![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Alacalı hedera beklediğim gibi bol sürgün verdi. Bu sürgünlerde, yeşil beyaz yaprakların önce yeşil kısmı oluşuyor. Bu halini görünce sağlıksız bir yaprak olduğunu düşünüyorsunuz. Daha sonra gelişme devam ediyor, yeşil yapının kenarlarına dantel gibi beyaz doku işleniyor ve sulu boya fırçasından çıkmış bir sanat eseri gibi alacalı hedera gelişmesini sürdürüyor. Bu bitki bir doğa harikası. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Bende dün sarmaşığın kökünden çıkmış dal minik bir dal aldım bardağın içine koydum köklenmesini bekliyorum. Gölgedemi bekletmeliyim yoksa güneşemi bilemedim bardak koyu renk plastik. Sormak istediğim sıcakdamı daha çabuk büyür yoksa Serindemi? Köklendirici toza batırıp direk bahçeye diksem bu mevsimde tutarmı? Bizim buraya hala yaz gelmedi hava serin yazı göremeden kış gelecek diye korkmaya başladım ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Serinde köklenmesini bekleyin. Direk güneş almasa bile ölmez gölgeyi sever korkmayın. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Malesef benim hedera çeliğim köklenmedi bende bugün pazardaki çiçekçide görünce hemen iki tane yaklaşık ikişer metre boylarında aldım. Birazdan kameliyanın etrafını sarması için toprakla buluşturacam. Umarım yerini sever kışın soğuklara dayanabilir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2019
|
Merhabalar ben yeni katıldım. İlk bahçeye ektiğinizde bambuları çıkarttınız mı? duvara ne şekilde sardırabilirim |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Alıntı:
Zamanla duvarı yer, dikkatli olun. Duvarını boyamak isteyen bir yakınımız, hedera'nın duvarda hiç sıva bırakmadığını görüp, bir hafta alçı sıva yapmak zorunda kalmıştı. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2019
|
selamlar ağaçlar ailesi,, açan sarı çiçeklerine gelen bal arıyla ilgili problem yaşayan var mı? arı kovanına dönüyor polen toplayan arılar yüzünden |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
|
biz izmirde çiğli ilçesinde yaşamaktayız bu sıcaklarda bütün gün güneş gören evimizin içinde doğal yollardan serinlemeye çalışıyoruz . sarmaşık kaplı evler geldi aklıma araştırdım hedera imiş . benim ne sorum şu olacak evimiz müstakil ve her yöne doğru cephemiz var. kuzey ile doğu cephesinden endişeli değilim ama asıl bize lazım olan güney ve batı cephelerinden üç katlı olan evimizin etrafına hedera helix, veya hangi cinsi uygunsa,dikilirse yaşatabilir ve evimize sardıra bilirmiyiz . izmirin kavuran rüzgarlarına dayanabilen hedera veya başka duvarlara tutunabilen sarmaşıklar bilenler bana yardımcı olurlarsa cok memnun olurum . |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
|
Bir de sormak istediğim acaba bu Hedera cinsi bir sarmaşık mıdır? Tutungaçları olmadığını gördüm, duvarın dibine diksem yine de bu kendi kendine tutunur mu? Çitten aldım. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Hederalar ikinci yıllarında daha da geliştiler. Sarkarak örtmelerini istediğim bir duvarın büyük bölümünü kapattılar. Kışa yaklaşırken çiçeklerini de gösterdiler. Sanırım bol miktarda hedera tohumum olacak. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Hedera Hilex sarmaşıktan bir çelik sürgün alıp, köyde biriket duvarına diktim. Tüm duvarı kapladı.Yeter ki tutunacağı bir nesne olsun, ileri, hep ileriye gidiyor. Çar çabuk yer kaplıyor. Erezyon önlemede kullanılıyormu acaba? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
2007 baharında,köşedeki su borusununun çirkin görüntüsünü kapasın diye, 50 cm. kadar incecik bir dal olarak diktiğimiz hedera... 2008'de gelişmeye başladı. şu an durduramıyoruz. kesmek ve duvardan tüm dalları,bahçeye zarar vermeden koparıp almak için iskele kurulması gerekiyor sanırım ) canavar gibi ilerliyor,budayıp dallarını azalttıkça da daha da çıldırdı doğal olarak.evin dış boyası yenilecek,ancak o zaman sökeceğiz. işin kötüsü,kökünün olduğu yer,bodrum kattaki mutfağa denk geliyor. korkuyorum,bir gün buzdolabının dibinden bize "ceeee" diyecek ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
bugün yapı marketten aldığım küçücük bitki büyüdüğünde böyle oluyorsa yandım saksıda yaşayabilir mi bu hedera? ben camın önüne koydum. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Bugün komşumun bahçesindeki Hedera Algeriensis cinsi olduğunu düşündüğüm sarmaşığından bir çelik aldım. 30 cm den biraz fazla sanırım. Alt iki yaprağını kesip içi su dolu maden suyu şişesine koydum. Bu şekilde köklendirmede bir sorun yaşar mıyım? ![]() ![]() Düzenleyen polemos : 31-10-2012 saat 01:43 Neden: İmla |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Alıntı:
suda köklendirmeye bile gerek yok, toprağa değsin yeter ki, istemeseniz de sağlıkla büyür,İyi günlerde büyütün. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
çelikle hedera üretimi
Alıntı:
bu fikrinizin kaynağı nedir acaba_? tecrübeniz varsa paylaşırmısınız? Keza ben defalarca direk toprağa ekip sürekli sulayarak ayakta tutmaya çalışssam da bir süre sonra kuruyup gitti.. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Ağacın gövdesiyle birleşerek yaşayan, ağacın büyüklüğü ne olursa olsun zamanla tüm ağacı kaplayıp yutan bir bitki. Ormanda gördüğüm kadarıyla sarmaşığın gövdesiyle ağacın gövdesi birleşmiş ayrılması mümkün değil. Sözün kısası ağaçlarınızdan uzakta kontrollü bir şekilde yetiştirin. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Bizde 60 senelik incir ağacını sarmış sarmaşık var.3-4 tane baş parmak kalınlığında kök kestim kurtulamadım.Boyumun yettiği yerdeki yaprakları kestim, o biraz etki etti. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
35 gün geçmesine rağmen köklenmedi. Sizce nerede yanlış yapıyor olabilirim? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Suyunu tazeliyor musunuz? Bence direkt ekin ve balkona koyun.Ben amerikan sarmaşığında aldığım dalı direkt toprağa ekmiştim,hiç sorunsuz köklendi.Hedera da onun gibi arsız bir tür tutması lazım. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
bugün kırılan saksısıyla birlikte çöpe atılan çok sağlıklı bir orman sarmaşığı buldum cook mutluyum yarın kocaman bir saksıya dikip bahçeye koyacağım |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, Orman Sarmasiklari Agaclara sarilarak oyle cok buyumusler ki, insan ilk baktiginda kisin yaprak dokmeyen bir Agac saniyor. Agaclarin tepelerine bakinca oyle olmadigini farkediyorsunuz. |
|
|
|
![]() |
|
|