![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Pazar gününün sardunyaları da benden ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Geçen yıl aldığım bu sakızın rengini bilmiyorum, henüz açmadı. Bayağı bir uzadı bu kadar uzaması ve yaprağının az olması normal midir sizce? Kendisini sarmaşık zannediyor bence ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
yardım
Herkese iyi günler. Ekleyebildiysem resimlerime bakarak sardunyalarımın sağlıklı görünüp görünmediği konusunda bana yardımcı olur musunuz? Turuncu olanı 15-20 gün önce açamamış çiçeğiyle beraber ölmek üzereyken aldım. Bu iri yapraklı sardunyalarım şehir dışından geldi bana. Sulamaya dikkat ettiğim halde ve güneşli bir ortamda olmasına rağmen fazla yapraklanmasını engelleyemiyorum. Bunlar bu yeni çeliklermiş getiren öyle söylemişti. Alt yapraklarını düzenli alıyorum ama sanırım başarılı olamadım. Kırmızı olan pencereden fazla sarktı, çok hızlı uzuyor. Birden fazla köke dönüştü bir ay içinde. Geçen senenin sardunyası oysa. Şimdi kesip aldığım çelikleri başka yere aktarmaya korkuyorum. Ne yapacağımı bilemedim. Dört küçük saksıda olanlar ise bu sene yine bir cesaretle aldığım çelikler. Bir iki haftalıklar. Fazla sulamadım ve fazla güneş almayan tarafta duruyorlar. Şimdiden teşekkür ederim. Bu arada üç senedir sakız yetiştiremiyorum. Sağlıklı olanları dağıtmak zorunda kalmıştım. Şimdi yeniden edinmek istiyorum. Koşulları uygun olan arkadaşlar bana el uzatabilirler mi? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
arkadaslar benım sorum bıraz basıt olucak acaba kac gunde bı sardunyalarımı sulamalıyım?gun asırı suluyorum ama nedense cıceklerı kurumus bazılarının yaprakları ıse gayet saglıklı.bulundukları balkon oglen 1 den sonra aksamustune kadar bolca gunes alıyor.acaba onları golgeye mı koysam.yardımcı olursanız cok sevınırım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik
|
Bunlarda benim güzellerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki saksımda üçer çiçeğim vardı. Sarkan çiçek istiyorum diyerek almıştım sakızları.Sadece büyümesini gözledim çiçeklerimin fazla lgilenemedim geçen yaz.Toprak saksıdaki kırmızı sardunyayı cuma günü bir arkadaşımız bırakmış eve. Bana sürpriz yapmış. Çok sevindim ******. Diğer saksıdaki sardunyalar kırmızı, beyaz ve pembe. Saksıların küçük olduğunu düşünmeye başladım. Aslında bakımını yapmakta da geç kaldım. Saksılarını değiştirmeli ve toprak ilave etmeliydim. Düzenleyen sevim.K : 05-09-2009 saat 09:11 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kaybettik
|
![]() Bu da başka bir kırmızım. Koyu kırmızı açıcak çiçeği. Bahara doğru Akçakocada ziyarete gittiğim evin bahçesinden almıştım küçücük bir çelik. Saksım yoktu. Kaktüsün kenarına dikivermiştim. Beni utandırdı güzel çiçeğiyle. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kaybettik
|
![]() ![]() ![]() İşte bunlar benim yeni çiçeklenen sardunyalarım Pembe olanı sakız. Sürpriz çiçek dedim ben ona çünkü ne zaman diktiğimi hatırlamıyorum. Büyük bir ihtimalle bir arkadaştan çelik alıp saksının bir köşesine dikivermişimdir öylece. O da beni sevindirmiş çiçeklenmiştir İlk çiçekler ve çok zayıf diğer iki sardunyada çünkü çelikler yeni filizlendi sayılır. Ama büyüyünce çok güzel olacaklar![]() Düzenleyen sevim.K : 16-06-2009 saat 02:32 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim thomasina Bir ay önce aldığım pembe (eflatunumsu) sakızım. Bunun yaprak ve çiçek yapısı diğer sakızlardan farklı. Yaprakları daha etli, çiçekleri ise bildiğimiz sardunya çiçeğinden değişik bir formda. Bu tür sakıza Koçtaş'ta rastlamadım. Benimkini pazardan almıştım. Farkı bilen var mı? İthal/yerli farkı olabilir mi? Orkun Kırcı ses ver ![]() ![]() Bu da...... şakkadanak anlayacağınız gibi sardunya değil. Pazardan çok hoşuma gittiği için aldığım Düğme çiçeklerim. Onların kendilerine ait sayfaları yok. Hoş görün ablaları, abileri şöyle bir salınsınlar ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar sardunya delileri. Benim sardunyalarım da geliştiler, haftada bir sıvı gübre veriyorum. Harika bir renk tonu var. Bu da çok koyu bordo ama güneşten rengi açık çıkmış. Boyu bir karış yok ama üzeri çiçek dolu ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Kaybettik
|
Kırmızı sardunyam - gerçi çiçekçi o renk sardunyaya truncu demişti ya- üzerinde iki tane hafif sararmış yaprak gördüm. Eyvah diye bakındım sağına soluna biraz eğilmiş gibi geldi. Acaba derken dışarda kök gördüm. Aslında saksıyı toprak ilavesiyle beslemiştim daha onbeş yirmi gün önce. Böyle zamansız da oynanmaz ki Yine aldığı kadar toprak ilave edip sağlamlaştırayım ve bekleyeyim mi Uzun saksı. Yan yana üç sardunya dikmiştim. Saksıyla fazla uğraşırsam diğerleride zarar görürlerse Onlar geçen yıl aldığım sardunyalar yani benim ilk çiçeklerim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Adını sandal olarak bildiğim bitki bu Sarduya mı acaba? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() Sardunyalarımın yapraklarını bende seyrelttim Katmer. Kocaman büyük yapraklarını kopardım. Gücün tümüyle yapraklara gitmesini engelliyormuş forumda okumuştum. Haftada birde çiçek besini verdim. Doğsusu sardunya fidelerim hala küçük daha bir yıllık bitkiler ama sürekli çiçek verdiler. Yeni diktiğim çelikler bile çiçeklenecekler neredeyse. Sevgili Katmer ben menekşeyi tutturamadım sizde sardunyaya çiçek açtırmayı Başaracağız başaracağız azmin elinden kurtulamayacak bu küçük başarısızlıklar Ama bu arada evlatlıklar artarsa sevinçle paylaşırız üzülme elimde kalacaklar diye |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Kaybettik
|
![]() ![]() Teşekkür ediyorum DefneD sağolasınız. Yok şu an aciliyeti yok. Sardunyalarım sağlıklı. Limon tuzu denedim. Bitki besini veriyorum arada. Hepsi canlılar sanki sararma başlayacak gibiydi. Herkes yapraklar sararıyor deyince ben de telaşlandım tedbirli olmak lazım. Demir sülfat ve ihtiyaç olabilecek diğer şeyleri yavaş yavaş temin ederim![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
Ne güzel yerlerini hazırlamışsın. Köklü olanlar çok çabuk yerlerine alışacak senin sihirli ellerinde büyüyüp güzelleşeceklerdir. Çelikler de umarım tutarlar. Kayıp vermedik değil mi? Sararmış yapraklar var Fatih onları temizledin değil mi? Boşuna kuvvetini almasınlar çiçeklerin. Ceylanlar köklüydü değil mi ? Çabuk canlanırlar çiçeğini artık seneye görürsün ceylanların. Sakızlar gördüğüm kadarıyla bozulmamışlar. Eminim onlar da tutacak ve büyüyeceklerdir . Sevgiler hem sana hem miniciklerime![]() Düzenleyen sevim.K : 24-08-2009 saat 18:38 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
buyrun
minik sardunyam: |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Kaybettik
|
Ya arka arkaya çok az da olsa yağan yağmurlar etkiledi ya da sardunyalarıma nazar değdi. Son iki üç gündür her gün sararan yaprakları ayıklıyorum. Gerçi çiçekte bir iki tane sararmış yaprak oluyor ama yine de yanlış veya eksik bir şey yapmış olabilir miyim dedim. Ben mi abartıyorum bilemiyorum. Gelişmeleri mevsimden dolayı yavaşlamış olabilir. Genel bitki besini vermeye devam ediyorum. Yaprak sararmalarına karşı besin verdim.Suyuna dikkat ediyorum. Koyu pembe çift renkli sardunyamda umarım kök çürüğü yoktur. Minik minik zayıf yapraklar çıkarıyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
aksine çok güneş alıyor. yeni geldi bana. 2-3 haftalık sanırım. bi arkadaş bahçesinden dikip getirmiş. yaprak çıkarmaya başladı. çiçekte açar inşallah yakında. erken mi çiçek açması için acaba |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Bunlarda benden:)
Bunlarda yazın balkonumuzda çektiğim ,fakat göndermenin bir türlü kısmet olamadığı kareler ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Bunlarda devamı olan kareler... |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Alıntı:
Beş kökün hepsi tuttu, yeni yapraklar verdi. Şimdi ise bir hafta önce dört kök ektiğim sardunyanın tutmasını bekliyorum. Benim sardunyalarım kapalı balkonda. Yalnız çok sulama ve nemli ortam yaprak kenarlarını kuruttu, buna dikkat. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Geranium denince sanırım normal sardunya , sakız ise Plargonium Ivy Leaved olan çeşidi . Ben öyle anladım , belki yanlış bilmiyorum . Mavinin nette gördüğüm tek ve hep aynı resim , yaprak yapısı belli değil . |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Benim tecrübelerimden sardunya sanki ev içinden ziyade daha havadar yerleri seviyor. Benimkiler balkonda çok mutlular ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar daha geceleri hava soğuk oluyor ege ve akdeniz bölgereri hariç diğer yerleşim yerlerinde nisan ayının ilk haftasından sonra dışarı çıkarırsak daha iyi olur diye düşünüyorum, sardunyayı direk güneşe diksenizde hiç zarar görmez, günlük en azından %60 güneş görmesi gerekir, susuzluğa dayanır ama fazla suyu sevmez,yarı geçirgen toprağı daha çok sever,bahçeye ekilirse daha bol çiçeklere sahip olur. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|