![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkileri söktüm ve ağzı kapalı karton kutudalar. ![]() Annem kopardığı dalları mutfakta aydınlık pencere önünde kış boyunca cam bardakta suda tutuyor. Kök yapmalarını takip ediyor. Üstünde hiç yaprak kalmamış canlı bir dal, köklenmiş durumda baharı bekliyor. Baharda toprağa dikiliyor. Kutuya girenlerin çogu onun ürettikleriydi. Bu yaz harikaydılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Arkadaşlar, Size daha önce başıma gelen bir olayı anlatayım sardunyaların ne kadar kolay bitkiler olduğunu görmek açısından güzel bir olay. Birkaç sene önce sonbaharda balkondaki sardunyaları budayıp, budadıgım odunsu dalları kurutup daha sonradan bitkilere destek olarak kullanmak için bir kenara ayırmıştım. Bir kış boyu bu dallar soğukta ve açıkta balkonda kaldılar. Bahar geldiğinde gözlerime inanamadım, çünkü durdukları köşede üzerlerinde ufacık yapraklar çıkmaya başlamıştı. Ben kurusunlar diye beklerken onlar kendiliğinden canlandılar. Tabi kıyamadım ve iş yerinin bahçesine diktim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sayın Züleyha, o yapraklanan dallar saksıda dik vaziyette toprağa saplı filan değildi o halde, öyle mi? Sardunyanın dayanıklı olduğunu biliyordum ama savaşçı çıkmış sizdekiler ![]() Bu suda bekletme olayını da anlamıyorum, şans işi sanki. İlk örneğini verdiğim suda bekleyenler ölmedi, diktik, gayet güzel şu an hayattalar, çok şükür, aman nazarım da değmesin, maaşallah diyeyim. Ancak bu yaz, (itiraf etmiş olayım) 3 dal bende olmayan renk sardunya çaldım, farklı zamanlarda, herhangi birinin özel bahçesinden de değil. Çok yeşil olmayan, odunsu dalların tuttuğunu biliyorum. Benim (ç)aldıklarım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Hayır sayın Cymbelina, balkonda duvara dayalı biçimde toprakla hiçbir bağlantıları yoktu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Nasiplerinde varmış demek ki yaşamak savaşçı sardunyalarınızın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|