![]() |
|
![]() |
#1351 | |
Ağaç Dostu
|
koku
Alıntı:
Gelişsin büyüsün de artık koklama şansınız da olur umarım . Kokulu sardunyanın çeşitlerini görebileceğimiz bir site : http://www.hobbsfarmgreenery.com/onlinecatalog.html Tesadüfe bak ki Madam Nonin aralarındaki en güzellerden biri ![]() Saygılar . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Ağaç Dostu
|
Itır
Alıntı:
Hakikaten öyle , sadece bununkiler daha büyük . Ve evdeki Itırlar da iki cins galiba , biri yapragını ezince limon kokusu veriyor , diğeri ise hafif nane gibi kokuyor . Ben Sardunya koleksyonculuğuna başlıyacağım . Küpeye ilgim azaldı , hem İzmire dayanmıyorlar hem de kokuları yok . Sardunya İzmiri sevdi , ıtır ona keza çok seviyor , güzel koku ve çiçekleri de var ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Bunlarda benim sardunyalarım, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2009
|
![]() annemin bir yöntmi var biliyorum kabul etmiyeceksiniz ama ceylanların altından suyu eksik etmiyor onlarda açıkca açıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Ağaç Dostu
|
Evet kullanıyorum Jezebel koyun gübresi,sardunya gübresi,ortanca gübresi karışımı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Ağaç Dostu
|
sardunya severler merhaba, eylül 2009 trakya selinden sonra benim bahçemdeki sardunyalarımın bazılarında kök çürümesi oldu. istanbulda da şiddetli yağışlar olmuştu hatırlarsanız. bu olay öyle canımı sıktı ki kışın çiçeklerime fazla ilgi göstermedim. Üstüne felaket bir kıştan sonra tüm sardunyalarımı kaybettim. tek bir kök sardunyam yeniden yaprak çıkardı sadece. karlar eridikten sonra bu olay beni pek etkilemedi ama bahar gelip de etrafımdaki bahçelerin yeşerip rengarenk çiçeklerle dolup taşması ve bahçemdeki çok yıllık çiçeklerin yeniden canlanmasıyla ben ve bahçem yeniden heveslendik. eşimin evililik yıl dönümü hediyesi tabi ki bol bol sardunya oldu. ![]() resimdekilerden başka,kırmızı,turuncu,sıklamen,nar çiçeği ve yavruağzı sardunyalarım da var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Ağaç Dostu
|
en çok ceylanlarımı kaybettiğime üzüldüm bu sene.onların yeri ayrıydı. gerçi annemin hediyesi olan 8-9 senelik çingene pembesi zonal sardunyama da üzüldüm. bir de kayınvalidemin hediyesi olan çingene pembesi sakızım vardı,ona da üzüldüm. tohumdan çıkardığım pastel renkli sardunyalarım vardı,onlara da üzüldüm.çilli sardunyama,katmerli tüm sardunyalarıma... ![]() ![]() İzmitte annemin kardan dondan kurtardığı ceylanın yanına 4 renk daha aldım. hele ki favorim olan somon rengini bir satın alışım vardı ki...aynı anda iki kadın,sadece bir saksı kalan somon rengi ceylana uzandık. ne zamandır arıyordum bu rengi...kadıncağıza bir bakışım vardı ki sormayın. önünden süt kasesi alınmış minik kedi yavrusu bakışı.. ![]() ceylanlarım...en arkadaki çiçeksiz olan,geçen yıl yine annemin verdiği,mavi saksıdaki ceylanla aynı renk açıyor şu an ama resmi çektiğimde henüz çiçeklenmemişti... şimdilik 7 renk de sakızım var,tomurcuktalar. çiçek açtıklarında onları da resimlerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2008
|
Ben de Ceylan'ımın geçen sene çok sağlıklı döneminde çekmiş olduğum bir fotoğrafı sizlerle paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Yeni Üye
|
Daha sonra bu Ceylan'ım her gelenin bir çelik alma isteğine hayır diyemediğim için küstü bana. Bu sene Ceylan'larıma sahip çıkıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Alıntı:
Ben her sulamada azıcık DAP gübreyi ( suda çözerek) sardunyalarımın sulama suyuna kattım muhteşem çiçeklendiler. Çiçek coşturanlarla yakalayamadığım çiçeği yakaladım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Yeni Üye
|
Bir kaç fotoğraf da diğer sardunyalardan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2010
|
Herkese merhaba, ben aranıza yeni katıldım. Benim de sardunyalarım var ama maalesef sizler kadar iyi bakamıyorum galiba. Bir türlü canlı çiçekleri olmadı. Sizler nasıl bakıyorsunuz? Ayrıca Anadolu firmasına ait sıvı besin aldım. Bunu nasıl uygulamamı tavsiye edersiniz? Cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2010
|
Yapraklarını çekmeye çalıştım ama telefonun görüntü net değil yinede anlaşılıyo gibi ![]() ![]() ![]() Düzenleyen -şule- : 15-06-2010 saat 11:54 Neden: İmla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Yeni Üye
|
Çok değerli Sardunya sever site kullanıcıları, daha önceki yorumlarımda da belirtmiş olduğum gibi bu site sayesinde çok ama çok değerli bilgilere sahip oldum. Deneye yanıla sonunda kendi yaşadığım iklim koşullarında sağlıklı sardunyalara sahip omanın püf noktalarını öğrendim. Sizlerle kısa notlar halinde paylaşmak isterim. i. Sardunya güneşi seviyor. ii. Açık havada olmayı tercih ediyor, kapalı mekanlar hiç bu çiçeğe göre değil. iii. Toprağı kurudukça sulanmayı tercih ediyor. (Ben toprak yüzeyinden 2-3 cm derinini kontrol edip nemlilik bu seviyede yok olmuşsa suluyorum. Hava sıcaklığına göre sulama süre aralığı değişiyor.) iv. Derin saksılarda çok daha güçlü gövdeye sahip oluyor ki muhtemelen köklenme derinliğinin artması bu güçlülüğü sağlıyor. v. Çicekler solmaya başladığında çiçekli sapı koparmak bir sonra gelen çiçekğin daha güçlü olmasını sağlıyor. (Besin dağılımını yeni goncaya yönlendirmiş oluyoruz) vi. Yine bu siteden öğrenmiş olduğum bitkiyi dikerken -ki ben Sardunya'larımı satın aldığımda mutlaka daha derin bir saksıya aktarıyorum- saksıya 1/3 oranında toprak koyduktan sonra toprak üzerine bir yemek kaşığı kadar esmer pirinç yaymak ve Sardunya'yı düzgün bir şekilde saksıya yerleştirip yanlardan toprak ilavesi ile çiçeğin saksıda sağlamlaşmasını sağlamak inanın Sardunya'ları çiçeğe boğuyor. vii.Sıcak aylar olan Temmuz ve Ağustos aylarında sıvı gübre ile destek vermek de Sardunya'ları mutlu ediyor. Kendi deneyimlerimi bu şekilde sizlerle paylaştıktan sonra Sn. !- -şule- -! 'nin fotoğraflarına baktığımda, aslında uçlarında sararmaların olduğu 2-3 yaprak dışındaki sürgünlerin gayet sağlıklı olduğunu görüyorum. Uzayan Sardunya ana gövdesi üzerinde bir sürü yeni sürgün var. Çelikleme yöntemiyle bu ana gövdeden pek çok saksı sardunya elde edilebilir diye düşünüyorum. Site kullanıcıları arasında tartışmasız benden çok daha profesyonel deneyime sahip olan arkadaşlarımız bu mevsimin çelikleme için geç olduğunu söylüyorlar ancak ben bu mevsim de de çoğaltabiliyorum Sardunya'larımı. Bu konuda sizler de Sn. !- -şule- -! arkadaşımıza önerilerde bulunursanız kendisi tüm önerileri bir süzgeçten geçirip kararını oluşturur. Tüm kullanıcılara sevgi ve saygılarımı sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sayın Arkadaşlar! Bende sardunya hakkında birşeyler ilave etmek istiyorum. Bir kitapta okuduguma gore en iyi sardunya çelikleme, agustos ve eylul ayında oluyormuş. Ben baharda ve eylulde çelikliyorum. Gozun hemen dibinden kesip,odun veya sigara kulune batırırsanız tutması daha iyi oluyor.Çeliklemeyi havadar ama guneş gormeyen yerde yapınız.Herkese selam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2010
|
Alıntı:
Sevgili !-_-şule-_-! Sardunyalarınızın boyu oldukça uzun görünüyor. Üst budak yerinden kırıp başka bir saksıya dikebilirsiniz. Ayrıca üzerindeki sarı yapraklı olanları almanız daha iyi sonuç verir diye biliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Ağaç Dostu
|
Sayın !-_-şule-_-!, Zeynep hanım'ın da dediği gibi sardunyalarınız biraz fazla uzamış görünüyor. Yeriniz müsaitse daha derin ve geniş bir saksıya toplayabilirsiniz tüm sardunyalarınızı. Ben sardunyalarım için büyük dikdörtgen saksılar kullanıyorum. 2 sene önce tek tek saksıdaydılar ve çok az açıyorlardı. Saksı değiştirince gerçekten çok fark etti. Üstelik böyle bakımları da daha kolay oluyor. 2 hafta tatile giderken sulayıp bırakıyorum ve geldiğimde sağlıklı buluyorum. Ve sonuç: ![]() Düzenleyen nevsune : 15-06-2010 saat 16:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşlarım 5 -10 - 20 saksı sardunya yetiştirmekle problem çözülmüyor,bazı bilgiler rasgele yazılıyor benimde binlerce bilmediğim var. Ben 25 yıllık bahcivanım, 9 yıldan buyana bende özellikle sardunya ile bire bir denemelerim oluyor,ben daha istediğim başrıya ulaşamadım, 2009 eylül ayından buyana 8 - 10 bin sardunya ile uğraşıyorum bu konuda ne yazıkki daha çok yolumuz var. Elbet bir gün bizde bu saydunya sevdalıları ile beraber başarıya ulaşacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|