![]() |
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
eşimin yaklaşık 3 hafta önce aldığı sardunyanın yapraklarında fotolardaki belirtilere rastladık. Mineral eksikliği tablosundaki (670 nolu mesaj) yaprak örneklerine benzetemedim. Bu başlıkta da benzer foto göremedim. Bugüne dek diğer sardunyalarımızda karşılaşmadık. Hastalık mı? mineral/gübre eksikliği mi? Saygılar |
Arkdaşlar yedi tane sarduyamı kök çürümesinden kaybettim.Çürümeye başlar başlamaz üst dallardançelık aldım.Suda bekletiyorum onlarda içten kararmaya başlamış.Havalar aşırı sıcaktıkırk derece ve üstündeydi bir gün sulamadıkmı buruşuyor .O nedenle her gün su verdim. Her gün sulamak sebep olur mu?
|
Kök çürümesini ne durdurabilir?Nasıl bi yol izlemeliyim?Lütfen yardım edin.
|
15 sardunyam var dün 2 tanesinin yaprakların üzerinde toz gibi beyaz nokta gibi şeyler gördüm ufleyince uçuyor.bu nedir acaba bitki besini vermiştim toprakta üstü beyaz olmuş bundan olabilir mi ? bu bir hastalık mı?
|
Alıntı:
SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Yardim edin lutfennnn .sardunyalarim iste boyle oldu. Ama bir turlu sardunya pasimi demir eksikliyimi karar veremedim.Pembe olan kisdan beri boyle digerleriyle bir yerde ama sadece o oyle oldu https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e120623ad1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...882ccf7be5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...08dfa7dd77.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5b86d6da4e.jpg
Отправлено с моего SM-J320H через Tapatalk |
Bir bilgisi olan yokmu yaa 2 gundur bekliyorum
5 Eklenti(ler)
Merhaba, resimlerden anladığım kadarıyla benim bitkilerim de sardunya ve şöyle bir sorunum var. Bunlar yazlıktaydı ve hiç bakılmadı. Sanırım ölmek üzereler. Ben bu sardunyaları nasıl kurtarabilirim. Bir de saksıda değil de toprakta yetiştirmek istiyorum. Başkalarının bahçesinde gördüm fakat sitede hep saksıda olan fotoğraflar var. Bahçede yetiştirmem mümkün mü? Sardunyalarım kurtulabilir mi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kızaran yapraklar
Alıntı:
|
Bu canlıların ne olduğunu bilen var mı
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar bu sardunyamı bana bir öğrencim hediye etti eve getirip saksısını falan değiştirdim ama üzerinde bazı canlılar gördüm acaba bunların ne olduğunu bilen varmı .
|
Derhal o yaprağı yok edin kurtulması zor olan yaprak biti bu ve eğer diğer yapraklarda varsa mutlaka zirai bir ilaçla ilaçlayın diğer bitkilerle uzun süre temas ettirmeyin ve diğer bitkilerinizide ilaçlayın evde karınca varsa karıncalar bu asalağın mutalistidir. Karıncalarıda ilaçlayın.
|
Çok teşekkür ederim diğer bitkilerimin yanına koymamıştım şükür. O zaman bitkiden kurtulayım tümden yoksa başıma iş açacak gibi
|
Siz bilirsiniz bu arada Beyaz Sinek larvasınada benziyor oda çok tehlikeli ve tabiri caizse iğrenç bir asalaktır düzenli ilaçlamayla bile zor yok edilir. Eğer çok manevi bir değeri yoksa kurtulmanız **** karantina altında ayrı bir pencere önünde tutmanızı tavsiye ederim.
|
|
Evet bitkinin üzerinde beyaz lekelerde vardı o yüzden hemen attım bitkiyi açıkçası evde çok çiçeğim vardı onlarada bulaşır diye tedirgin oldum.
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, uğrayan olursa diye...
Küpe çiçeğimle aynı masadaki cananlarımda kırmızı örümcek görmüitüm, deterjanlı su püskürttüm, sanırım örümceklerden kurtuldum ama şimdi yapraklar pas gibi birşey oldu. Dün çopu yaprağını temizledim, tek tük kalanların fotolarını paylaşayım da belki derdime derman olursunuz.... Eklenti 675811 |
Sardunyanın çürüyen çiçeklerini neresinden keseceğim?
Sırf bu soruya cevap bulabilmek için bu siteye üye oldum. Üye olmada önce de takip ediyordum ama soruma en doğru cevabı siz verirsiniz diye üye olayım dedim.
Arkadaşlar balkonumda 6 tane sardunya var, çiçek bakımında daha yeniyim. Sardunyaların solmuş çiçeklerini ve sararmış yapraklarını kesmem gerektiğini böylelikle daha çok çiçek vereceğini öğrendim ama neresinden keseceğimi bilmiyorum. Lütfen yardım edin ben çürümüş çiçekleri ve sararmış yaprakları nasıl ve neresinden keseceğim? |
Alıntı:
|
Alıntı:
teşekkürler, bilgi verdiğiniz için. |
Alıntı:
|
Çiçekçiden aldım bu sardunyaları, kendim belki yapamam diye çiçekçideyken küçük saksıdan büyüğüne aldırdım. Vallahi bebek gib baktım bunlara ama sonra kötüleşmeye başladılar. En iyisi size sorayım dedim. Bu sardunyalarımın nesi var arkadaşlar? Benim kendi tahminim çok su verirsem çürür diye biraz az su verdim sanırım ve susuzluktan kurudu gibi sanki. Ama önemli olan sizin fikirleriniz. Balkonumda bu şekilde sabahtan öğleden sonraya kadar güneş alıyor. Böyle güneş alması iyi mi? Acaba diğer güneş almayan balkonuma mı götüreyim? Bu kuruyan dallar susuzluktan mı? Besin vereyim mi? Başka yere alayım mı? Bana bi çare söyleyin lütfen. Canım acıyor bu sardunyaları böyle gördükçe.
https://i.hizliresim.com/WDoW6P.jpg https://i.hizliresim.com/k60Z1y.jpg https://i.hizliresim.com/moRqrY.jpg https://i.hizliresim.com/1E7jyG.jpg |
Sardunyalarımdaki kızarmalar
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Foruma yeni üye oldum ve ilk kez yorum yapacağım. Fotoğraf yüklediğimi sanıyorum umarım başarılı olmuşumdur. Sizlere bir sorum olacak. Yaklaşık 1 hafta önce komşumun verdiği 2 adet sardunyayı diktim ancak yaprakları kızarıp ortaları koyulaşmaya, gövdesi de kırmızıya dönmeye başladı. Sardunyalar balkonda duruyor, balkonumsa öğleden sonra direkt güneş alıyor.(sardunyalar 1 haftadır kapalı hava nedeniyle pek güneş almadı). Böyle olmalarının sebebi nedir, ne yapmalıyım yardım ederseniz çol sevinirim onları kaybetmek istemiyorum :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Eğer köklü almışsanız çiçeğin kendini toparlayana kadar aydınlık gölge direk güneş ışığı almayacak bir yere almalısınız. Hiç bir çiçek istisnalar hariç direk güneş ışığına maruz kalmamalıdır. ciddi şekilde yapraklarda yanıklar oluşur. Sizin çiçektede bu tip yanıklar oluşmuş. O kızarmış yapraklar yakında kuruyacaktır. Bitkinin bulunduğu yer soğuk ise oda sıcaklığında olan bir yere alın. |
Alıntı:
|
eğer köklü diktiyseniz bitki toprağa ve yerine alışma sürecine girmiştir. Eğer topraksız ve köklü ise kılcal köklerin toprağı iyice sarması beklenir.
Sulama saksı toprağı üstten 2 parmak kurumaya başlayınca yapılmalıdır. Düzenli sulama yapmak yerine, saksılarınızı toprak kurumaya başladıkça sulayın. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba
Ben çiçeklerle yeni ilgilenmeye başladım. Sorun şu ki çiçekler hakkında hiçbir bilgim yok. Sakız sardunya almak istiyordum ancak bulamıyordum. Geçenlerde çiçekçide görünce hemen aldım. Anlamadığım için de çiçeğin hasta ve yaşlı olduğunu eve geldikten sonra fark ettim. Hastalığının mantar olduğunu tahmin ediyorum ancak emin değilim. Bir de çelik alayım dedim ancak çelik alacak dalı yok sanırım. Hepsi çiçek sapı gibi. Resim yüklemeye çalışacağım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
Sayın Ebru A,
Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla bitkiniz yaşlı ve hasta değil de yeni yerine uyum sürecinde gibi. Alışacaktır. Rengi de çok güzel. Güle güle büyütün. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba, ben de foruma yeni üye oldum. Bitkiler hakkında derinlemesine bir bilgim yok. Birkaç hafta önce çiçekçiden sardunya aldım ve büyük beton saksılara diktim, 1 saksıya 3 tane olmak üzere. Dikmeden önce toprağı gübre ile karıştırdım ve dikerken köklerine zarar vermemeye dikkat ettim. Dikimden hemen sonra can suyu verdim ve daha sonra da toprak kurudukça suladım. 1 hafta sonrasında çiçeklerim çürük açmaya ve alt kısımlardaki yapraklar sararmaya başladı, halbuki aldığımda bitkide hiçbir sorun yoktu. Sağlıklı yapraklar da sanki yukarı doğru kıvrılıp kapanıyor gibi. Çok araştırdıysam da sorunu tam olarak ne anlamadım, lütfen yardımcı olun... Diktiğim saksılar büyük gelmiş olabilir mi ya da günün büyük bölümü güneş alıyorlar ondan olabilir mi? Sitedeki herkes aynı saksılara sardunya dikiyor ve gür çiçekleri var. Ayrıca kuru mayalı ve asprinli su ile de suladım birkaç defa canlanmaları için bir ihitmal ama henüz bir gelişme göremedim. Bitkinin şu anki halinin fotoğraflarını yükledim. Teşekkür ederim şimdiden :)
|
Beton saksılarınızın drenaj deliği var mı?
Sardunya dayanıklıdır. Durumu çok kötü görünmüyor. Alt yapraklarının sararması, dökülmesi sıkıntı değil. |
Alıntı:
Sanıyorum var öyle hatırlıyorum, daha önceki çiçek ekimlerimde bir sorun yaşamadım. Dediğim gibi apartmandaki herkes aynı saksılara ekiyor çok gür çiçekleri var, suyun birikim yaptığını sanmıyorum. Aynı saksılarda aloe verada yetiştiriyorum bir sıkıntı yaşamadım ama sardunya konusunda bilgili değilim :( |
Sardunya yetiştirmekten çekinilecek son bitkidir diyebilirim. Nazsız, kaprissiz. Yer değişikliği şaşkınlığı yaşamıştır. Alışır. Durumu da kötü değil. Güle güle büyütün.
|
1 Eklenti(ler)
Umarım öyledir, bazıları daha iyi durumda ama bir tanesi giderek kötüleşiyor gibi. Yaprakları kıvrılıp kapanıyor yukarı doğru... Neyin yanlış olduğuna dair fikri olan varsa yazsın lütfen :)
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar merhaba kuzularıma çare ararken sitenizi farkettim çoçuklarım hasta olsa inanın bu kadar üzülürdüm sakız sardunyalarımın yapraklarında açık kahveregi renkde lekeler oldu ne yapmam lazım bana bi çare
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025