![]() |
|
![]() |
#1052 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşılama hakkında herhangi bir bilgim yok. Bu çiçeğimin türü böyle. Aslında yaygın bir renk. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Moderatör
|
Hakikaten çiçekleri çok büyük, iki avcumu açtığımda çiçeğini sığdıramıyorum. Sanıyorum yaşından dolayı iri açıyor. Ama daha evvel de yazdığım gibi ben her sene çiçek saksı topraklarını değiştiriyorum ya bunun kökü de öyle pek çok dal budak salmış gibi de değildi. Beni mutlu ediyor ya, o da yeter bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu da güzeller güzeli kırmızı rengi koyu çıkmış ama daha canlı bir kırmızı çiçek yaprakları az ama sürekli açıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orkun bey sizin resimlerin birinde sanki sardunyanın yapraklarında küçük beyaz beyaz lekeler gördüm bunlara dikkat ettinizmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Başbahçıvan evet lekeler var ancak yaprağın üzerine yapışmış toz parçaları onlar. O çiçeğimin hemen üstünde güvercinlerimin kümesi var. Oradan düşenler tozlar yağmurla birlikte iyice yapışmışlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2009
|
selam Yaklaşık 3 hafta önce elime 40 çelik sardunya geçti 1 hafta suda kaldıktan sonra kötü yapraklarını temizleyerek balkonumun önündeki bahçeye duvarın 10 cm önünden ikişer karış arayla diktim ve topraklarını sıktım bulundukları yer fazla güneş almayan bir yer. fakat çelikler uzun. yaklaşık 30 cm kadar. yerleri biraz kafama takıldı. verimli olurlarmı. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba
İş yerimde ilk yazım.Çok güneş alan bir yer olduğu için tercihimi sardunyadan yana kullandım.Gübreleme,toprak,su konusunda sizlerden çok bilgi aldım.Ama yinede çok güzel olmadılar.Fotoğraflar sonbaharda çekildiği için daha cılız görünüyorlar ama hiçbir zaman Güler Hanımınkiler gibi olmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
nekadar güzel nejla hanım, bende şu an şok oldum maşallah, hiç bukadar güzelini görmedim. galiba saksı küçük oldugunda ve budanınca coşuyor, tamamiyle kavrıyorlar kendilerini iyi hissediyorlar, yerleride degişmedimi tam oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Ağaç Dostu
|
Uzun süredir beklediğim sardunyaların 16 saksısı geldi. Gönül Hanım'ım saksı harcı perlit ve yanılmıyorsam torftan oluşuyor. Yumuşak , havalı bir karışım. Henüz çok küçük olmalarına rağmen çiçek ve tomurcuk var üzerlerinde. Mevcut saksıların 6 ay kadar yeterli olacağını söyledi. Mart ayında yeni saksılara aktarılacaklar ![]() ![]() Baharı bu görüntülerle karşılamayı umuyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım'cım çok teşekkür ediyorum. Ceylan nerdeyse büyük bir saksıyı doldurdu ![]() Sakız çeliklerini bir gün oksijenli suda beklettikten sonra, bir kısmını bahçe topraklı karışımda kalanını ise cocopeat+perlit karışımında köklendirmeyi deneyeceğim. Onları kaybetmek istemiyorum... ![]() ![]() agaclar.net logoları en güzel süprizdi benim için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Bunlarda benden:)
Bunlarda yazın balkonumuzda çektiğim ,fakat göndermenin bir türlü kısmet olamadığı kareler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Bunlarda devamı olan kareler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Alıntı:
Beş kökün hepsi tuttu, yeni yapraklar verdi. Şimdi ise bir hafta önce dört kök ektiğim sardunyanın tutmasını bekliyorum. Benim sardunyalarım kapalı balkonda. Yalnız çok sulama ve nemli ortam yaprak kenarlarını kuruttu, buna dikkat. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Buda benim pembişim daha yeni açmaya çalışıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Ağaç Dostu
|
Havaların soğumaya başlayıp kış mevsiminin varlığını yeni yeni hissettirmeye başladığı bugünlerde sardunyalarımı korunaklı yere almadan son kez fotoğraflamak istedim. Bu sabah kalkınca birkaç fotoğraf çektim. ![]() Yarın kışlık mekanlarına transfer olacaklar. ![]() 4 büyük saksı sakız ve 2 normal sardunya kışın ayda bir defa sulanıp mart sonuna kadar dinlenecekler. Nisan gibi budanacak ve balkona geri gelecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyalarım
Bir süre önce Büyükşehir belediyesi tarafından ekimi yapılan sardunyalardan deneme amaçlı iki çelik almıştım. Aldığım çelikleri köklenmeleri için suda bekletirken, forumda yazılanlar nedeniyle vazgeçerek direk toprağa, küçük bir saksıya ektim. Alt yapraklarından birkaçını aldım. Çeliği aldığımda bir tanesinin üzerinde tomurcuk vardı. Forumda köklenmenin hızlanması için bu tomurcukların kesilmesi gerektiği yazıyor. Ancak ben tomurcuklara acıdığımdan kesmedim. Var olan tomurcuk geliştiği gibi alttan yeni bir tomurcuk taha çıktı. Diğerinde ise tomurcuk oluştu. Veya varlardı, gelişimle görünmeye başladılar. İlk fotoğrafta alt kısımda oluşan tomurcuğu, ikinci fotoğrafta gelişmiş tomurcuk ve alt kısımda yeni çıkan tomurcuğu görebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Bengisan, Fotoğrafını eklediğiniz sardunyalardan özellikle 3661 nolu mesajda son fotoğraftaki sardunyadan tohum alabildiniz mi? Almış iseniz göndermeniz mümkün olur mu? Gönderebileceğinizi belirtmeniz halinde adresimi özelinize yazarım. Ben 15 gün kadar önce Eskişehir'de belediyenin ektiği bodur sardunyalardan iki çelik almıştım. Bu başlık son sayfada fotoğraflarını görebilirsiniz. Çelikler dışında tohumda vardı ve 5-6 tohum keseciğinden almıştım. Tohumları bir kaç gün kuruttuktan sonra bir kısmını çelikleri diktiğim saksılara, bir kısmını ise ayrı bir kaba (kapaklı mika çikolata kutusu, kapağı kapatınca sera etkisi oluyor) ekmiştim. Saksılardan ve çikolata kutusunda bulunan tohumlardan birer adet olmak üzere ikisi çimlendi. Şu anda diğerlerini bekliyorum. Selamlarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Ağaç Dostu
|
Nurdan hanım, İşyerinizde bulunan sardunyanın üzerinde tohum var mı, dikkatinizi çekti mi? Eğer varsa tohumlarından alarak ekebilirsinizde. Benim kısa bir süre önce ektiğim tohumlardan şu anda iki tanesi çimlendi. Sanırım diğerleri de çimlenir. Tabi bu tohumlardan bulursanız bana da göndermenizi rica ediyorum. Tohum görüntüleri bu başlıkta 20. sayfa 596 nolu mesajda var. Selamlarımla... Ayrıca bu başlık altında yazan tüm arkadaşların, yeni yılını sevdikleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesi dileğiyle kutluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Ağaç Dostu
|
Sayın *kevser*, Teşekkürler, mevsim açısından olup olmayacağını bilmiyordum ama deneme amaçlı olarak ekmiştim tohumları. Şu anda sabahleyin üçüncününde çimlendiğini gördüm. Henüz fotoğraflayamadım. Belki biraz daha çoğalınca eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|