![]() |
Benim de sakızlarımın yapraklarında sararmalar var. Sulanmaları normal, yer değişimi yapmadım henüz. Havalar da öyle çok soğuk değil.
|
Fotoğraf yüklerseniz daha iyi bir sonuca ulaşabiliriz.
Toprak çok ıslak kalıyor mu? Yaz sulama şekliyle kış sulama şekli birbirinden çok farklı. Sardunyalara kış döneminde sulamayı oldukça azaltmanız gerekiyor. Çünkü bitkinin suyu kullanma miktarı mevsim itibariyle düşüyor. Bu bütün bitkiler için geçerli bir durum. |
benim almış oldugum sardunyalar hepsi kurudu canan türleri cok üzüldüm :( neden acaba
|
1 Eklenti(ler)
|
Pazartesi günü seranın önünden geçerken (asla kasıtlı olarak ordan geçmiyorum, otobüs duragının hemen yanı napalım :o :o :D ) Yukarıda 65. Mesajda görülen sakızdan gördüm, çok bakımsızdı hatta üzerinde 3-5 yaprak vardı ama hala hayattaydı sardunyacık. Kışın kaybettiklerimin arasında vardı bu renk ve ben cok seviyordum.. Her zaman hazır satılan sardunyaların torfta oldugu gibi bu da torftaydı. Bugün saksı ve toprak degişimi yapmak için saksıyı ters yüz ettigimde tam olarak 4 tane devasa boyutta solucanlarla karşılaştım (ıyyyk) Sardunyayı güzelce temizleyip yeni saksı ve toprağına aldım, şu an gölge yerde duruyor. Sormak istediğim şu ki; sardunya 2 koldan ibaret ve dalların birinde sadece uçtaki minik yapraklar var, o dalı kesip çelik yaparsam tutma ihtimali nedir? Sardunyalar arasında sakızdan başka nanemolla yok, anlamadım huyunu.
|
1 Eklenti(ler)
Sakıscık ;)
|
1 Eklenti(ler)
Sürpriz sakızım kırmızının çok tatlı bir tonu çıktı :)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba, ben bu gün ilginç bir şey gördüm ve hemen fotoğrafını çektim. Belki de sadece benim için ilginç. İşte benim gördüğüm, aynı çiçek sapında hem pembe, hem de beyaz renkli çiçek açan sakız sardunya.
|
1 Eklenti(ler)
Güzel olduk bu aralar.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim sakızım şu anki hali çiçekleri dökülmüş vaziyette şimdi tekrar tomurcuklanır mı .baharımı bekleriz bilmiyorum?
|
merhebalar bende sardunya meraklılarındanım
|
1 Eklenti(ler)
sardunyaları pek sevmezdim ama yavaş yavaş ısınmaya başladım sanırıım.
bu benim yegane sakız sardunyam. rengi çok güzel keşke çiçek ömrü içinde aynı şeyi söyleyebilseydim. gerçi şu zamanda çiçek bulmuşumda uzun ömürlüsünü aramaya gerek yok sanırım :) |
Merhaba arkadaşlar. Benimde iki tane sakız sardunyam var.alalı iki ay oldu boyutları hala aynı.büyümüyorlar sadece çiçeğe gidiyorlar cok tomurcuk ve çiçek verdiler.daha fazla büyüyüp gelişmeleri için ne yapabilirim.yardımcı olabilirmisiniz.
|
Alıntı:
çok fazla uzayabiliyor bir lokantada boyumdan uzun sardunya görmüştüm.ağaç olmuş resmen. benim kişisel fikrim sardunyaların boyları güneşsizlikle doğru orantılı.yani ne kadar az güneş görürlerse o kadar boya gidiyor. Tebiki bu bilindik sardunya için. sakız ve canan hakkında fazla bir deneyimim yok. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaslar birsey sormak istoyorum.
Gecwn sene birtane ceylan gozlu sardunya aldim bu sene o sardunyamin yapraklarinda yapiskanlik var ve tuhaf kabuklu mu desem kabuklu degil kucuk bocek ne yapmam lazim. Neyden kaynakli??? |
Alıntı:
1 litre suya bir çay kaşığı arap sabunu koyun ve yapraklara en az 1 hafta boyunca fısfıslayın ve sonrasında kontrol edin... |
Klasik sardunyalarım güney cephe balkonumda 12 ay çiçekteyken, tek saksı sakızım sadece ilkbahar sonu yaz başı çiçekli. Yani yılda 2-3 ay çiçekli 9-10 ay sadece yapraklı. Forumda arkadaşların sakızlarını kasım aralıkta bile çiçekli görüyorum.
Bunun sırrı nedir? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025