![]() |
|
![]() |
#1471 |
Ağaç Dostu
|
Sayın TUTA, Gözlerimiz bayram etti sayenizde, mükemmel sardunyalar ve çekimler. Yüreğinize sağlık. Son bir soru daha ![]() Yaprak gübresini su ile karıştırarak uyguluyorsunuz değil mi? Sulu karışımda yaprakların en az etkilenmesi için hangi saatler uygundur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun, Çok üzülüyorum sardunyaların hallerine. Güler Hanım'ın yolladığı muhteşem ceylanım tamamen kel kaldı. İnşallah bir yerlerden yeni sürgün verir. Diğer ceylanlardan ve sakızlardan da kaybım oldu. Nem oranı %60'larda, hava almaları için aralarındaki boşlukları arttırdım. Masa , sandalye iptal, sardunyalar yayıldı balkona ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01 gerçekten ben de sakızların hallerine çok üzülüyorum, İzmir de çok sıcak canım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Üzülme sevgili makicim bu aralar sıcak nedeniyle herkes aynı dertten muzdarip.İstanbulda bu sene yağmur çok yağdığından henüz aşırı sıcak yaşamadık ,o yüzden şimdilik bozulma yok ama ağustosta ne olur bilinmez .İnşallah fazla kayıbımız olmaz ,sizde üzülmeyin kayıplarını telafi ederiz .Size birşey olmasın sevgili maki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Sevgili maki Karışımı izinli olduğum haftasonu deneyip sonucu sizlerle paylaşırım. Sakızlara gelince toprağı kurumadan sulamıyorum ,toprağı kontrol edip öyle suluyorum .Ama ne yazıkki yapraklarda sararma var ,eğer çok bozulursa sağlam dallarından çelik almayı düşünüyorum.Acaba yaprak gübresi kullansam sorunu çözermiyim bilmiyorum. İnanın o teklifi samimi olarak yaptım .Keşke yakın olsaydınız kocaman bol çiçekli bir ceylanla kapınıza dayansaydım .değerli arkadaşım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sardunya
Yağmurlardan önçe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Ağaç Dostu
|
Güzele ne söylenir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Ağaç Dostu
|
"Maşallah, tüff tüff nazar değmesin" de denebilir sevgili TUTA. Son eklediğiniz katmerli sardunya " Geranium Rosebud Sybil" denilen türde. Bu türden bende olanlardan ikisini malesef kaybettim, kalanlar da sıcaklarla boğuşuyor. Farklı renk ve türlerine ise üretici firmanın Türkiye'ye sevkiyat yapmaması nedeniyle ulaşamadım. Bu linkteki sardunyalar gibi... Düzenleyen maki01 : 24-07-2010 saat 12:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Ağaç Dostu
|
Siz güzel güzel derseniz ben devam ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Ağaç Dostu
|
RESİMLERİ KOYUYORUM Yazıları yarın diğer forumlarda acele bekleyenler var İYİ GEÇELER |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Ağaç Dostu
|
Son resim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Ağaç Dostu
|
Sakız sardunya
Devamlı yağmur yağdığından saksılarda gübre diye bir şey kalmamış Hafiften bir gübre takviyesi ile bitkileri canlandırmak lazım Mümkünse bilhassa öğle vakti güneşten almak veya üstünü örtmek iyi olaçak Ayrıça bu günlerde topraği kurumadan su verilmemeli ve bitkiyi bu şekilde eski günlerine döndurmek imkanı olacak iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Ağaç Dostu
|
Sakız sardunya
sakızlar ve mor yaseminler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Ağaç Dostu
|
Sardunya
Sardunya sardunya sardunya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
Daha önceki sayfalarda resmi olan tohumdan yetiştirdiğim sardunyalardan 2-3 tanesi nihayet tomurcuk verdi Hangi renk açacaklarını merak ediyorumç. Bu arada kırmızı bir sardunyam var ve çelik almak istiyorum Sizce bu ay çelik almak için uygun mu yoksa beklemeli miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Ağaç Dostu
|
çelik
Ben ekim ayı derim İstanbulda havalar çok sıçak 20 dereceye inmesini beklemek lazım Düzenleyen ahmeter : 02-08-2010 saat 20:57 Neden: hata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Ağaç Dostu
|
Sakız sardunya
Sakız sardunya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Ağaç Dostu
|
Sardunya
Sardunya sardunya sardunya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Ağaç Dostu
|
Şeker gibi renkleri, hepsi çok güzel ellerinize sağlık. Benim sardunyalar sıcak ve nemden baygın durumda. Çoğu bu sene çelikten yetiştiği için gelişme dönemlerinde baskına uğradılar sanki. Katmerli olanlar çok daha dayanıksız çıktı. İthal olmalarından kaynaklanıyor olmalı. 25 C°'lerde büyümeye alışmışlar. Fazla gelişemediler, ölmesinler ona da razıyım. Arada tek tük açmaları sevindiriyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Ağaç Dostu
|
Sakız sardunya
sakız sardunya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Bunlarda benim sardunyalarım
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenizinbir köşesine sizlerde eski kot pantolonundan böylebir şey yapabilirsiniz
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe girişinde küplere diktiğim sardunyalar
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar da bahçenizde çok güzel sevgili Fatma Sunay, kot pantolansa çok şirin olmuş. Emeğinize sağlık... Sevgili acemifüsun, mesajını okumadan önce ben de şu bir ay bir geçse diye kara kara düşünmekteydim. Çiçekten vaz geçtim, bugün kavrulan var mı diye yaprak sayıyorum. Toprakları kuruyor ama su vermekten korkuyorum. Sanki havadaki nemden su alıyor gibiler. Su birazcık fazla gelse hemen kök çürümesi başlıyor. Bu yazı atlatan sardunyalarımız gelecek yaza daha bir gelişmiş olarak hazırlıklı girecekler. Sardunyalar da biz de ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar
SARDUNYALAR Fatma hanımın sardunyaları gayet güzel herhalde haziran sonu yağan devamlı yağmurları almadı O 1 hafta devamlı yağan yağmurlar sardunyalarda kök çürüklüğü yaptı Benim resimlediğim sardunyalar perişan Ançak 3-5 saksıyı içeri alabildim Ayrıça şehrin içerisi çok nemli ve sıçak Evet Sayın Maki teşhisleriniz çok doğru nem 98 -100 1 Haftadır çimenleri sulamıyoruz çünki nemden toprak kurumuyor Ama nem seven bitkiler süper cam güzeller .begonviller orkideler inanılmaz güzel Sabah erken bahçeye cıkılmıyor nem hava alamıyorsunuz sonra saat 10 bu sefer güneş yakıyor Sardunyaları bana kalırsa ben öyle yapıyorum bedende siyahlaşma ve elle bakıldığında yumuşamışsa yapılacak hiçbirşey yok Şimdi gayet az su .gölgeye almak ve yapraklardan gübrelemek Evet Adana kahire İstanbul Adana oldu sıcaklardan korunmak şart Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|