![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2018
|
Sardunyanın çürüyen çiçeklerini neresinden keseceğim?
Sırf bu soruya cevap bulabilmek için bu siteye üye oldum. Üye olmada önce de takip ediyordum ama soruma en doğru cevabı siz verirsiniz diye üye olayım dedim. Arkadaşlar balkonumda 6 tane sardunya var, çiçek bakımında daha yeniyim. Sardunyaların solmuş çiçeklerini ve sararmış yapraklarını kesmem gerektiğini böylelikle daha çok çiçek vereceğini öğrendim ama neresinden keseceğimi bilmiyorum. Lütfen yardım edin ben çürümüş çiçekleri ve sararmış yaprakları nasıl ve neresinden keseceğim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
teşekkürler, bilgi verdiğiniz için. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Evet daldan uzayan sapından bahsediyorum doğru anlamışsınız .Hatta kurumuş yaprakları dibinden de alabilirsiniz. İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Çiçekçiden aldım bu sardunyaları, kendim belki yapamam diye çiçekçideyken küçük saksıdan büyüğüne aldırdım. Vallahi bebek gib baktım bunlara ama sonra kötüleşmeye başladılar. En iyisi size sorayım dedim. Bu sardunyalarımın nesi var arkadaşlar? Benim kendi tahminim çok su verirsem çürür diye biraz az su verdim sanırım ve susuzluktan kurudu gibi sanki. Ama önemli olan sizin fikirleriniz. Balkonumda bu şekilde sabahtan öğleden sonraya kadar güneş alıyor. Böyle güneş alması iyi mi? Acaba diğer güneş almayan balkonuma mı götüreyim? Bu kuruyan dallar susuzluktan mı? Besin vereyim mi? Başka yere alayım mı? Bana bi çare söyleyin lütfen. Canım acıyor bu sardunyaları böyle gördükçe. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2020
|
Merhaba, ben de foruma yeni üye oldum. Bitkiler hakkında derinlemesine bir bilgim yok. Birkaç hafta önce çiçekçiden sardunya aldım ve büyük beton saksılara diktim, 1 saksıya 3 tane olmak üzere. Dikmeden önce toprağı gübre ile karıştırdım ve dikerken köklerine zarar vermemeye dikkat ettim. Dikimden hemen sonra can suyu verdim ve daha sonra da toprak kurudukça suladım. 1 hafta sonrasında çiçeklerim çürük açmaya ve alt kısımlardaki yapraklar sararmaya başladı, halbuki aldığımda bitkide hiçbir sorun yoktu. Sağlıklı yapraklar da sanki yukarı doğru kıvrılıp kapanıyor gibi. Çok araştırdıysam da sorunu tam olarak ne anlamadım, lütfen yardımcı olun... Diktiğim saksılar büyük gelmiş olabilir mi ya da günün büyük bölümü güneş alıyorlar ondan olabilir mi? Sitedeki herkes aynı saksılara sardunya dikiyor ve gür çiçekleri var. Ayrıca kuru mayalı ve asprinli su ile de suladım birkaç defa canlanmaları için bir ihitmal ama henüz bir gelişme göremedim. Bitkinin şu anki halinin fotoğraflarını yükledim. Teşekkür ederim şimdiden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2022
|
![]() Sardunyadaki durum bu şekilde. Türü rushmoor orinoco. Çok da güzel oluyor açtığı zaman, tomur tomur. Ama başına ne gelmiş de bu hale geldi ve bu durumdan organik/inorganik olarak nasıl kurtulabiliriz?? Yardımcı olursanız çok sevinirim ♧ Düzenleyen Naive green : 29-09-2023 saat 16:06 Neden: Görsel düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|