![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Her ikisi de olur ben genelde körpeleri köklüyorum ,daha çabuk kökleniyor ama odunsular da köklenir sardunyanın mevsimsiz budak kırılışı dışında köklenmediğini görmedim her budak bahar ayında mutlaka köklenir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Koçtaştan aldığım sakızım...Küçücük boyuna bakmayıp iki dal çiçek vermiş.Kipadanda ceylan almıştım amam kasada bırakmak zorunda kaldım.İyiki de bıraktım diyorum bende bulunan birtane çelikle aynı olabilirdi ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sayın maki o1 ! Ceylanları çeliklerken yapraklarını mutlaka koparınız, beslemesi zor oluyor.Gozun hemen dibinden kesip,koklendirme tozu yoksa sigara veya odun kulune daldırınız.Gozun arka kısmını yalnızca kabugunu soyunuz. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Hhatice ve kumyaka2010. Köklendirme hormonu var ama sizin gönderdiğiniz gül sardunya çelikleri sigara külü, ile çok kısa sürede sürgün verdiler. Ben yine aynı yöntemi uygulayayım. Sayın kumyaka2010, çelik alırken sizce hangi dallar uygundur? Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
sakız saedunyaşarın daha çabuk çiçeklenmesi için esmer pirinç veya soda iyi olur mu acaba. uzun süre kullanıp sonuç alabilen var mı? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Eskiden hatırladığım annem sardunyaları çok fazla çiçek açtığı için zayıfladığını düşünüp habire üzerlerinden çiçeklerini alırdı. Dallarını da kırar kırar saksı dibine sokuştururdu. Saksıları her daim gür ve bol yaprak, çiçekli olurdu... Sevgili Kumyaka abiden aldığım sardunyalarım şu an tomurcuktalar.Söylediği gibi külle köklerine müdahale ettim .Koparmaya kıyamıyorum tomurcuklarını.Hoş bir pembe -kırmızı arası renkleri ..Açmadıkları için tam tesbit edemedim... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Birinci ve ikinci resimler harika.En kısa sürede diğerleride çiçeklenmesi dileklerimle.Bende bulmaya çalışıyorum burda sakzıları.Koçtaşta çok var ama renkleri belli değil.Bir tanesi açmış hemen kapmıştım onunda resmini eklemiştim.Umarım sizler gibi bu güzelleri bulurum bende... Birde açması için maden suyundan başka uygulamamız gereken birşey varmı? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
kumkaya ağabeyimin gönderdiği sardunya çeliğim tuttu. iki tane minicik yaprak çıkardı çiçeklendiği günleri görmeyi iple çekiyorum. maden suyu/su karışımını şimdiden versem ağır gelir mi acaba? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili karanfil kardeşim kardelen. Sakız çeşitlerim oldukça çoğaldı ancak klasik pembe ve kırmızı dışında hepsi çok minik. Sonbahara kadar serpilip, çelik alınacak kadar gelişeceklerini düşünüyorum ![]() ![]() Kocaman çiçekleri bu minicik sardunyalar veriyor ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, 3. resimdeki eflatun değil sanırım gölgede çekildiği için seni yanılttı. Aslında tamamen beyazdı ama yanına diktiğim kırmızı sakız onu bu hale getirdi. Kırmızı beyaz pembemsi bir renk oldu. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Yazık oldu ceylanlarıma, hepside şehit... Terasımda sadece sakızlar kaldı, Pazar günü onların da nasıl olduklarını anlayacağım. Hepsinin toprağının değişmesi gerekiyor(Güler hanım öyle yapıyormuş), Vilmorin marka sıvı besin aldım, on günde bir vermek üzere, Pazar günü başlayacağım besin vermeye. 10 Litre suya bir şişe maden suyu tavsiesi sayın Başbahcivan dan gelmişti, kendisi sardunya konusunda uzman, bu sene satmak üzere sekizbin sardunya çeliklediğini söylemişti, şimdi çiçekte olmalılar, eksik olanları oradan takviye edebiliriz. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Bu yüzden ekeceğim bitkileri de hep aynı alana dikmem. Bu sene cam güzeli ekmişsem seneye o alana mutlaka değişik bir bitki eker, cam güzelini başka bir yere ekerim. Sizler toprak bulamıyorsanız, saksı toprağınızı besleyerek de bunu takviye edebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
bunlarde benim açan güzellerim |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
tohumdan filize
SARDUNYALARIM cuma akşamı ısladım cumartesi ektim bugün filizlendi yakında yeşerim çiçek açacaklarını umuyorum. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Geçen gün İzmiri'in güzel ilçesi Ilıca ya gezmeye gitmiştik yollara sardunyalar dikmişler. Bu güzellikleri görünce hemen bir dal aldım Bu sardunyanın harika pembe ve gül gibi katmerli çiçekleri var.![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
İki hafta önce arkadaşımdan aldığım sardunya çeliğim şimdiden çiçek açacak konuma geldi. Düzenleyen bloodflower : 16-04-2010 saat 04:49 |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|