agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Bahçe Merdivenleri (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22811.htm)

limon 20-04-2011 09:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 786663)
Limon, merdiven yanındaki alan geniş, merdiven sayısı da fazlaysa, arada bir terasa küçük oturma yeri yapabilirsin. Gölge-güneş durumuna göre yazın keyifli olabilir.

Kiraz, yazdığın gibi bir alan yaratmak için merdiveni nasıl evirsek çevirsek planı yapıyoruz. :) Çünkü tam güneş olduğundan özellikle baharda en keyifli yer orası. Yazın ortasında çekilmez ama onun için de gölgede bir bölüm hazırlıyacağım... Ama bir türlü gelemiyoruz o safhaya, yağmur, yağmur... Kışın bile bu kadar yağmamıştı mübarek. :)

Kiraz 20-04-2011 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 789024)
Kiraz, yazdığın gibi bir alan yaratmak için merdiveni nasıl evirsek çevirsek planı yapıyoruz. :) Çünkü tam güneş olduğundan özellikle baharda en keyifli yer orası. Yazın ortasında çekilmez ama onun için de gölgede bir bölüm hazırlıyacağım... Ama bir türlü gelemiyoruz o safhaya, yağmur, yağmur... Kışın bile bu kadar yağmamıştı mübarek. :)

Limon, neler yapacağını çok merak ediyorum, sen de ser verip sır vermiyorsun, sonunda patlatacaksın hepsini :)

Benim set de gölge, yazın hiç esmeyen günde bile orası serin. Ortadaki setin orta kısmındaki bitkileri başka yere aldım, bu sene olmasa bile seneye belki bir şey yapacağım. Eski fotoğrafı. Her setin yanında sahanlık var, böylece sete giriş kolay oluyor.

çekirdek 09-05-2011 01:21

Sevgili Limon, (uzun aradan sonra merhaba:) ) henüz yapmadıysan; merdivenin boşlukta kalan bölümünün basamaklarını bir atlayarak 20-25santim daha uzun bırakabilirsin. Kendiliğinden saksı koyma noktaları oluşmuş olur. Hatta sarkan cinsler koyduğunda alt bölüm de hoş olabilir.

limon 09-05-2011 12:24

Sevgili Çekirdek, öncelikle özledim seni. :)

Daha yapmadık, İstanbul hep yağışlı olunca bina dış cephesi işleri umduğumuzdan fazla uzadı. Bu hafta sonuna kadar cephe işi bitecek gibi görünüyor. İskele sökülür sökülmez merdiven işine girişeceğiz. Ama en kullanışlı şekle karar verdik. Sonra fotoğraflarla anlatınca daha anlaşılır olacak. Amaç üst bahçede oturma alanı yaratırken, alt bahçeden yer çalmamak. Merdiveni, ilk sayfadaki fotoğraflardaki gibi geniş geniş indirecek olursam zaten küçük olan bahçemin yarısı gidecek. :) En kullanışlı iniş şeklini bulduk gibi, çiçek dikecek yerleri de düşünerek karar verdik. Umarım güzel olur.

Lilium 10-05-2011 00:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 786331)

Şurada ki emeğe bakıyorumda inanın gözüm korkuyor, belki bir şeyler hazır olunca kolay olurda hacı yakup köyünde bu işi yapmak, inanın çok bir emek harcamakla olduğu bilinci içerisindeyim.
O nedenle bu güler ablanın elinden bir şey kurtulmaz yeterki kafasına koysun taştan adam diker inanki. :)

Sevgili çekirdek hoş geldin, kendini çok özletiyorsun bak, işlerinin yoğun olduğunu biliyorum ama arasıra bir ceee yi bizlerden esirgeme, yoksa mordoğana gelirim bütün çiçeklerini yolarım. :)

limon 21-05-2011 16:15

3 Eklenti(ler)
Eklenti 214719

Eklenti 214720

Eklenti 214721

limon 05-04-2012 10:06

4 Eklenti(ler)
Bir gün bu uygulamalardan birisini yapacağım ve gururla sunacağım. :) Ne kadar doğal görünüyorlar.
Eklenti 279996

Eklenti 279997

Eklenti 279998

Eklenti 279999

limon 23-04-2012 10:45

3 Eklenti(ler)
BAhçe dergilerinde rastladıklarımdan...
Eklenti 285799

Eklenti 285800

Eklenti 285801

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025