![]() |
|
![]() |
#1681 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl bahçemize eklediğimiz sardunyaları kıştan korumak için içeri alsak ta canlı kalmalarını sağlayamadık. Hepsini kaybettik. Yerlerine beğendiğimiz renklerin çeliklerini diktik. Bunları da Anneler Günü için, ailemizin annelerine verilmek üzere bir kaç saksı aldım. Çiçeği çok hoşuma gitti. Paylaşmak istedim. Bu vesileyle tüm Annelerin Anneler Gününü'de kutluyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Sizinkiler kadar güzel olmasalar da bunlar da benim sardunyalarım. Sanki daha canlı olabilirler ama napsın garipler havalar yüzünden bir güneş yüzü göremediler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Alıntı:
![]() Dün gül gibi açan kırmızı top sardunya aldım. Ama ben en çok sizlerin o güzel ceylan sardunyalarınızdan edinmek istiyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
işte böyle sakız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Arkadaşlar bu bölümdeki harika sardunyaların arasına benim ufaklık girmeye çekiniyor . Onu bir inşaat kalıntısının içinde görmüştüm , kocaman bir tenekede kalınlaşmış köküyle atmışlardı , yaprağı falan yoktu.Bende bir dalını öylesine almıştım, ya tutarsa deyip dikmiştim.Tuttuğunu fark edince nasıl sevindim ,sevincim bugün katmerlendi. Bir baktım ki benim ufaklık çelimsiz boyuna bosuna bakmadan tomurcuk vermiş. Sizlerle paylaşmak istedim , açtığınıda görürüm umarım. Foto tam net olmadı galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Böyle daha belirgin oldu galiba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet Adana'da da farklı türde sardunya bulmaya başladık. Minyatür ceylanlar sokak satıcılarına kadar geldi ![]() Geçen hafta aldığım iki minyatür ceylanım... ![]() ![]() Arılar bu sene balkonumu sık sık ziyaret ediyor. İlk kez Minyatür ceylanlar da bile tohum var. Minyatürlerin tohumdan üretimi mümkün mü acaba ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Ağaç Dostu
|
Bu sakız sardunyamı 2 ya da 3 sene önce almıştım. Aldığımdan bugüne ilk kez çiçek veriyor. Orkun'cum ilk foto senin çıtırın kardeşi olmalı, diğerlerine göre çiçekleri daha küçük. ![]() ![]() ![]() Bir yandan tohum almaya çalışırken, diğer yandan da tohumdan sardunya yetiştirmeye çalışıyorum. Fideleri şaşırttım. Daha hızlı gelişmeye başladılar ![]() Fidelerin saksı toprağındaki beyazlıklar , şebeke suyumuzun aşırı kireçli olmasından kaynaklanıyor. Arada yüzeyde biriken kireçli toprağı alıp , atıyorum. Limon tuzu ekleyerek sulamayı bu sene henüz uygulamadım. Düzenleyen maki01 : 15-05-2011 saat 22:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
arkadaşlar balkondan sarkan az yaprak bol çiçekli sardunyaların cinsi nedir acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen bettyycim : 18-05-2011 saat 14:42 Neden: harf hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Tohumdan Sardunya ektim Geranium Black Velvet Red imiş hepsi firesiz çimlendi, umarım büyürler ; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyasız bahçe olur mu? çiçek mevsimini nihayet iki gün önceki sıcaklarla açtık... çiçek açanlardan bazıları...bu dörtlüyü tamamlayana kadar canım çıktı. ![]() resimlerde 2. ve 3. sardunyanın renkleri aslında birbirinden çok farklı ama ışığı bir türlü yakalayamıyorum. bu tarz sardunyanın,bunlardan başka rengini görmedim,görürsem onu da alırım kısmetse...son resimdeki beyaz,en beğendiğim sardunya... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Ağaç Dostu
|
5 adet büyük saksımdan ikisinde çiçeklenme oldu. yavru ağzı sardunyam,yanındaki narçiçeği sardunyadan etkilendi,rengi değişiyor. sırada açmayı bekleyen 5-6 büyük saksım daha var. sakızlar bol tomurcuktalar, ıtırım yarın öbür gün açar diye bekliyorum.. katmerli sardunyamda hiç hareket yok,durmadan yaprak çıkarıyor...gereksiz büyük yaprakları koparıyorum,inatla yapraklarını büyütüyor. ne kadar az yaprak,o kadar çok çiçek... son resimdeki ceylanın delisiyim...geçen yıl 5 ceylandan üçünü kaybettim yağmur yüzünden...bu sene ceylan almamaya karar verdim ama sevgili jezebel ve maki01 'in minyatürlerini görünce içim eridi desem yeridir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Bunlarda benden olsun malum istanbulun havasından biraz geç oldu ama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Ağaç Dostu
|
devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevdiğim bir renk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Ağaç Dostu
|
Buda beyazım onu çok seviyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl daha açık pembe açan ceylanım bu yıl biraz daha koyu açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Ağaç Dostu
|
Rengini çok sevdiğim sakızım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Ağaç Dostu
|
Buda minyatür ceylanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Ağaç Dostu
|
Son bir tane daha balkonumdan genel bir görünüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili türkan sultan, gene yaptın yapacağını ![]() Hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı ![]() Benim Aristo da beni çok mutlu ediyor, hiç ummazdım ![]() ![]() Umarım bu coşkusu yaz boyu devam eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|