![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Jezebel, yukarıdaki mesajınızdaki bitki Itır olarak geçer, hatta forumda ıtırla ilgili bir sayfa vardı yanlış hatırlamıyorsam.. Oradan ıtır yetiştirmenin püf noktalarını öğrenebilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Çürüyen Sardunyalar
Yine sardunya konusunda hüsran yaşadım.Nisan başında çelikten diktiğim sardunyalarım çürüdü.Bugün farkettim.Bende topraktan çektim ikisinide kesinlikle köklenmemiş bile.Köklenmeden 2 ay yaşamış çok ilginç.Acaba ben nerede hata yapıyorum hep daha öncede böyle sardunya tutturamadım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Aslında diğerleri de aynı şekilde top top açtılar. Geçen yaz Ceylangözler (bizim evde Mercan Sardunya diyoruz) aşırı büyüyünce budadık. Budadığımız dalların bir kısmını da büyük sardunya saksılarının sağına soluna sokuşturmuştuk. Bu arada yaz tatili, vs. derken asıl çiçeklerin olduğu küçük saksılar kurumuş, büyük saksılardakileri farketmedik bile. Balkon kapalı olduğundan kış süresince bitkiler büyüdüler, her yeri sardılar. Soğuktan etkilenmesinler diye camdan uzağa iç duvar kısmına almıştık, buradaki yüksek aydınlık ama doğrudan güneş almamanın da etkisi oldu sanırım. Daha Mart sonunda öbek öbek çiçek doldu üstleri. Her bir öbek rahatlıkla irice bir Ortanca öbeği kadar vardı. Eşim o kadar hoşlandı ki görüntülerinden, pek kullanmadığımız balkonun tüm oturma düzeni sardunyalara göre yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2010
|
Herkese selamlar, ben bir şey sormak istiyorum. Geçenlerde sardunyalar için sıvı bitki besini aldım. Besini üzerinde yazan ölçüye göre hazırlayıp sardunyalarımı suladım. Acaba bu besini hangi sıklıkta bitkilerime vermeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Türkan hanım sardunyalarınızda çiçeklerden ziyade yaprak görüntüsü çok dikkatimi çekti. Çok gür, yeşil, parlak ve sağlıklı yaprakları var sardunyalarınızın? Bunu nasıl sağlıyorsunuz? Farklı bir bir bakım mı uyguluyorsunuz? Gübreleme durumu nasıl??? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sardunya
Alıntı:
Bu sene pek cok bitkiye yaprak gübresi veriyorum gayet güzel netiçe aldım Sardunyalarda hem bol çiçek aldım hiçbir mantari hastalık olmadı yapraklarda sararmada yok Önümüzdeki günlerde hem resim ve geniş bilgi veririm Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sardunya
Bu gün çektiğim bir resim buldum yaprakların ve çiçeğin parlakığı Kullandığım sıvı gübre ithal ve organik |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Bunlarda benim tohumdan büyüttüğüm miniklerim ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
sardunya
Sardunyalarda bakım Yanlış anlaşılmasın herhangi bir formül yok Yeni kurulan bir firmanın bu günlerde satışa çıkaraçağı bir organik yaprak gübresi Bana hediye edilen numunenin tatbikat sonuçu Firma yakında reklama geçeçek Benim burada firmayı açıklamam galiba doğru değil Selamlar |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sakız sardunya
Sakız sardunyanın güzelliği |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sardunya
Yağmurlardan önçe |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzele ne söylenir |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sakız sardunya
sakız sardunya |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sıcaklık
İlk defa İstanbulda bu sıçaklığı görüyorum Meteoroloji istasyonunda 34 .6 gösteriyor Biz gölgeye kaçıyoruz bitkiler ne yapsın |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
Bunlarda benim tohumdan büyüttüğüm sardunyalar.Şimdi çiçek içindeler. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
sardunyalarım canlanmadı.Sanırım sıcaklardan ...Siz sardunyalar için ekstra birşeyler yapıyormusunuz .? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Havalar düzeldi sardunyalar kendine geliyor |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Tekrar güzelleşen sardunya |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Her dalda yaklaşık 7-12 arası sürgün ve yaprak çıktı.Çıkan yaprakların ortalama boyu 5-10 cm. arasındaMehmet |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2010
|
selamlar İnternette dolaşırken bu siteye rastladım. (rastlamaz olaydım aklım kaldı ) http://pelargoniumoasen.blogspot.com/ Mutlaka bir bakın. Çok çeşitli sardunyalar var. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-04-2010
|
Bence de biraz çok olmuş, ama olsun umarım dilediğiniz seviyeye getirirsiniz. Sayın Sdurul, suda nasıl köklendirdiğiniz, direkt toprağa dikmekten daha mı iyi acaba? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Bahara girerken
Merhaba yeşil dostları, İşten sıkılınca şöyle bir dolaşayım dedim. Kaç zamandır uğramamışım, içim açıldı bu güzel çiçekleri görünce. Bazı arkadaşlar kışın açan sardunyalara şaşırmış. Benim 2007'de aldığım bir pembe-beyaz sardunya o gün bu gündür hep açıyor. Kışın da dışarıda kalıyor ve balkonumu süslüyor. Kar değmeyecek şekilde koruyorum o kadar. Gerçi bu sene İstanbul'da hiç kar yağmadı.(en azından Mecidiyeköy'de) Tohum da verdi çokca. Onları iyice kuruttum, sonra kumlu toprağa ektim. Kendiliğinden çıktılar. Sonra onların da tohumlarını topladım. Dede oldular yani. Bazı tohumları ise sardunyalar bir gün ölebilir diye kuru bir kapta saklıyorum. (rezervim) Bu mart ayında saksılarını değiştirmeliyim. Toprak aldım, aynı saksıları temizleyip tekrar kullanacağım. Onları İkea'dan ucuzlukta almıştım üç tanesini. Toprak saksılar (Vietnam malıydı). Birini de kırdım üstelik. İçinde hala bir kasımpatı var. Onu da onarabilirim bu arada. Şöyle cemreler bir düşsun, doğa canlansın hele. Yok yok, bütün saksıları bir elden geçirmeliyim. Düşündüm de aldığım toprak yetmeyecek galiba. Herkese mutluluklar dilerim. Toprak |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|