![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Aklıma gelen bir iki püf noktası da ben ekleyeyim. Karnabaharı haşlarken veya pişirirken tencerenin bir kenarına el kadar ekmek kabuğu koyarsanız kokuyu büyük çapta önlersiniz. Daha sonra çıkartırsınız. Birde içine bir fincan kadar süt ilave ederek pişirirseniz bembeyaz karnabahar olacaktır. Zeytinyağlı sebze yemeklerinize sarımsak ve toz şekeri eliniz korkmadan bolca ilave ederek pişiriniz lezzeti göreceksiniz. Ispanak yemeğine yine pişerken azıcık şeker ilave ederseniz kendine has toğpraksı kokudan eser kalmayacak ve son derce lezzetli olacak. patates yemeği ve ıspanak yemeği pişirilince tüketmek gerektiğini unutmayalım. aşurelik buğday, nohut ve yeşil mercimek soğuk suyla, kuru fasulye, kuru bamya ve kuru dolmalık palıcan ve biber sıcak suyla ıslatılır. Bunların suyu süzülür. Yarmayı (aşurelik buğday) bir gün önceden ıslatıp biraz haşlayarak, haşladığınız suyu dökmeden az daha su ilave ederek bir gün daha bekletirseniz tam kıvamında çorbalık olur.ben boş zamanlarımda böyle bir miktar hazırlarım ve kapaklı saklama kaplarımda birer çorbalık olacak porsiyonlar halinde derin dondurucumda muhafaza ederim.ani misafirim geldiğinde çorbayı hazırlamam çok pratik olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Ben de brokoli, karnıbahar vs.sebzeleri olabildiğince az suda ve kapağı kapalı iken hafif diri kalacak şekilde haşlıyorum.Haşlama suyundan süzerek çıkarıp içinde buzlar yüzen soğuk suya atıyorum.Daha sonra yapacağım salata da kullanıyorum.Kullanmış olduğum haşlama suyu ile şok amaçlı buzlu suyu birleştirip çiçeklerime veriyorum. Yarmayı (aşurelik buğday) ise bir gün önceden örneğin 1 bardak yarmayı 5 bardak suya koyup 5 dakika haşlıyorum.Sonra ağzı kapalı olarak balkonda sabaha kadar bekletip şişmesini sağlıyorum.Sabah su ilavesi gerekirse su ilave edip kullanıyorum.Burada dikkat edilecek konu yarma ile suyu birleştirdikten sonra kesinlikle karıştırmıyorum ve asla dibi tutmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|