![]() |
|
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 733
|
Risk anlayışına bağlı
Alıntı:
Örneğin, teflon çok kullanışlı görünür. Ancak 120 °C sıcaklıkta özellik kaybı başlar. Normal olarak "tavanızın iç yüzeyi 100 °C sıcaklığı geçmez" varsayımı kullanılır. (Pişirdiğiniz malzemenin içindeki sıvılar buharlaşarak, bu sıcaklığı geçmenizi engeller.) Kızartma yapıyorsanız ve ateş kuvvetli ise geçebilirsiniz. Yemeğin dibi tuttuğunda-yandığında geçebilirsiniz. Çarpma-çizilme durumunda geçebilirsiniz. Kimyasal kaplamanın ömrünün bittiğini tahmin etmeniz güç. Benzeri sorunlar metal ile yiyeceğin karşılaşmasına neden olabilir. Kaplama malzemesinin yiyeceğe karışmasına da neden olabilir. Karışma oluşursa hemen kanser olmayabilirsiniz. Hasta da olmayabilirsiniz. (Bedenimizin savunma mekanizmaları var. Örneğin, (yüz yıl boyunca)kullanılan bakır kaplar her yıl kalaylanırdı. Kalay nereye gidiyordu ?) Olağan koşullarda kaplamalı ürünleri kullanabilirsiniz. Riskleri göze almak istemeyenler, üreticilerin hata yapabileceğini düşünenler vb seçenek çözümler oluşturmaya çalışıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
demir eksikliği, döküm tava, et mühürleme, ham demir döküm |
|
|