![]() |
Kaya Bahçesi çiçek tohumları isteyenler listeye bir göz atsın derim.
http://www.alpine-seeds.com/seeds.html |
Alıntı:
Kullanma ihtimaliniz varsa detaylı araştıralım. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 74890
Eklenti 74891 Eklenti 74892 www.srgc.org.uk sitesinden imrenerek baktığım, belki bir gün Türkiye'ye de getirirler diye iç geçirdiğim "saxifraga peter pan" ın çamlıkaya fidanlığına (Türkiye'de başka hiçbir yerde olduğunu sanmıyorum)geldiğini geçen hafta sn.sabah yazınca açıkçası pek inanamamıştım. Bu hafta sonu gittim ve "saxifraga peter pan" larla tanıştım :D (geriye son iki saksı kaldı) Teşekkürler Çamlıkaya, teşekkürler sn.sabah. Eklenti 74893 Eklenti 74894 |
2 Eklenti(ler)
|
Saxifraga arrendsii den ben de almıştım, hatta Ankara başlığında da söylemiştim 2 hafta kadar önce :) Ama ben gittiğimde Findling yoktu, yeni gelmiş olmalı. Ya da ben görmedim. Ondan var mıydı yeterince? Haftasonuna kadar kalır mı dersiniz? :)
Pembe beyaz çok yakışır yanyana.. |
Son iki saksı kalmıştı, bir beyaz bir kırmızı.
Hafta sonuna kalmaz, bugün itibarıyla ikisi de gider diye düşünüyorum. Gerçi meraklısına kabilinden çiçekler ama zor şartların bitkilerini sevenler için kaçırılmayacak bir fırsat. Umarım devamı olur. |
Merak etmeyin arkada daha devamı varmış.:rolleyes:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 74992
Çamlıkaya dan ; delosperma congestum ve Delosperma nubigenum da bekliyorum. http://www.agaclar.net/forum/showpos...6&postcount=28 Sn.Sabah sesimizi duyurur :) Eklenti 74991 http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/222797/ |
1 Eklenti(ler)
Kaya bahçeleri için yavaş büyüyen phlox subulata da uygun olur. Daha önce yerörtücülerde adını anmıştık.
Bahçede görünüşleri muhteşem. Eklenti 76216 |
Alıntı:
Genelde Çamlıkaya'ya ben uğradığım için aklınıza gelmiş olmalıyım. |
Bu durumda Sn.Gilan'a bu çok sevdiğim bitkiyi haber verdiği için çok teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
|
O Delosperma gerçek mi taklit mi:):D
Gerçekten bir doğa harikası bunlar;) |
|
1 Eklenti(ler)
Bu renklere bakılırsa gerçekten de gerçek:)
|
Alıntı:
Panik yok :) Form ve bakımlı bitkiler (fiyatlar biraz Karşıyaka'ya göre farklı) isteyenler bu seraları gezmeli. |
Çamlıkaya'da saksılı 4 TL. idi.Oradaki saksılar büyük mü?
Başka örtücülerden ne var? |
Biz ancak resmini ve ismini yazarsanız, tanıyor ve bilği sahıbi oluyoruz :)
Bazılarının fotoğrafını çektim, forma yüklerim. Saksılar en fazla 20 cm çapındaydılar. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
bu etkinlikte bende olmak isterim ltf alışvrişten benide haberdar edermisiniz? sevgilerimle...
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
En alttaki Andromeda'nın açmış hali mi bu yoksa şu anda görülenler tomurcukları mı?
|
Tomurcuk halinde olanlarda vardı, açmış olanlarda.
Daha fazla açıyormu bilmiyorum :) |
Peki Ümitköy'deki hangi peyzaj bu? :)
|
Köyün içinde 8, 10 peyzajcı yay yana, 1. serada bu bitkiler. Ankara'nın en büyük peyzaj firmaları oradalar.
|
Orayı biliyorum. Hatta İlkYaz'ın müdavimiyim diyebilirim. Her cumartesi, kahvaltı sonrası ilk işim neler gelmiş diye bir uğramak oluyor :)
1.sera dediğiniz sanırım anayolun kenarında olan, ithalatçı, bol çeşitli ama pahalıca olan gibi anladım. (Adını hatırlayamadım onun) |
Aynen dediğiniz yer; ithal ürüncü, pahalıcı :) Mutlaka pazarlık yapınız, biraz iniyorlar.
|
Bu bol çeşitli, ithalatçıya Eskişehir yolundan arabayla nasıl gidilir.
|
Alıntı:
İlk trafik lambaları OPET istasyonunun önünde onu düz geçiyoruz. Köy içine girmeden, ilk lambalardan sağa dönüyoruz, 300 metre sonra parkedip, karşıya geçiyoruz ; seralar :) |
Alıntı:
Ya da benim yaptığım şekilde, 300m sonra parketmeyip devam edip ilk ışıklardan "illegal" bir U dönüşü yapıyoruz :) 200m kadar geri gelip sağa giriyoruz. (Bu sağa giriş yolun kıvrıldığı bir yerde kalıyor, gözden kaçırmamak için yavaş gitmek lazım) İlk önümüze çıkan sera bu ithalatçı oluyor. |
Hatta Google Maps'ten :)
39.885026, 32.693617 |
Teşekkürler k0900 ve gilan.
Bu tariflerle elimle koymuş gibi bulurum. :) |
1 Eklenti(ler)
Saxifraga Serisi:
Saxifraga ''Carniolica'' parlak mavi-yeşil yapraklar 4in.(10cm) 4in. (10cm) Çiçeklenme: Mayıs-Haziran Height: 4in.(10cm.) Spread: Growth Yükseklik: 4in. (10cm.) Yayılı Büyüme: Yavaş Ekim ve ilk yılında nemli tutun |
1 Eklenti(ler)
Saxifraga ''Dartington Beyaz''
Çiçeklenme: April May . Height: 4in.(10cm) Spread: 6in.(15cm) Büyüme: Orta Toprak türü: nemli iyi drenej Tercih: Gölge Kısm |
1 Eklenti(ler)
Saxifraga ''Doktor Ramsay''
Çiçeklenme: Mayıs-Haziran Height: 8in.(20cm) Spread: 25cm Toprak türü: kumlu ve iyi drene Tercih: Gölge Kısım Su ekim ve ilk yılında nemli tutun Saxifraga ''Kathleen Pinsent'' |
Alıntı:
|
Hımmmm şimdi anlaşıldı :)
|
Tam hatırlayamadım eski mesajlarıma da dönüp baktım bulamadım. Kaya bahçesi için bir arkadaş tohum veya fide getirtmeyecek miydi? Yaşlandım mı ben:(:(
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Kaya sepetinde boş yer var devam edin denizakvaryumu fideler küçükmüş daha çok çeşit alır:rolleyes:
Eklenti 77843 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025