agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 1 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-11-2013, 18:11   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Eski sistem fabrikalarda önce soğuk su ile kiri temizlensin diye yıkanan zeytinler verildikleri makinada kırılıp bir havuzda birikiyor. Bu noktada el gücü ile kıl torbalara doldurularak presleniyorlar. Bazı üreticiler ( bilhassa köyün yaşlıları) bu kırıkların arasında oluşan yağı taslarla alıp kendilerine yemeklik olarak ayırıyorlar. Bu yağdan daha has yağ bulmak zor. Gördüğü tek işlem kırılma. Ben bu yağdan zaman zaman satın aldım ama evde beğenilmediğinden artık almaz oldum. Sözü getireceğim nokta; bu yağdan bir yudum aldığınızda o acılığı veya yanmayı genizde hissediyorsunuz...

Bu yıl yeşil renkli zeytinyağ peşindeyim. Bulunduğum yörenin zeytinini yeşilken de sıktırsanız yağı yeşil olmuyor. Yağın rengi yöreye göre farkediyor demekki. Galiba Akhisar taraflarında yeşil renkte yağ bulunabiliyormuş...

pria beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025