![]() |
|
![]() |
#811 |
Ağaç Dostu
|
Af ne demek öneriniz için teşekkürler, evde şu anda 24 çeşit bitki ve saksısı olduğundan koyacak yerler ancak pencere kenarları oluyor, dolayısıyla saksıyı çok geniş tutamıyorum. Askılı geniş saksılardan alacağım ama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Ağaç Dostu
|
Adalet abla sanırım biraz toparlandı. Reçeteniz iyi geldi gibi. Bu arada suçluyu buldum. Ben. Acaba saksının delikleri tıkanmış mı diye altına bakınca ne göreyim. Hiç Delik yok. Nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum. İnşallah saksının altını delmede geç kalmamışımdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Ağaç Dostu
|
Hiç merak etmeyin sevgili Ülkü, bir süre sonra kendisini toparlayacaktır, ilk müdahale başarılı geçmiş, sardunyalar fazla sulanmaktan hoşlanmıyorlar biliyorsunuz. Ben can çekişen bir clematisimi aspirinle kurtarmıştım, Sayın Mine Pakkaner hanımın tavsiyesi ile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İlknur sardunyaların gerçekten güzel açmışlar güle güle büyütün,sonbaharda budama yapın kesmiş olduğunuz dallardanda çelik üretimi yaparak daha çok çiçek sahibi olabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Ağaç Dostu
|
Benim sardunyalarım geç açıyor nedense. ![]() Geçen yıl da anca mayıs sonunda toplu halde açmışlardı,orman havasından mıdır bilmiyorum,hala serin buralar..İşe giderken sağda solda saksılarda deli gibi açmış sardunyaları görünce içim gidiyor resmen. Neyse ki bir kaç sardunyam açmaya başladı. Son resimdeki ceylanımı annemden almıştım,aslında onun sardunyası gül kurusu,pastel bir renkte açıyor,çizgileri daha koyu ama bende çingene pembesi gibi bir renk açtı,garipliğin sebebi nedir anlamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Pazar gününün sardunyaları da benden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Ağaç Dostu
|
komsumun sardunya saksilarimi yere atipta kirdigi dallari tekrar topraga dikip cansuyu verip beklemeye baslamistim. ancak her biri bozuluyor yapraklari sararmaya basladi.. bu durumda da kendilerini cabuk toparlamalari icin asprinli su versem mi? ne dersiniz? gozum gibi baktigim sardunyalarim, itirlarim, petunyalarim cok ama cok zarar gordu ![]() topraklarina takviye yaptim.. ben ne yapiyim, ...? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Geçmiş olsun sn.yeşim özgün, sararan yaprakları makasla dibinden kesin bence, bitkinin gücü onlara gitmesin, daha kolay köklensin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Sevgili Yeşim Özgün sizin komşunun sardunyalarınızı kırdığı gün sizin sardunyalara üzülüp,komşunuza da çok kızmıştım.Zavallı kediciklerden ne istiyorda sinirini sizin saksılardan alıyor diye.. Ertesi gün benim de başıma aynı şey geldi. Kırmızı çok güzel sardunyam vardı güvercinler düşürmüş saksımı. Ertesi gün de tekrar ebruli sardunyam düşmüş. Ben de hemen toparlayıp diktim sardunyalarımı.. Benimkiler de 4. kattan düştü. Düzelmez diye çok endişeleniyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Ağaç Dostu
|
Bu mesajda tohumdan yetiştirdiğim sardunyalar çok yavaş büyüyor diye hayıflanıyordum ama güneşli günlerin başlamasıyla birlikte gelişimleri hızlandı hatta iki tanesinde tomurcuklanma bile var. Sanırım çiçeklerini görmeye başlayınca beklediğime değecek. Tohumdan yetiştirme, çelikle yetiştirmeye oranla çok daha yavaş, sabır gerektiren bir süreç olsada zevkli. Bu yüzden yeni tohumlar kuruduktan sonra ekilmeyi bekliyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Teşekkürler Sevgili DefneD |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Geçen yıl aldığım bu sakızın rengini bilmiyorum, henüz açmadı. Bayağı bir uzadı bu kadar uzaması ve yaprağının az olması normal midir sizce? Kendisini sarmaşık zannediyor bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Sn. Benben1967, Haklısınız o aşağı sarkmaya çalışıyor, ama annem de geldi geleli sanırım balkonda ona yer arıyor. Yaseminim için aldığım ahşaba sardırmıştı bir ara seslenmedim ![]() Balkonumda ona yer bulmaya çalışıyorum. Uzadıkça yerini değiştiriyorum. Güneş alıyor onda sıkıntı yok. Beklentim artık çiçek vermesi inşallah. Cevabınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Bende güzel kızlarımı göstereyim istedim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Bunlarda devamı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sonbahar ne renk olduğunu bilmeden diktiğim sardunya çeliği katmerli, çok hoş bir kırmızı açtı. Her çiçeği sanki minik birer gül gibi. Diğeri de çok özel bir rengi olan sakız, hem de perşembe pazarında 3 tl ye satılıyor, Kocaeli'nde olan çiçekseverlere duyurulur ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen manolya : 05-06-2009 saat 10:38 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|