![]() |
|
![]() |
#1381 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel'e teşekkürlerimle ![]() Mayıs'ın ilk haftası hediye ettiği minyatür ceylan çeliklerinden biri ilk çiçeklerini açtı ![]() Yaklaşık 15 gün sera yöntemiyle köklendirdim, 15 gündür de yeni saksılarındalar. İki ayrı cins çeliği bu şekilde köklendirdiğim için saksıya geçirirken de ayırmadım, bir süre sonra daha geniş bir yere alacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu da benim yeni güzellerim den ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Ağaç Dostu
|
Ben geçici olarak yoğurt kovasına dikmiştim. Sanırım 3 kiloluk kova daha sonra saksıya alacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Ağaç Dostu
|
Çam Kokulu Sardunya tohumu
Çimlenir derseniz bu Sardunyanın tohumundan alacağım , yaprak şekli de çok güzel ![]() ![]() Çimlendiren arkadaşların önerilerini bekliyorum . Ben 3 tohumdan birini çimlendirdim , 5 tohumdan bari 2 çimlenir mi sizce ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekleri de çok güzel sevgili Jezebell acaba buda minik çiçeklilerdenmi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Ağaç Dostu
|
Miniş sardunyam açmaya devam ediyor ve diğeri hala güzelliğini sergiliyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Jezebel, yukarıdaki mesajınızdaki bitki Itır olarak geçer, hatta forumda ıtırla ilgili bir sayfa vardı yanlış hatırlamıyorsam.. Oradan ıtır yetiştirmenin püf noktalarını öğrenebilirsiniz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun, 8 saksı sardunyadan, bir minyatür sardunya ve pico sakızın durumu kötü idi. Minyatürün yolculuk sırasında kırılmış dallarını, hemen ayrı bir saksıya dikmiştim. Anne minyatür malesef kurudu, ama çelikler yüzümüzü güldürüyor. Çiçek bile vermeye başladı ![]() Keşke aynı uygulamayı yeşil beyaz yapraklı sakızda da yapsaymışım. Durumun kötüye gittiği geç farkettim ve malesef kurudu. Özür diliyorum, yaşatmayı beceremedim. Ama şu güzelliğe bakar mısın, minişim çelikten büyüdü ve çiçek verdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun, Toprağı filan dökülmüştü ama kırılan dalı yoktu . Ne olduğunu tam olarak çözemedim aslında , pico dedim ya menekşeler gibi o da kök çürümesinin kurbanı oldu sanki. Belki suyu fazla kaçırdım, inan ben de çok üzüldüm. Hem sardunya, hem de verdiğin onca emek için. Özür... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Ağaç Dostu
|
Çürüyen Sardunyalar
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Emreilhan belki çeliklere çok sulama yapıyorsunuzdur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Ağaç Dostu
|
Bence torfa bahçe toprağı karıştırabilirsiniz. Aslında ben sadece bahçe toprağına dikerim ve sulamasını az yaparım çünkü sardunya suyu çok sevmiyor bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben hiç görmedim . Tüm seracılar köklendirmek için dere kumunu tercih eder , söylediğiniz doğru olsaydı şu an aç kalmışlardı ![]() Çelik sıkıntısı yaşamazsınız ama , yer gök Sardunya , park bahçe , yol kenarı ... Her renk , her desen kolayca bulunur . İzmirde böyle ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() (Bu arada fesleğene derin budama yaptım toparlandı keyfi yerinde)Ama beyaz sinek gördüm hemde çok miktarda.Anneannem gilin apartmanın altına ekmişler.En kısa sürede gidip tekrar çelik alayım bari.Dediğiniz gibi Adana'da da çok çeşit var fakat sera vs..gibi yerlerden yoksunuz.Belli başlı yerler var oralarda biraz tuzlu. ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Önemli birşeyi söylemeyi unutmuşum sizlere.Ben 1 yıllık tepe çeliklerinden köklendirmeye çalıştım şimdiye kadar.Acaba bu sefer odunsu kısımdan mı çelik alsam?Fakat konuda tepe çeliği deniyordu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Ağaç Dostu
|
HERKESE MERHABALAR, Sakızlarım da açmaya başladı.Biraz geç kaldılar ama üzerlerinde bol tomurcuk var...Şimdilik 7 renk,Allah gözümü doyursun... ![]() İlk resimdeki sakızın anacı, bu kış dondu.Üstelik sap kısmı oldukça kuvetliydi...Yeniden yeşerir diye çok bekledim ama kökleri cansızdı,söktüm attım. Bu renk oldukça dayanıklı aslında,çok çiçek veriyor. Resimdeki sakız yine annemden.. İkinci resimdekileri bu baharda aldım. Aldığımda şu anki boylarının yarısı kadardılar.Yere doğru sarkmak istiyorlar ama bulundukları kısım trafik açısından çok hareketli. Evin giriş kapısındalar,sürekli sağa sola atıp durduğumuz bahçe hortumu yüzünden kırırlacaklar diye korkuyorum, sap kısımları odunsulaşana kadar dik tutmaya çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Ağaç Dostu
|
İlk resimdeki mürdüm rengi aslında,çok hoş bir tonu var ama fotoğraf makinesinin azizliğine uğruyor. İkinci resimdeki sakızıma bayılıyorum,pastel bir eflatun,katmerli gibi...Üçüncü resimdeki çizgili olan,diğerlerine göre daha az tomurcuklandı. Kırmızının yaprakları da kadife gibi...Son resim de genel görüntü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili arkadaşlar! Birkaç defa yazdım,yine aynı problem ve sorular. Tepe çeligi tutmak için iyidir, fakat gozun hemen altından kesiniz, sigara veya odun kulune batırıp golge bir yere ekiniz.Bir kitapta okudum,en iyi çelikleme sardunya için agustos, eylul yazıyordu. Ben ilk baharda ve eylulde çelikliyorum .Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Ağaç Dostu
|
Neden olmasın sevgili günebakan, sonbaharda iyi bir açılış yapabiliriz ![]() ![]() ![]() Minyatürüm ![]() ![]() Ve normal ceylanım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2010
|
![]() Sardunya kışı dışarıda geçirebiliyor mu? Bizim buraların kışı biraz sert geçer, yoksa saksıların üzerine poşet falan geçirerek kışı atlatabilir miyim? Tecrübeli arkadaşların cevabını bekliyorum sevgiler.(Daha kışa çok ama...) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Ağaç Dostu
|
Bence kışın üstlerine poşet geçirin hatta alabileceğiniz korunaklı biryer varsa oraya alın İstanbul da bile birçok arkadaş sardunyasını kaybetti.Gerçi daha yazı yeni gördük ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili emreilhan teşekkür ediyorum ![]() Macro çekimlere genellikle herhangi bir katkım olmuyor. Digital makinalar o işi bizim için çözmüş durumda ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|