![]() |
Alıntı:
Yanlış ifade etmişim, bu durumu ima etmek istememiştim. Bazen ben de bir çok sayfa okuyunca arada unuttuklarım oluyor, hatırlatmak amacı ile yazmıştım. Çim konusunda fazla bilgim yok, Huwasanı ayrıca köpeğimin alanında da kullanabildiğim için memnunum. |
Sevgili cantokuri, Tüm çim alanlarınıza rulo çim uygulamasından önce torfla karıştırın, sornasında bir ton suya bir buçuk kilo hesabıyla oksijenli suyla sulayın (Okisjenli suyu tıbi amlezme satan yerlerden alırsanız çok hesaplıya gelir, bulmazsanız bana özel mesajla bildirin ben size bedelini ödemeniz kaydıyla gönderirim genel olarak oran 100 litre suya 150 gr veya cc) ve patojenleri öldürün. Bu süreçte bir kaç gün zaten tava gelmesi sürer bu arada toprağı tesviye edip rulo çim uygulaması yapınız. Çim bakımında hastalık patojenleri bakımından kontrol altına almak için mutlaka gübeleme programınıza B5A, dico, Etkin mikro organizma veya daha farklı organik veya mikrobiyal kökenli sıvı gübrelerden uygulama yaparak toprağın faydalı mikroorganizmalarla gübreleyin çok iyi sonuç alırsınız (Yalnız dikkat edin mikrobiyal gübreler yabancı ot tohumlarını çilendirebilirler). İlaç her zaman çözüm olmuyor ama alternatifleri de her zaman elinizin altında bulunduruj, oksijenli suyu da yaz aylarında ayda bir sulamadan verebilrisiniz ama çok sık verdiğinizde çimleriniz açık sarı olabilir.
Rulo çim seriminde humik asit, yosun gübresi ve dengeli gübreler kullanabilirsiniz ama mikrobiyal gürbeler sizin adınıza sonradan patojenlerle mücadele edecektir. |
Alıntı:
|
Selahattin Bey çok teşekkürler, size uzun bir cevap yazmıştım ancak bağlantı sıfırlandı dedi ve hepsi silindi): bu sefer biraz özet geçmek zorundayım, oksijenli su önerinize sevindim benim için çok uygun çünkü burada kesin bulabileceğimi düşünüyorum, tıbbi olarak kullanıldığından dolayı. Dün ilaç satan yerleri dolaştım sadece Hektaş ın bordo bulamacını ve gübre olarak NPK 16:16:16 bulabildim. Gübreyi aldım ama bordo bulamaçdan emin olamadım.
yeni gelen çimde aynı yuvarlak sararmalar var. Getiren adam alanda su birktiğini ve güneşten yandığını, hastalık olmadığını, yayılma göstermediğini söyledi. Bu bölgeleri hemen kestirip aldırıyorum çimin içinden. 10 gün kadar sonra kök salmaya başladıktan sonra da humik asitli toprak düzenleyici, elimdeki fungusitleri ve 16:16 gübreyi kullanmayı düşnüyorum. Diğer çim yapılacak alanlar için oksijenli su temin edip toprağa uygulayacağım. havalarda iyi gidiyor umarım tekrar sorun yaşamam. Çok sağolun ilginiz için |
Eğer hastalık varsa önce bu hastalığı bertaraf etmeniz lâzım gibi geliyor bana.
|
merhabalar
benimde bahçemde sararmalar oluşmaya başladı. çimler bu sene nisan sonu mayıs başı gibi ekildi. ortalama 100m2 bir alana hergün 1 ton su 17dk gibi bir zaman diliminde verilmekte. (sistemi yapan ustanın söylemesi) hayatımda ilk defa toprak ve bahçeyle uğraşmaktayım. yazılarınızı okudukça doğru yaptığım hiçbir iş olmadığını fark ettim ve çimlerin bukadar süre dayanmasına bile şaştım doğrusu. çimleri kısa kestiğimde yer yer sararmalar olduğunu ama uzamaya başladığında yeşerdiğini fark ettim. bu çimin bir özelliğimi yoksa hastalıkmı ve hastalıksa çözümü nedir acaba. (çim 7'li karışımmış) yardımlarınız için teşekkürler |
3 Eklenti(ler)
bahçemin resimlerini ekledim.
şimdiden teşekkürler |
Alıntı:
|
Merhaba Ulkerol,
Kendimi konunun uzmanı olarak görmesemde, ilk bakışta yanma gibi algıladım. Sulama zamanı da bana biraz fazla geldi açıkçası. sulama ne zaman yapılıyor ve sulamadan sonra su birikmesi oluyor mu acaba? |
Sayın ülkerol;Görünürdeki ortancada da bir iştahsızlık var.
Sulama öncesi azotlu göbrelemeyi yapalım. Sulamanın miktarını da gözlemleyerek belirleyelim. Mesela; tavında toprak gibi. Sık biçelim ama çok alçaktan biçmeyelim. Çiminizde kayda değer olumsuz bir durum yok. |
ortancalar tanıdığımın balkonunda saksıda duruyordu resimlerin çekildiği gün ekildiler. umarım toparlarlar.
sulama zamanına gelince önceden (kuluktan duyma bilgilerle) akşam sulunması gerekir diye biliyordum ama sizlerin yazılarını okuduktan sonra sabah 06:45 başlayıp 07:00 bitecek şekilde ayarladım. 7 adet yağmurlama sprink ile 1 ton su veriyorum çok az miktarda 1-2 bölgede su birikiyor. bahçe 115 m2 toplam. birde resim çektiğim tarafta yoncalar çıkmaya başladı bunun için ne kullanmalıyım. ilginize teşekkürler. |
Çim kardeşlenerek kendini sıklaştırmadığında, alçaktan da biçtiğimizde; ufak alanlar şeklinde de olsa, çıplak toprak zemin görülmektedir. Bu görüntü olarak istenmeyen durumdur.
Bu görülen çıplaklık alanlarda, dışarıdan uçuşan ot tohumları rüzgarla gelip, çimlenir ve tutunurlar. Çimimizi sık sık ve alçaktan biçersek; bu çimlenen yabancı otlar güneşten istifade ettiği oranda gelişir, büyürler ve de çimle alan mücadelesine girerler. Hangisi daha baskın gelirse alana hakim olur. Bizim yapmamız gereken de bu süreçte çime yardım etmektir. Çimde oluşan geniş yapraklı yabancı otlara " Tordon" ilacı ile rüzgarsız bir havada ve de diğer bitkilerinize hiç gelmeyecek şekilde, 100 m2 ye 8-10 cc gibi ilacı; tahminen 8-10 litre su ile sulandırıp, tüm alana yeknesak paylaştırarak ilaçlaya bilirsiniz. İlaçlama sonrası bir iki gün sulanmasa daha iyi olur. Gübreleme ve ilaçlama ciddiyet ve tecrübe isteyen işlerdir. Önerilen dozların azlığında bir problem yoktur fazlalığında ise; çim çok olumsuz etkilenir. Sağlıklı günler dilerim. |
yardımlarınız için teşekkürler
|
Merhaba,
200m2'lik bir çim alanım var. Bahçemin yaklaşık 75m2 lik kısmında ayrık otları ve topalak denen otlardan çokça çıkmaya başladı. Hatta çimlerden daha fazla var. Bu bölgeyi daha sonra tamamen ilaçlayıp yeniden çim ekmeyi planlıyorum. Ancak çoğunlukla bu otlu bölgede olmak üzere, bir kısım yerlerde aşağıdaki resimdeki gibi delikler oluştu. Bir değil, 3 değil. 10-15 tane var. Bu deliklere girip çıkan örümcekler gördüm. Bahçede sabahları uçuşan kuşlar da cabası. Mine Hanım, temmuz ağustos ayından sonra zararlılara dikkat edin demişti ve boz renkli kelebeklere dikkat çekmişti. Ben ara sıra beyaz renkli küçük kelebekler görüyorum. Bu kelebeklerin bahçe ile ilgili olup olmadığını bilmiyorum ama yine de gözlemlerini aktarmak istedim. Biraz bakındım ama kurtçuk da pek görmedim. Bu duruma nasıl çözüm bulabilirim. Yorumlarınız nedir? Not: Resimde görülen çiçek hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum. Kendi kendine arada bir çıkıyor. Kesiyorum. Eşim kızıyor. Yine çıkıyor, yine kesiyorum. yine kızıyor. Böyle bir döngü içerisindeyim. http://img849.imageshack.us/img849/1069/img0580j.th.jpg Saygılarımla, Murat |
Sayın muratman: Resimde görülen çiçek çok güzel miş. İnsan onu biçmeye bile kıyamaz.
Çime ayrı bir hava katıyor gözüyle de bakılabilir. Döngü de güzel miş. Çimdeki delikler, bir böceğin yaşam ve barınak olarak kullandığı alanlar olmuş. Girip-çıkanlara bakıp izlemek lazım. Delikler çimin genel görünümünü bozmuyorsa, böceğin çime de zarar vermedikleri kanısı oluşursa; doğal yaşamlarına devam etmelerine müsaade edilir. Yaşam düzenini bozmak için; delikleri tavlı toprakla doldurulup, sulamak yeterli olur. Ayrıklı olan alanda ilaçlamayı, ayrığın aktif olduğu dönemde yapmalı, Belki de bir yaz dönemini bu mücadele sürecine ayırmalı. İlaçlama yapılsın ve ya yapılmasın bu alan düzgünce bellenmeli ve her çıkan ayrık kök kolları itina ile toplanmalı. |
Arkadaşlar merhaba;
Benim çimlerimde kurt var vede mantar hastalığı varmış forumdan da takip ettiğim kadarıyla şu ilaçları aldım Huwasan , Dursban4 , sportak muadili bir mantar ilacı buldum ancak Turf-set isimli ilacı izmirde bulamadım. sizlerden ricam Turf set isimli ilacı nerden temin edebilirim birde Huwasan isimli ilacı 10 Lt lik süzgüm ile kaç cc kullanmam lazım? saygılar |
Turfset'in adı değişti Greenset oldu. Kemeraltı' nda Doğa Tohumculuk' tan alıyorun. Ana firması Ares Organik. Huwasan 10 lt süzgüye hastalığın derecesine göre 25 ila 40 cc koyabilirsiniz.
|
Teşekkürler Mine Hanım
|
Ferzan,
Festuca, Bermuda, Lolium kesinlikle Akdeniz bölgesi için uygun. tabi türleri de bilinse idi daha da bariz cümleler kurabilirdim. Sayfalarda paylaşılan verilen bilgiler uygulansa kurtarılabilir diye düşünüyorum. sorununuzla ilgili çözümler ise şüphesiz sitedeki uzmanlardan gelecektir. bol şans... |
Mine hanım, bizi çimlere uygulanan kumlama hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.Çime sonradan kumlama uygulamanın herhangi bir faydası olur mu?
|
Aman doktor'!
Alıntı:
birincisi hastalık **** sorunu tespit. sonrası bu hastalık **** soruna karşılık yazılacak reçete.. mazur görün bizim işimiz doktor gibi dili olanı dinlemek değil gördüğümüze ses vermek. belki daha zor. karaciğere göze beyine öksürüğe nasıl ayrı ayrı doktorların ihtisas dalları bakar bizimkide aslen öyle. ama ziraat mühendisi deyince fidandanda topraktanda buğdaydanda çimdende aklınıza gelen her şeyle ilgilenir bilir anlaşılıyor. ama bizdede ihtisaslaşma olduğu halde bilmediğimizi öğrenerek sizlerin bu anlayışına saygısızlık etmöemeye çalışıyoruz. meslektaşlarımda buna katılırlar. sorun mantarimi yoksa bir yabancı otamı bağlı yoksa toprakta bazı kısıtlayıcı sebeplermi var yoksa sizin uygulama yanlışlığınızmı var bunların bir doktora derdinizi anlatmanız hibi yerinde görülüp tespit edilecek şeyler. size tecrübeli meslektaşlarımın peşinde azıcık nazlansalarda (inanın çok canımızı sıkan durumlar var ama yardımdan kaçmayız) yardımcı olacaklardır. |
ilacı etken maddesiyle aramak sizi n işinizi kolaylaştırır
Alıntı:
|
bu arada dursban 4 adlı ilaç kullanımı uzmanı tarafından yapılması gereken gerçekte ekin kambur böceğine etkili bir ilaçtır. toprağın biraz altına kadar nüfuz ettiğinden fayda sağlarsınız. ancak kullanımını bilen birine uygulattırırsanız siz daha emniyette olursunuz.
|
Alıntı:
|
tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar.Galiba tavsiye almaya devam edeceğim.çimlerimde mevsimsel sararmalar başladı bermuda lolium festuca poa karışımı çimlerim var karışımlar yer yer farklılıklar gösterdikleri için hepsini yazdım.büyük bi otelin bahçesi olduğu için truzim sezonu içinde çok fazla müdahele şansım olmuyodu ama oteli kapattık ve kış sezonunda daha rahatım..çimlerde kış döneminde olmazsa olmaz diyebileceğimiz uygulamar nelerdir
|
Dünyanın azalan kaynakları gözönüne alındığında, geniş alanlarda çim yetiştirmek ve tesis etmek tartışılan bir konu haline gelmiştir. Harcanan su, biçerken atmasfere salınan karbonmonoksit gazı dünyaya zarar veriyor. Çimi azaltıp yerine neredeyse hiç bakım gerektirmeyen ve çok az su isteyen iklime uygun yöresel yerörtücüleri kullanmak daha akıllıca olacaktır.
Mevcut çim bakımı için kesinlikle kimyasal ilaç ve gübreleri tavsiye etmiyorum. Kimyasal ilaçlar özellikle çocuklar ve evcil hayvanlar için tehlike arz ediyor. Nitrojen bazlı gübreler yüzeysel köklü çimlere yol açarak hastalıklara davetiye çıkarıyor. Organik çözümler şular olabilir; Mevcut çimlerdeki yabani otlarla mücadele için sık tohumlama yapılarak otlara yer bırakılmamalı. Mısır gluten bazlı doğal gübre ile çimler beslenirken yabani otların tohumlarının çimlenmesi engellenmeli. Kimyasal gübre yerine kompost çayı ya da hümik asit verilmeli. Yanmış koyun gübresi unutulmamalı. Nitrojen ihtiyacı için kesilen çimler dekompoze olarak toprağa tekrar dönmeleri için çimde bırakılmalı, toplanıp atılmamalı. Çim işi zor iş. Kolay gelsin... |
Arkadaşlar,
Fazla güneşli olmayan ufak bir bahçem var. Bahçemdeki ekme çim zeminim seyrek bir şekilde dağılmış. Parmaklarınızla toprağa rahatça temas edebiliyorsunuz yani. Bahçıvanıma, çimleri sıkılaştırmanın bir yolu olup olmadığını sordum. Aralara tamir çimi ekip üzerini kapama toprağıyla örterek sıkılaştırma yapılıp yapılamadığını sordum. Bana, var olan çimlerin de bu şekilde ölebileceğini söyledi. Bu bilgi doğru mudur? Çimleri tamamen sökmeden sıkılaştırma imkanı var mıdır? Bahçıvanım, gübreleme işlemiyle çimlerin daha sıkılaşacağını belirtti; ama bu bana pek mantıklı gelmiyor. Sonuçta gübreleme, kökü güçlendirir, yeni filizler çıkartmaz diye düşünüyorum. Ne yapmam lazım? Desteklerinizi bekliyorum. |
Sayın barisapa47, sorunuzu geç farkettiğim için ancak cevaplayabiliyorum. Gerçi ben bu işin tahsilini yapmadım ama bahçemde birkaç sefer çim ektiğim için işi biraz biliyorum.
Ben kendi fikrimi yazayım ama siz isterseniz yine de hocalarımıza sorun. Tohumunuz pek taze olmamış olabilir veya ekim sırasında müsavi bir şekilde dağıtım yapılmamış veya m² ye mevsimine göre daha az tohum ekmişsinizdir. Bu arada karınca unsurunu da düşünmek gerekir, o ufacık şeyler gece gündüz çalışarak tohum taşırlar. Bu durumda ya çıkmamış yerlere ara ekim yaparsınız, ya da yine çim çıkmamış yerlere tohum atarak ince bir tabaka halinde bahçeye kapak yapabilirsiniz. Bu kapağı ince tuttuğunuz takdirde daha evvelce çıkmış çimlerinize bir şey olmaz. Mümkünse ve bahçeniz ufaksa ilk biçimi el makası ile yaptığınız takdirde çim kökleri yerlerinden oynamaz. Daha sonraki biçmelerde makine kullanabilirsiniz. Çimlerinizi biçerken de birden bire dipten biçmemelisiniz. Örneğin; çiminizin boyu 15 cm ise ki bu çim için çok uzunluktur (kökleri güneş görmediğinden sararma yapar) önce 5 cm kadar kesmelisiniz, yani 1/3 ü olmalıdır. Biraz sonra geride kalan 10 cm lik çimin de 4 cm lik kısmını keser boyunu 6 cm e indirmiş olursunuz yani ben 1/3 oranını korurum genelde. Kesim yaparken de makinenizi bir sağa bir sola doğru değil de hep aynı istikamette sürün, yani hep boyuna. Bir sonraki kesimde ise tam tersi hep enine doğru biçin ki hasır gibi kardeşleme yapsınlar. Belirttiğim gibi ben bahçemde böyle yapmaktayım. (Çimin mi var, derdin var kulübüne hoş geldiniz...:D ) |
Barışapa Güler Hanım tüm söylenecekleri söylemiş, ilaveten ara ekim yapmadan önce mevcut çimi biçin 2-3 cm boyunda biçin. Arkasından silindirleme yapın. Silindirlemeden bir hafta sonra da ara ekim yaparsınız. Silindirleme kardeşlenmeyi teşvik edecektir. Sorun yaşamaya devam ederseniz mevsim geçmeden profesyonel destek alın.
|
İş dolayısıyla siteye uzun zaman giremedim. Cevabı şimdi yazabiliyorum. İlginize teşekkürler GÜLER ve MİNE PAKKANER.
Kapama toprağını ince tutmak mantıklı geliyor. Yalnız bir sorum daha var: Zemin oturmuş zemin, yani sert. Tohum ekmeden önce ince bir tabaka toprak atmalı mıyım? Yoksa sadece tohum ekip üzerine kapama toprağı eklemek yeterli olur mu? |
Parça ekim yapacaksanız, bozuk yerlere biraz taban toprağı koyabilirsiniz ama silindirleyin ki diğer zeminle farklılık yapmasın.
Tohum atmakta geç kalmayın, hem karınca faktörü var hem de daha geçe kalırsanız daha fazla tohum kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Sulamayı yağmurlama olarak yapmaya dikkat edin. |
merhaba arkadaşlar biz bahçemize geçtğimiz nisan ayında çim ekim işlemi uyguladık tohumumuzu istanbul tohumculuktan temin ettik yanlız eminönündeki değil balat hastane karşısındaki gerçek istanbul tohumculuktan herneyse hemen konuya gireyim..tahumlama işlemi bittikten hemen sonra istanbula döndük arkamızdan 1 hafta yağmur yagdı sonra 1 ay sonra gittitiğimizde tokumlar ortalama 10 santim olmuştu biçtikten sonra bazı yerlerin %70 alanda seyrek olduğunu farkettim tohunlama esnasında ilaçlamada yapıldı zararlı sözkonusu değil acaba 40 mk. bahçeye 1,5 kg tohum azmı geldi **** sağanak yagmur yeni işlem görmüş toprağa tohumların hareket etmesinemi neden oldu fotoları aşağıda bakabilirsiniz sizce zamanmı lazım yoksa ara ekimmi yapılacak yorumlarınızı bekliyorum saygılar..
http://i556.photobucket.com/albums/s...o/SAM_0932.jpg http://i556.photobucket.com/albums/s...o/SAM_0913.jpg http://i556.photobucket.com/albums/s...o/SAM_0910.jpg http://i556.photobucket.com/albums/s...o/SAM_0881.jpg |
|
Bu işin ne kadar masraflı olduğunu burayı okuyunca daha iyi anlamaya başladım :D
Çimlerimi Kasım ayında diktim ve şu an gayet sağlıklılar.Ancak herhangi bir sorun yaşamadan bahsi geçen dezenfektan ve fungusitleri (bu terimlerin hepsini burdan öğrendim) temin etmek istedim ancak henüz bir başarı elde edemedim. Alan arkadaşlar nerelerden temin ettiklerini yazabilirlerse herkes faydalanmış olacak... Şimdiye kadar alınması gerekenlerin listesini yaptım. Huwasan Sportak Benlate Turf-set(greenset) MAP(kendi ilimizde heryerde bulunmakta) Durbsan tordon İnpul |
Sayın skynet, çim kardeşlenme yapar ama dediğiniz gibi yağmur biraz da tohum taşımış. Genelde çardağın altında kalan kısımlar daha kel, sebebi de güneşi az gördüklerinden olabilir.
Ara tohum ekimi yapabilirsiniz. Sıcaklara kaldınız ama isterseniz deneyin. Bu durumda m² ye 70 gr. hesap etmeniz gerekir. (sıcak zamana kaldığınız için) Tohumu atarken iyice yıkanmış dere kumu ile (az miktarda) tohumu karıştırarak atın daha iyi olur. Bu durumda çok ince bir kapak toprağı işinizi görür. İstanbul Tohumculuğu çok iyi tanırım. Serdar Bey'e de selamlarımı iletin. Mısır çarşısındaki yeri kapatıp, tamamen Balat'a geçtiler. Arka kısımda ekili numune çim adalarını gördünüz mü? |
Sayın harfuzmani, sevgili hocamız Mine Pakkaner hep der ki " çim alanı mı yapacaksınız? Sabrınız-vaktiniz-paranız var mı?"
Mesajınızı okurken başladım gülmeye. Hani bir tabir vardır; doğmamış bebeğe don biçmek " derler. Maşallah çimleriniz sağlıklıymış ama siz şimdiden önlemlerinizi almak istiyorsunuz. Inpul bulmakta zorlanabilirsiniz, ama listenizdeki diğer malzemeleri İzmir'den getirtebilirsiniz. Ben de Mine Hanım'ın tavsiyeleri ile oradan aldım. Doğa Ltd.Şti. 0232 446 43 92 Bence siz şimdiden ilaçları almayın, bakarsınız bir problem yaşamazsınız ve aldığınız ilaçların kullanım süreleri geçebilir. Siz, bu başlığı fırsat buldukça baştan okuyun. Sulama zamanına dikkat edin. Ben vakit buldukça tekrar tekrar okurum. |
Sayın Güler Hanım
Haklısınız belki benimkisi doğmamış çocuğa don biçmek ancak görünen köyde klavuz istemez! : ) Bu hastalıklara ani müdahale etmek söz konusu olduğu için ilaçları alayım dedim.Bakın kaç gün olmasına rağmen hala bişey elde edebilmiş değilim.En azından ilerlemeyi durdurmak adına, dezenfekte için huwa-san ı devamlı elde bulundurmam gerektiği inancındayım.Fungusit i bulana kadar zaman kazanmış olurum. Bu konuyu başından beridir bir kaç kez okudum,çimi ekmeden önce ve sonra;çok faydası olacağı inancındayım.Herkese de tavsiye ederim. Vermiş olduğunuz telefon numarasını geçtiğimiz günlerde aradım fakat artık o ilaçları satmadıklarını söylediler.Başka bir telefon vererek yönlendirme de bulundular.Fakat oradan da henüz bir netice elde edemediğim için paylaşma gereği duymuyorum. En son Huwa-san ı istanbul Şişlide satan bir yer ile görüşme yaptım.1kg lıkları kargo edemeyeceklerini söylediler.Artık bende bir arkadaşımı yönlendirerek alım yapacağım heralde... |
hımm dkkatimi çekemiş acelem vardı cevabınız için teşekürler güler hanım evimizin ilerisindeki bir villanın bahçesinde belliki ev sahibi adamla selamlaştık bahçesindeki çimler çok bakımlı ve muntazamdı sohbet falan derken bende konuyu çimleme işine getirdim kendisine nasıl ?diye soru yönelttiğimde bana dediki -Ben çıkan bitki örtüsünü (doğal) çimbiçmeyle biçiyorum özel olarak çok ugraşmıyorum dedi suladığınıda ekledi..bende diyorumki madem çim işi çok özveri istiyor bizde bu yolu takip edebilirmiyiz doğal yeşilliği çim görünümü olabiliyor ikinci sorum demir çapağı agaç diplerine uygulanırsa faydalıymış diye duydum aslı astarı varmıdır ?birde kimyasal ilaç yerine arap sabunu uygulanabilirmi çokmu soru sordum bilmiyorum :)
|
Herkese selamlar
1 yıl önce rulo çim olarak uygulama yaptığımız bahçemizde böyle bir sorun oluştu. Tesbit ve çözüm için önerileriniz bekliyorum. İyi günler. http://imageshack.us/f/269/dsc4647f.jpg/ |
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025