agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-01-2008, 13:43   #1
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Galeri: 25
Lightbulb Pokeberry (Phytolacca americana) gıda boyası yapımı

pokeweed / pokeberry de denilen Phytolacca americana adlı bitkiden burada gördüm geçen yıl.
Üstünde üzüm salkımına benzer meyveleri vardı.
Bu yıl yine aynı meyveler çıkmış. Sahibinden istedim istediğin kadar topla dedi.
Ben de 5 litrelik plastik kovayı ağzına kadar salkımlarla doldurdum.
Bitki normalde çiğ tüketilirse zehirli bir bitkiymiş.
Bir sitede fermente edilip gıda boyası yapıldığı anlatılıyordu.
Diğer bir sitede şarabını anlatıyor.
Başka bir sitede ise reçelini ve jel ini anlatıyordu.
Topladığım meyveleri boya denemesi yapmak istiyorum.
Ancak bir sorun var dün akşamdan beri toz toprakdan arındırmak için suda bekliyorlar.
Fermente kısmını incelediğimde kabuk çekirdek sap yapsak vs den bahsediyor.
Şimdi bu üzümsüleri bez torbaya koyup çekirdekleri kırmadan ezeceğim, 2 gün kabuklarıyla bekletip süzeceğim ve yeşil renkli 2 litrelik şarap şişesine dolduracağım, sonra da ağzına havlu tıkayıp fermantasyona bırakacağım bodrumda.
Fermente için başka yapmam gereken birşey var mı?
Şarap olarak değil boya olarak kullanmayı düşünüyorum.
Bakarsınız yazıcı kartuşlarına da koyabilirim

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025