi bahçe tabanının bir bölümünü kaplamış , bazı kısımlarda yürümekte bile zorluk yaşıyorum. ağaçlardaki sarmaşıkları köklerinden kestim ama her gittiğimde yeni dallarla karşılıaşıyorum

bu bitkiden nasıl kurtulabilirim? arkadaşlarım yabani ot ilacı atmamı tavsiye ediyor fakat çok sayıda meyve ağacı olan bir bahçe ayrıca önümüzdeki süreçte bostan yapmayı planlıyorum toprağı zehirlemekten korkuyorum. doğal yolla nasıl kurutulacağım konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. en kısa zamanda bahçeye ait fotoğraf eklemeye çalışacağım.
Vakti zamanında yeterince tanımadığımız bir bitkiyi dikip sonra da onu kendi haline bırakırsak, güçlüyse gelişir, güçsüzse ölür. Her iki durumda da suçlu ararsak suçlu biziz, cahilliğimiz veya takipsizliğimizdir (bir ihtimal de geçmişte, gelişmesi veya ölmesi işimize geliyordur)...

Doğada hiçbir bitkinin ayakları yoktur ve dolayısıyla insanlardan daha hızlı değildir Sarmaşığınızı sürekli takip edip köklerseniz zamanla o da vazgeçecektir ağaçlarınıza sarılıp, bahçenize yayılmaktan. Böyle bir durum karşısında kimyasallara başvurmayın!

naturedesign beğendi.
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025