agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri (https://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/)
-   -   Reçele yanık kokusu sinerse ne yapmalı? (https://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/28781.htm)

ciceksever70 22-10-2012 16:56

Reçele yanık kokusu sinerse ne yapmalı?
 
Bugün erik receli yaptim ancak dibi tuttu. Hemen üst kismini baska bir kaba aktardim ancak yanik kokusu biraz sinmis. Bunu gidermenin bir püf noktasi var midir?

malina 22-10-2012 17:00

Yenisini yapmalı :)

ciceksever70 22-10-2012 18:12

Dibi tutmus tencereyi sirkeyle kaynatip kurtardim da, belki receldeki hafif koku icin bilinen bir ninelerden kalma yöntem vardir diye umdum. :rolleyes:

elek 22-10-2012 21:09

Hayatında hiç reçel yapmamış biri olarak fikrimi beyan edeyim; tarçın, karanfil vs ile bir daha kaynatsanız? Bunların aroması belki yanığı hissettirmez :confused:

Güler 23-10-2012 07:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 1036227)
Dibi tutmus tencereyi sirkeyle kaynatip kurtardim da, belki receldeki hafif koku icin bilinen bir ninelerden kalma yöntem vardir diye umdum. :rolleyes:

Sevgili ciceksever70, cevabım soruna değil de, malina'dan öğrendiğim bir şeyi yazmak istedim.

Başıma çok geldiği için bana çok da faydası oldu. :p

Dibi tutan, hatta yanarcasına tutan tencerenizin içine su koyun (yanık kısmını geçecek kadar) içine bulaşık makinelerinde kullandığımız yıkama tabletlerinden bir tane atın (temizleme değil, yıkama tableti) bir gece bekletin ve sonra tencerenizi yıkayın da görün nasıl tertemiz oluyor. ;)

Bu sayade tencereler çaydanlıklar gibi saksı olmaktan kurtuldular.:D

ciceksever70 23-10-2012 10:24

Ben dün internette bir yöntem okudum. Henüz sicakken dibi tutmus yemegi hemen soguk su dolu bir kapta bekletip sonra baska kaba aktarmak gerekiyormus. Ben recelde denedim ama zaten baska kaba aktarmistim. Sabah tadina baktik cok belli belirsiz bir yanik tadi geliyordu ama yenmeyecek durumda degildi.
Bir sonraki yemek yakisimda tekrar deneyecegim bakalim ne kadar etkili.

fideüreticisi 11-06-2013 12:03

yenisini yapmak daha kolay anlaşılan


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025