![]() |
|
![]() |
#11 |
Moderatör
|
Solucanların bahçede toprağı havalandırdığı ve büyük alanlarda faydalı olduğunu ben de duymuştum, ama saksı toprağı için ne kadar doğru bunu bilemiyorum. Saksıyı yukarı kaldırdığınızda tabağında, saksı deliğinin geldiği yerde kırıntı gibi toprak kümeleri görüyorsanız, saksı toprağında solucan var demektir. Bunu da bir şekilde yok etmeniz gerekir, çünkü o kısa alanda bitkinizin kökü hava alabilir, bu da bitki için iyi değildir. Bitki küçük, saksı büyük ise bu da bitki için iyi olmaz, zor çiçek alırsınız. Saksı değişimleri yapılırken, bir evvelki saksıdan bir numara büyük saksıya almakta fayda vardır. Saksı toprağınızda solucan varsa, ve saksı değişimi yapacaksanız, sırf solucanı atıp o toprağı kullanmak da ne derece doğrudur? Larvalarının kalma ihtimalini de düşünmeniz gerekir. Bence en doğrusu sağlıklı yeni toprak koymaktır. Evet belki biraz daha pahallı olur ama, gülü seven dikenine katlanır diyelim. Veya ormana yürüyüş için gittiğinizde yanınızda bir poşet götürün, oradan alacağınız funda toprağı en iyi toprak olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|