agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni119Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-05-2015, 09:26   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-03-2015
Bence haksızlık ediliyor bu sarmaşığa.
Biraz bakımla ve sürekli kontrollü budama ile çok şık bir yüzey oluşturuyor.
Geniş yüzeyli boş duvarları doldurmak için bire bir.

Ancak tabi sıvayı, boyayı döküyor vantuzları bir süre sonra, eğer önlem alınmazsa diğer bitkleri,ağaçları boğuyor sararak, hatta demiri bile sarıp yok ettiği söyleniyor.

Bu nedenlerle bina duvarlarında bence de sakıncalı, ama geniş bahçe duvarınız var ise, yaz-kış yaprak dökmeyen, hızlı büyüyen bir sarmaşık arıyorsanız biçilmş kaftan.

Otbk969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2015, 12:14   #2
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Otbk969 Mesajı Göster
Bence haksızlık ediliyor bu sarmaşığa.
Biraz bakımla ve sürekli kontrollü budama ile çok şık bir yüzey oluşturuyor.
Kesinlikle katılıyorum. Canavar gibi bahsediliyor hep. Ben çok seviyorum. Sanırım şubat başlarında aldığım dip sürgünü şu an saksıda yaşatmayı başarabildiğim için de çok mutluyum.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2015, 09:12   #3
Ağaç Dostu

saleri's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2015
Herkese selam. Hedera yı çelikden köklendiren arkadaşlar hangi ayda aldılar acaba. Nisan - Mayıs - Haziran ayında aldığım çeliklerin bir kısmını suda bir kısmını direk toprakda köklendirmeye çalıştım. Suda sadece 1 tanesi köklendi. toprakdakiler ise kurumaya başladı.

saleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2015, 14:08   #4
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Name:  Hedera.jpg
Views: 4679
Size:  39.3 KB

Ben yapraklarının güzelliği ve dekoratifliği için yetiştiriyorum. 2 senedir balkonda saksıda bir saldırganlığını görmedim hatta saksılarını küçük tuttuğum için çok yavaş büyüyorlar.

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2015, 12:27   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-11-2015
Sarmaşık dikimi

Herkese selamlar.forumda yeniyim ve tabiiki bitki ekimi bakımı konusundada yeniyim.lütfen sorum garip olsada yardım rica ediyorum.
İzmirde yaşıyorum burada kış sert geçmiyor.güneş alan camla kaplı bir balkonum var.sarmaşık ekmek istediğimi söylediğim arkadaşım bunları getirdi öğlen.
Bunlar çabuk büyür suya koy köklensin ekersin dedi fakat kendisi bitki bakımında tecrübeli değil.sarmaşığın türü hakkındada bilgisi yok.tabii benimde.
Bu sarmaşık dalllarını suya koysam köklenir mi? kapalı cam balkonda izmirde mevsimi olmasada ekmem doğru olur mu? Teşekkürlerimle.

Eklenen Resimler

sinbas beğendi.
meralizmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2015, 13:51   #6
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Foruma hoşgeldiniz Sn meralizmir.
Sarmaşığınız Orman Sarmaşığı (Hedera sp.). Suda bekletmeden toprağa dikiniz çeliklerinizi.

Eski 02-11-2015, 14:22   #7
Yeni Üye

Hoşbulduk Yanıtınız için çok teşekkür ederim hemen toprak ile buluşturacağım.

Eski 08-11-2015, 14:20   #8
Yeni Üye

Herkese merhaba.hedera çeliklerini saksıya diktim toprağın nemli olmasına özen gösteriyorum.yapraklar diktiğimden beri baygın vaziyette.kasım ayındayız toprağa tutunması vakit alabilir diye düşünüyorum.yinede fikir almak istedim.toprağa tutunması ne kadar zaman alır?

Eski 08-11-2015, 17:24   #9
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Ben alacalısını çelik ile üretmiştim. Köklenmesi aylar sürdü ama baygınmıydı hatırlamıyorum. İlkbahara kadar kurumazsa sabredin bekleyin hatta unutun onu (tamamen unutmayın arada toprağını kontrol edin). Eğer çelikler tutarsa, ilkbaharda filizlenip sizi mutlu etsin...
Saygılar...

meralizmir beğendi.
Eski 08-11-2015, 17:34   #10
Yeni Üye

Sabırsızlıkla sonucu bekleyeceğim.teşekkürlerimle.

Eski 20-07-2016, 16:25   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-06-2016
uzun zamandır bu konuya yazılmamış, biraz canlandırayım
bu bitkinin mağdur ettiği insanlardan biriyim, nasıl kurtulurum diye ararken bu konuyu buldum, insanlar nasıl yetiştiririz diye çabalıyor ben kurtulmaya çalışıyorum.
ilk başta kendimden şüphe etmeye başlamıştım ki diğer mağdurların paylaşımlarını görünce rahatladım.

bir süre bakımsız kalmış köy evimizin arka bahçesinin büyük bir kısmında bu bitkiden var, sarıldığı birçok ağacı kuruttuğu yetmiyormuş gibi bahçe tabanının bir bölümünü kaplamış , bazı kısımlarda yürümekte bile zorluk yaşıyorum. ağaçlardaki sarmaşıkları köklerinden kestim ama her gittiğimde yeni dallarla karşılıaşıyorum

bu bitkiden nasıl kurtulabilirim? arkadaşlarım yabani ot ilacı atmamı tavsiye ediyor fakat çok sayıda meyve ağacı olan bir bahçe ayrıca önümüzdeki süreçte bostan yapmayı planlıyorum toprağı zehirlemekten korkuyorum. doğal yolla nasıl kurutulacağım konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. en kısa zamanda bahçeye ait fotoğraf eklemeye çalışacağım.

zynlsnl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2016, 16:50   #12
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zynlsnl Mesajı Göster
uzun zamandır bu konuya yazılmamış, biraz canlandırayım
bu bitkinin mağdur ettiği insanlardan biriyim, nasıl kurtulurum diye ararken bu konuyu buldum, insanlar nasıl yetiştiririz diye çabalıyor ben kurtulmaya çalışıyorum.
ilk başta kendimden şüphe etmeye başlamıştım ki diğer mağdurların paylaşımlarını görünce rahatladım.

bir süre bakımsız kalmış köy evimizin arka bahçesinin büyük bir kısmında bu bitkiden var, sarıldığı birçok ağacı kuruttuğu yetmiyormuş gibi bahçe tabanının bir bölümünü kaplamış , bazı kısımlarda yürümekte bile zorluk yaşıyorum. ağaçlardaki sarmaşıkları köklerinden kestim ama her gittiğimde yeni dallarla karşılıaşıyorum

bu bitkiden nasıl kurtulabilirim? arkadaşlarım yabani ot ilacı atmamı tavsiye ediyor fakat çok sayıda meyve ağacı olan bir bahçe ayrıca önümüzdeki süreçte bostan yapmayı planlıyorum toprağı zehirlemekten korkuyorum. doğal yolla nasıl kurutulacağım konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. en kısa zamanda bahçeye ait fotoğraf eklemeye çalışacağım.
Vakti zamanında yeterince tanımadığımız bir bitkiyi dikip sonra da onu kendi haline bırakırsak, güçlüyse gelişir, güçsüzse ölür. Her iki durumda da suçlu ararsak suçlu biziz, cahilliğimiz veya takipsizliğimizdir (bir ihtimal de geçmişte, gelişmesi veya ölmesi işimize geliyordur)...

Doğada hiçbir bitkinin ayakları yoktur ve dolayısıyla insanlardan daha hızlı değildir Sarmaşığınızı sürekli takip edip köklerseniz zamanla o da vazgeçecektir ağaçlarınıza sarılıp, bahçenize yayılmaktan. Böyle bir durum karşısında kimyasallara başvurmayın!

naturedesign beğendi.
Eski 18-12-2017, 01:49   #13
Yeni Üye

ascasl's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2017
Bir kaç yıl önce koçtaş yapı marketten aldığım minyatür hederam solup gitmişti,bakamamıştım.Nedense bu tarz yerlerden aldığım bitkileri güzel büyütemiyorum Neyse,tam yeni bir hedera alıp yetiştirmeye niyetlendim ki,iyi ki burayı okumuşum..Tecrübeleriniz ve yazıp paylaşmanız için teşekkür ederim.

ascasl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2018, 10:37   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2018
Evde hedera bakımı, saksı seçimi..

Merhaba,

Dün bir marketten sağlıklı gibi görünen bir hedera bitkisi aldım. Direkt ışın almayan fakat aydınlık olan odama, kitaplığın üst rafına koydum.

Bitki şu an yaklaşık 8-9 cm derinlikte, yaklaşık 9-10 cm çapında küçük bir saksıda duruyor. Aldığımda böyle bir saksıdaydı. Bitki de küçük zaten şu an Öyle henüz aşağılara doğru yönelmiş durumda değil.

Şu durumda saksısını değiştirmem, büyütmem gerekir mi?
Eğer şimdilik gerekmiyorsa, kendisi için daha uygun bir saksıya geçme zamanını nasıl anlayabilirim?

Güzel günler dilerim..

MELİSVENÜS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2018, 08:14   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Hedera'nın satışı bence yasaklanmalı. Doğaya kaçma ve yerel ağaç türlerini öldürmesi bir yana, şehir içinde de yetiştiği zaman yapılara verdiği zarar aşıkar. ABD'de pek çok eyalette satışı yasaklanmış olan bu bitki, Washington eyaletinde zararlı ot olarak tanımlanmıştır. Ne yazıkki ülkemizde ise bu bitkiyi belediyeler sağa sola ekiyorlar (bkz. Atatürk Havalimanı ve bölgesindeki alanlar).

hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2019, 14:54   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-06-2016
Hedera ekecegim nasil sardirmaliyim?

Aşağıda fotoğrafını attığım balkon cepheme karşıki teras ile görüntüyü kapatmak için ayrıca bitki sevdiğimden sarmaşık ekmek istedim. 240 cm en ve boy 150 cm kadar olsun istiyorum. Neye sardirmak gerektiğini bulamadım. Ahşap seperatör alayım dedim çok pahalı fiyat verdiler. İp çeksem (naylon duvarcı ipi) taşır mı? Ya da n11 de balkon filesi şeklinde bir file satılıyor ondan çeksem dayanır mı? İleride büyüdüğünde taşımalı ve uzun ömürlü bir şey olmalı . Elimden iş gelir ne yapmam nasıl yapmam lazım bilen birileri yardımcı olur mu?

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

abk beğendi.
bunyaminmd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2019, 00:27   #17
Ağaç Dostu

derin35's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2017
Sayın Bunyaminmd,

Bu bitki o kadar istilacıdır ki 240 150 cm gibi istediğiniz ölçüde zapt etmeniz çok zordur.

Siz kesip budadıkça yayılacaktır. İp bağlarsanız ekonomik olur. Endişeniz olmasın şiddetle tırmanır.

Kolaylıklar dilerim.

derin35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2019, 08:33   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-11-2019
Bitkiler konusunda çok deneyimsizim. Affınıza sığınarak soruyorum. Bu tip sarmaşık, kapalı bir balkonda, saksıda yetiştirilebilir mi ve evde küçük çocuk olması sorun yaratır mı? Zehirli midir?

elvintugce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2019, 04:37   #19
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elvintugce Mesajı Göster
Bitkiler konusunda çok deneyimsizim. Affınıza sığınarak soruyorum. Bu tip sarmaşık, kapalı bir balkonda, saksıda yetiştirilebilir mi ve evde küçük çocuk olması sorun yaratır mı? Zehirli midir?
Evet zehirli bir bitkidir , evde bakacaksınız mümkün olduğunca çocuklardan uzak bir bölgede olsun birde dışarda yetiştirirseniz daha güzel olur ancak evde de aydınlık ve havadar bir ortamda yetişebilir.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2019, 11:24   #20
Ağaç Dostu

acemi25's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2018
Komşumdan minik bir dal alıp suya koydum. İki günde kök yapmış. Belli ki müthiş arsız Evde sarmaşık besleme hevesine kapıldım. Şöyle de şekil vermişler internette denk geldim, çok hoşuma gitti.

Eklenen Resimler

Jezebel ve Jasmine Tea beğendi.
acemi25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026