![]() |
|
![]() |
#2701 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alacalı sardunyam ve çiçekleri. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel; ben de bir sopa ile bağladım büyüyen dalları onun için boyuna görünüyor, sopa olmasa idi dediğin gibi enine sarkarak büyüyeceklerdi. Ama sanki senin alacalın güneş istiyor gibi geldi bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Ağaç Dostu
|
Sonra mecburi mekân değişikliği oldu ve fotoğrafta göreceksin böyle de bir sorun yaşadık. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/30294-83.htm Sardunya budama zamanıdır deyip alacalı mı da budadım yine kendi saksısına budadığım çelikleri diktim http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/30294-83.htm Toplu fotoğrafta sağ tarafta az biraz belirgin sanırım. Çelikler tuttu; alacalım çoğaldı bakalım kışı nasıl atlatacağız?.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben sadece paylaştım, umarım bilen arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() Bir de mesajınızda noktalama işareti olmadığı için anlaşılması zor biraz, tek nefeste 1 cümle kurmuş gibi, aceleden olabiliyor bazen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() Kışın sardunyalarıma nasıl bakım yapabilirim? Ankara'da çiçekleri balkondan evin içine aldım. Fakat hiç güneş görmüyor. Ev giriş katı olduğu için pencereler de panjurla kapalı. Ne yapmamı önerirsiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2014
|
Sardunyalara bayılıyorum özellikle canan, karagöz, denilen türlerine birde kırmız katmerli acanlarına, ama manisada kücük bir ilcede yaşadıgımdan burda bulamıyorum ceşitlerini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sarduny...nium/29309.htm Diğer sorunuza gelince, az da olsa güneş alan bir yere koyabilirseniz iyi olur. Hatta Ankara şartlarını (ve kışın havanın genelde kapalı olduğunu) düşünürsek azdan biraz daha fazla olabilir - Eskişehir'de de hemen hemen aynı koşullar olduğu için ve kişisel gözlemlerime dayanarak söylüyorum bunu. Balkondan içeri aldığımızda ve az güneş görmesi durumunda zaten yaprakların bir kısmını döküyor, yaprak rengi açık renge dönüyor ve yaprakların boyutu da daha küçük oluyor. Örneğin pencereden uzakta olmayan bir sehpaya koyduğumuzda ışık alıyor olmasına rağmen bunlar yaşanabiliyor - dolayısıyla ben direkt güneş alan pencereye koyuyorum kışın. Ankara - Eskişehir farketmez, bu bölgede kışın balkonda bırakmak doğru değil şahsi kanaatimce. Evin güneş almaması ve kapalı panjur gibi şartlardan ötürü güneş ihtiyaçlarını nasıl sağlarsınız bilemiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Arkadaşlar bu sardunya nin uç kesimlerini budamalimiyim. http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...4e924a030e.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-07-2014
|
sayın prıtt benimde sardunya konusunda çok bilgili olduğum söylenemez ama forum'da okuduğum bir yazıda sardunyanın yaprakları 6-7 adet olunca uç sürümünü kırarsanız yanlardan dallar çıkartır diye yazıyordu. form'da sardunya bakımı ve yetiştirme konusunda tecrübeli olan arkadaşlar eminim sorunuzu yanıtsız bırakmıcaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Ağaç Dostu
|
Sürgünler tepe budaması yapılacak kadar gelişmemiş henüz. Koparmanız kaybetmenize neden olabilir sevgili prıtt, dokunmayın büyüsünler bence. Fotoğraf boyutunuz sayfa düzenini bozuyor, maksimum 600 piksel olması gerekiyor. Lülfen önce silip, daha sonra küçülterek ekler misiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Teşekkürler. Kusura bakmayın telefonla böyle oldu bilgisayardan düzeltmeye çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu sardunyayi hic görmemiştim bayıldım harika görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2015
|
sardunya hayranı olarak merhaba... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Kara kıştan sağ kurtulabilenler, ilk çiçeklerini açmaya başladılar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Bütün çiçeklerim bu kış dondu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Sardunyam çoktu en çok onlara üzüldüm yenilerini almaya başladım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2015
|
Sardunya Budama Zamanı
Arkadaşlar, bebeğim olduğundan sardunyalarımı biraz ihmal ettim sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Diyecek söz bulamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Budayın gitsin, hiççç bir şey olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-09-2009
|
biraz sabırsız mı davrandım bilmiyorum. bahçeme çim ekip gerekli düzenlemeleri de yapınca sabredemeyip kış boyu baktığım tüm sardunyalarımı bahçedeki yerlerine geçirdim. Hava durumunda bu hafta Ankara'nın gece -5 göreceği söyleniyor.Sizce donarlar mı üstlerini örtsem mi acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|