agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Sardunya (Pelargonium)
(https)




Beğeni Düzeni105Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-01-2015, 19:15   #1
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Sayın ankateleği, budama ile ilgilli başlık yardımcı olabilir:

http://www.agaclar.net/forum/sarduny...nium/29360.htm


Alt yaprakların sararması yaprak iyice olgunlaşıp yaşlandığı, ömrünü tamamladığı için olabilir. Ben bu tür yaprakları gördüğüm anda bitkiden koparıp atıyorum. Yani iyice kahverengiye dönmesini bile beklemiyorum. Benim uygulamam bu yönde. Ancak imkanınız varsa, fotoğraf çekip koyarsanız sararmanın nedenine dair daha net fikir verilebilir (Sardunya veya Sardunya hastalıkları başlığına).

Ayrıca sardunyalarınızın büyüklüğünü görmüş oluruz - ki bu da, budama için daha iyi fikir verir. Gerek bile olmayabilir.

Açmadan kuruyan tomurcuk durumunu ben de yaşadım, sebebini ben de bilmiyorum. Yakın zamanda oldu hatta, balkondan kış için içeri almış olmama bağladım bunu ben. İçeri aldığımızda alışmaları biraz zaman alabiliyor ve onlar da kendilerince tepki veriyor. Bununla ilgili sardunya başlığındaki son mesajım:

http://www.agaclar.net/forum/sarduny...um/1556-91.htm


Ancak altını çizeyim, orada konu biraz farklı - kuzey cepheli ev ve güneş.

Şunu da belirteyim, kafanızın karışması normal çünkü herkes kendi şartlarına göre farklı davranabiliyor. Örneğin benim yaptığım bir uygulama bir başkasının çiçeğinde aynı sonucu vermeyebilir. Biraz da deneme- yanılma yoluyla öğreniyoruz zamanla. Kaldı ki, ben de dahil hiçkimsenin yazdıkları "kesin yapılması gereken" gibi algılanmamalı - bence. Herkesin evinin konumu, odanın ne kadar güneş aldığı, bulunduğu şehir ve iklim vs farklı.

Isıtılmayan üst kat ve şu an bulundukları odanın hangisinin daha iyi olacağını da belki siz tayin edebilirsiniz. Birden fazla saksınız olduğuna göre, bir tanesini yukarı koyup neticeyi gözlemlersiniz, önümüzdeki kış için de fikir verir size.

Bir de minik bir not: cümlelerde nokta ve virgül kullanarak yazarsanız daha iyi olur, okurken zor olabiliyor bazen - daha rahat anlaşılır mesajınız.

sinbas beğendi.
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025