agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22234.htm)

Nuri Murvet 03-03-2011 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 762541)
Güzellik, koku hanımelinden mi?
Berberis, hanımelinin az arkasında ki mi?

Merhaba sayın ligustrum

Güzellik ve koku Abelyadan geliyor, Abelyanın kokusuda çok güzeldir.

Berberis, Abelyanın arkasındakidir, arka fon Bambu dur.

Nuri Murvet 04-03-2011 19:56

1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

Eklenti 195319

Su kaynağı, gölet ve bitkiler

ardacan2000 04-03-2011 21:03

Çok güzel, teşekkürler.

Balıkların beslenmesi nasıl?

Su kirlenmiyormu?

Nuri Murvet 07-03-2011 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardacan2000 (Mesaj 763749)
Balıkların beslenmesi nasıl?

Su kirlenmiyormu?

Merhaba sayın ardacan2000

Balıkların beslenmesi, granül balık yemi ve tavuk yemi ile besleniyorlar.

Gölette filtre sistemi 24 saat çalışır durumdadır, ayrıca göletten sulama yapılabilen dağıtım sistemi kurulu, her sulamada su tazeleniyor.

ardacan2000 07-03-2011 21:35

Teşekkürler.

Filtre sisteminizin resimlerini paylaştınızmı, benmi göremedim. Merak Ettim.

Nuri Murvet 09-03-2011 12:06

Filtre sisteminin resimlerini paylaşmadım bu konu ticari, gizemi ayrıntılarda gizli olduğu için paylaşmadım...

Nuri Murvet 09-03-2011 12:13

1 Eklenti(ler)

Mevcut olan istinat duvarını yıkarak duvar içi gizli merdiven yapımı...

Bu merdivenin yapılma amacı set üstünde bodur meyve ve sebze ekilebilen bahçe kazandırmak için yapıldı.

Eklenti 195868

İstinat duvarı içine, gizli merdiven yapımı.

Nuri Murvet 09-03-2011 16:45

1 Eklenti(ler)

Mevcut olan istinat duvarını yıkarak duvar içi gizli merdiven yapımı...

Bu merdivenin yapılma amacı set üstünde bodur meyve ve sebze ekilebilen bahçe kazandırmak için yapıldı.

Eklenti 195929

İstinat duvarı içine, gizli merdiven yapımı.

Eser İlhan 09-03-2011 17:03

Sayın Nuri Mürvet, 885 no.lu mesajdaki göletin boyutları yaklaşık olarak nedir?

Nuri Murvet 09-03-2011 17:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 765840)
Sayın Nuri Mürvet, 885 no.lu mesajdaki göletin boyutları yaklaşık olarak nedir?

Boyutları 3.50 x 1,50 ebatlarındadır, peyzaj alanı hariç...

Gölet simetri olmadığında en geniş yeri ve uzunluğunun ölçüsüdür.

Nuri Murvet 09-03-2011 21:00

4 Eklenti(ler)

Sayın Eser İlhan

Sizin bahçenize yakışacak ve bahçenizin peyzajınla bütünlük sağlıyacak doğal taşlardan şelale mini gölet ve su kaynağı örnek fotoğraflarını veriyorum, seçenek çok beğenin...

Eklenti 195955

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arşiv kaynak fotoğraf

Eklenti 195956

Eklenti 195957

Eklenti 195958

Eser İlhan 10-03-2011 09:51

Nuri Bey, hepsi birbirinden güzel. Bu hafta bahçeye gidince tam ortaya bir sandalye atıp bahçeye karşı oturacağım ve bol bol hayal kuracağım ;)

Nuri Murvet 10-03-2011 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 766101)
Nuri Bey, hepsi birbirinden güzel. Bu hafta bahçeye gidince tam ortaya bir sandalye atıp bahçeye karşı oturacağım ve bol bol hayal kuracağım ;)

Sayın Eser İlhan

Hayal ederken kapı girişi, varendadan seyir, bahçe içinden bakış açılarını gözlemleyerek not tutun...!

Açılar çok önemli tek yönden bakış açısı ile kurgulamayın, her açıdan görsel seyir olsun, bitki peyzajında ölü noktalara yüksek, seyir alanı güzel açılara alçak ve çiçekli bitkileri düşünün harika olacaktır.

Nuri Murvet 13-03-2011 19:04

1 Eklenti(ler)

Eklenti 196664

snow-in-summer 17-03-2011 09:05

Bu düzenlemeler öyle muhteşem ki kendi bahçemizde hayalini kurmak bile zor ,çünkü bunun için ,bitkileri çok iyi tanıma, malzemelere nasıl ulaşabileceğini bilme ve en önemlisi büyük bir estetik anlayışa sahip olmak gerekiyor. Yanılıyor muyum ? :)

Eser İlhan 17-03-2011 15:20

Sayın snow-in-summer,her gerçek gerçek olmadan önce hayaldir. Bu yüzden hayal kurmak bana çok zor gelmiyor doğrusu. Hele tam da bahçem için benzer bir oluşum düşünürken. Bunun için bir süredir malzeme topluyorum, bulduğum hoşuma giden resimleri kaydediyorum, hangisinin / hangilerinin bahçeme daha fazla uyum sağlayabileceğini düşünüyorum. Çok zevkli ve yaratıcı bir süreç. Hayal etmeye başlayınca o hayali adeta görüyorum ben :))
Bahçesine başarıyla havuz kurmuş,üstelik bunu kendi gerçekleştirmiş birçok üye var sitede. Ben (belki de biraz tembel olduğumdan) profesyonel yardıma her zaman daha meyilli oldum. Bu nedenle havuz yapmaya tam karar verip istediğim su düzeneğini kafamda oluşturduktan sonra malzeme temini de uygulamayı yapacak profesyonellere bırakmayı daha doğru buluyorum.

ardacan2000 17-03-2011 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 769741)
Sayın snow-in-summer,her gerçek gerçek olmadan önce hayaldir. Bu yüzden hayal kurmak bana çok zor gelmiyor doğrusu. Hele tam da bahçem için benzer bir oluşum düşünürken. Bunun için bir süredir malzeme topluyorum, bulduğum hoşuma giden resimleri kaydediyorum, hangisinin / hangilerinin bahçeme daha fazla uyum sağlayabileceğini düşünüyorum. Çok zevkli ve yaratıcı bir süreç. Hayal etmeye başlayınca o hayali adeta görüyorum ben :))
Bahçesine başarıyla havuz kurmuş,üstelik bunu kendi gerçekleştirmiş birçok üye var sitede. Ben (belki de biraz tembel olduğumdan) profesyonel yardıma her zaman daha meyilli oldum. Bu nedenle havuz yapmaya tam karar verip istediğim su düzeneğini kafamda oluşturduktan sonra malzeme temini de uygulamayı yapacak profesyonellere bırakmayı daha doğru buluyorum.

Bende aynısını yapıyorum.

Planlarım oluşsun, Sn. Nuri Mervet'ten yardım isteyeceğim.

Nuri Murvet 17-03-2011 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi snow-in-summer (Mesaj 769604)
Bu düzenlemeler öyle muhteşem ki kendi bahçemizde hayalini kurmak bile zor ,çünkü bunun için ,bitkileri çok iyi tanıma, malzemelere nasıl ulaşabileceğini bilme ve en önemlisi büyük bir estetik anlayışa sahip olmak gerekiyor. Yanılıyor muyum ? :)

Merhaba sayın snow-in-summer

Yanılmıyorsunuz, profosyoneller bunun için var.

Bahçeler bahçe sahibinin özel yaşam alanlarıdır.

Tasarım, proje ve uygulama yapılırken bu nokta çok önemlidir.

Bahçe sahibi hayal eder, istekelerini ve taleplerini belirtir profosyenelin bu safhadan sonraki katkıları, bahçeyi sorunsuz gerçek bir yaşam alanı yapar.

Kararsız, etki altında kalan, fikri olmayan, imkansızı isteyen bahçe sahibi adayları profosyeneli en çok yoran kişilerdir.

Nuri Murvet 17-03-2011 20:55

Merhaba sayın Eser İlhan

Bu sayfaların amacı yardımcı olabilmek, bilgimiz dahilindeyse yardım etmekten mutlu olurum.

yavuzkoylu 17-03-2011 23:31

çalışman çok güzel olmuş ellerine sağlık...

snow-in-summer 18-03-2011 15:47

Sayın Eser İlhan , Hayal kurabilenlere, kurduğu hayalleri gerçekleştirebilenlere selamlarla, darısı başıma diyorum :)

Nuri Murvet 18-03-2011 18:26

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın yavuzkoylu, snow-in-summer

Eklenti 197317

Nuri Murvet 19-03-2011 14:15

1 Eklenti(ler)

Eklenti 197387

Nuri Murvet 20-03-2011 18:51

1 Eklenti(ler)

Eklenti 197709

Nuri Murvet 21-03-2011 15:35

1 Eklenti(ler)

Yeni bir bahçemizi tanıyıp, gezelim...

Eklenti 197872

nurguldk 22-03-2011 13:07

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 765941)

Sayın Eser İlhan

Sizin bahçenize yakışacak ve bahçenizin peyzajınla bütünlük sağlıyacak doğal taşlardan şelale mini gölet ve su kaynağı örnek fotoğraflarını veriyorum, seçenek çok beğenin...

Eklenti 195955

Eklenti 195956

Eklenti 195957

Eklenti 195958

Nuri Bey Merhaba,

Çalışmalarınızı keyifle takip ediyorum. Çoğu zaman benim hayallerimin çok ötesinde işler yapıyorsunuz. Bu bahar bir şelaleli havuz ve çevresini kaya bahçesi yapmayı çok istiyoruz. Bu eklediğiniz resimleri çok beğendim :)

Biz ve havuz yapımında yardımını isteyeceğimiz ustalar bu konuda teknik bilgiye çok fazla sahip değiliz. İşin aslı, siteden ve internetten edindiğimiz bilgilerle bu işe kalkışacağız. Bu nedenle sizin fikirleriniz benim için çok değerli :)

Şelaleli havuz yapmayı planladığımız alanın resmini aşağıda ekliyorum. Yamaç olduğu için sanırım biraz zorlanacağız ve teknik bilgiye ihtiyacımız olacak.
Şimdiden değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim :)

Eklenti 197995

Nuri Murvet 22-03-2011 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 772188)
Nuri Bey Merhaba,

Çalışmalarınızı keyifle takip ediyorum. Çoğu zaman benim hayallerimin çok ötesinde işler yapıyorsunuz. Bu bahar bir şelaleli havuz ve çevresini kaya bahçesi yapmayı çok istiyoruz. Bu eklediğiniz resimleri çok beğendim :)

Biz ve havuz yapımında yardımını isteyeceğimiz ustalar bu konuda teknik bilgiye çok fazla sahip değiliz. İşin aslı, siteden ve internetten edindiğimiz bilgilerle bu işe kalkışacağız. Bu nedenle sizin fikirleriniz benim için çok değerli :)

Şelaleli havuz yapmayı planladığımız alanın resmini aşağıda ekliyorum. Yamaç olduğu için sanırım biraz zorlanacağız ve teknik bilgiye ihtiyacımız olacak.
Şimdiden değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim :)

Eklenti 197995

Merhaba sayın nurguldk

Örnek olarak paylaştığım fotoğraflar küçük ölçekli bahçeler için uygun tasarımlardır.

Sizin paylaştığınız fotoğraftaki yamaç bizim uygulama yapmak istediğimiz fakat arayıpta bulamadığımız arazi yapısı var.

Neler yapılır, neler yapılır düşünemiyorum...

Bu tip kotlu arazilerde hayal gücü geniş ve tasarımı uygulayacak ustalar çok önemli, genelde uygulamacılar taş ustaları oldukları için duvar yapar gibi taşlar sıralanıyor rezalet bir görüntü oluşuyor.

Maliyeti yüksek olduğu içinde kıyılıp yıkılamıyor, hilkat garibesi gibi o çirkin manzara seyrediliyor.

Bu tarz arazide doğal taşlarla yapılacak şelale ve göleti yapacak ustanın veya firmanın daha evvel yapmış olduğu uygulamaların referansına bakın hemen karar vermeyin..!

Siz yapacaksanız eyvah, ne kadar eliniz yatkın bilemiyorum.

Ne kadar bütçe ayırabilirsiniz, bu da çok önemli hayalin sınırı yok çok yükseklerden uçmayalım...

Siz yapacaksanız elimden gelen yardımı yaparım merak etmeyin, yakın değiliz ki hemen gelip yapalım.

Arazinin kar olmayan fotoğrafını yükleyin alıcı gözle bir bakalım, size en az bütçeli, normal bütçeli ve vay be adamlar ne yapmış gibi uçuk bütçeli fikirler vereyim

nurguldk 22-03-2011 15:28

Harikasınız, bayıldım yorumlarınıza:D

Maalesef bir peyzaj firmasına veremeyeceğiz :(

Dediğim gibi aslında tamamen teknik ve tasarım anlamında kendimiz düşünüp, ustalara da (dediğiniz gibi taş ustası:( ) yol göstereceğiz. Yani diğer bir deyişle biz tasarlayıp youlmak kısmını ustalara bırakacağız :) Bu nedenle sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Yakınlarda olup da canlı canlı fikir vermenizi inanın çok isterdim :)) Farklı açılardan resimleri size en kısa zamanda ekleyeceğim.

Elimizden gelenler şunlar;
Kepçe gelecek
Kaya bahçesi,havuz kenarı, şelale vs için taş duvarlardan sökülen taşlar kullanılacak. Ama gerekirse tamamı olmasa da bir miktar kayrak temin edebilirim. Betonlama gereken yerleri de sizden öğreneceğim artık :)
Havuz için kolay uygulama açısından havuz şiltesi düşündük.Ama kolay başka bir öneriniz varsa ona da açığım.

Adım adım yapılacaklar konusu da tabii biz de hala muallak :(

Başlayabileceğimiz tarih de sanırım en geç 1 ay..

nurguldk 22-03-2011 15:30

Bu arada '' vay be adamlar ne yapmış'' olsun ama normal bütçeli olsun..
Yani Nuri Bey, kurbağa olsun zıplamasın :D

Çok çok teşekkür ederim..

Nuri Murvet 22-03-2011 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 772252)

Maalesef bir peyzaj firmasına veremeyeceğiz :(

Dediğim gibi aslında tamamen teknik ve tasarım anlamında kendimiz düşünüp, ustalara da (dediğiniz gibi taş ustası:( ) yol göstereceğiz. Yani diğer bir deyişle biz tasarlayıp youlmak kısmını ustalara bırakacağız :) Bu nedenle sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Elimizden gelenler şunlar;
Kepçe gelecek
Kaya bahçesi,havuz kenarı, şelale vs için taş duvarlardan sökülen taşlar kullanılacak. Ama gerekirse tamamı olmasa da bir miktar kayrak temin edebilirim. Betonlama gereken yerleri de sizden öğreneceğim artık :)
Havuz için kolay uygulama açısından havuz şiltesi düşündük.Ama kolay başka bir öneriniz varsa ona da açığım.

Adım adım yapılacaklar konusu da tabii biz de hala muallak :(

Başlayabileceğimiz tarih de sanırım en geç 1 ay.

Bu arada '' vay be adamlar ne yapmış'' olsun ama normal bütçeli olsun..
Yani Nuri Bey, kurbağa olsun zıplamasın

Sayın nurguldk

Şelale ve gölet konusunda uzmanlaşmış firmalar, peyzaj firmaları değil şimdi herkes gölet ve şelale yapıyor.

Dünyanın en zor işine başlıyorsunuz, nedeni: Sizin hayal edip tasarladığınız bir projeyi ustalara anlatıp hayal ettiğinizi yapmasını istemeniz, ben başaramadım...

Peki nasıl oluyor diye soracak olursanız tasarlıyorum, prejelendiriyorum, kendim yapıyorum yanımızda çalışan elemanlar yardım ederlerken benim hayal ettiklerimi öğreniyorlar sonra onlarda usta oluyor.

Elinizden gelenler kısmında:

Kendinizi kandırmayın, malzeme olarak elinizde hiç bir şeyiniz yok...

Sökülen duvar artıklarından şelale ve gölet olmaz.

Sizin için yapılacak en uygun şelale ve gölet şekli (Pond Liner) gölet brandası, şiltesi ile yapacağınız sistemlerdir.

Ben size bunu tavsiye ederim, yap boz yapabilirsiniz hatalarınızı düzeltebilme şansınız vardır.

Betonla yapacağınız sistemlerin geriye dönüşü yoktur.

Bu arada, zıplamayan kurbağa görmedim fakat yükseğe zıplamayan kurbağa gördüm.

Siz karar verin biz kurbağayı hedeflenen yüksekliğe çıkarırız, merak etmeyin.

sındırgılı 22-03-2011 20:29

Nuri Bey,
Bahcedeki portatif sus havuzunu kaldirip tabana silte yayip, yeni bir duzenleme yapmak istiyorum. Alanim 1 m2, derinlik ise (en derin yeri 40 cm) 25- 30 cm. Sormak istedigim; Maksimum 3 m2 silteyi nereden temin edebilirim ?
Hayal etmek, bitirmenin yarisidir :

nurguldk 22-03-2011 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 772397)
Sayın nurguldk

Şelale ve gölet konusunda uzmanlaşmış firmalar, peyzaj firmaları değil şimdi herkes gölet ve şelale yapıyor.

Dünyanın en zor işine başlıyorsunuz, nedeni: Sizin hayal edip tasarladığınız bir projeyi ustalara anlatıp hayal ettiğinizi yapmasını istemeniz, ben başaramadım...

Peki nasıl oluyor diye soracak olursanız tasarlıyorum, prejelendiriyorum, kendim yapıyorum yanımızda çalışan elemanlar yardım ederlerken benim hayal ettiklerimi öğreniyorlar sonra onlarda usta oluyor.

Elinizden gelenler kısmında:

Kendinizi kandırmayın, malzeme olarak elinizde hiç bir şeyiniz yok...

Sökülen duvar artıklarından şelale ve gölet olmaz.

Sizin için yapılacak en uygun şelale ve gölet şekli (Pond Liner) gölet brandası, şiltesi ile yapacağınız sistemlerdir.

Ben size bunu tavsiye ederim, yap boz yapabilirsiniz hatalarınızı düzeltebilme şansınız vardır.

Betonla yapacağınız sistemlerin geriye dönüşü yoktur.

Bu arada, zıplamayan kurbağa görmedim fakat yükseğe zıplamayan kurbağa gördüm.

Siz karar verin biz kurbağayı hedeflenen yüksekliğe çıkarırız, merak etmeyin.

Tam da söylediğiniz gibi.. Söylemek istediğim herşeyi siz bir çırpıda anlatmışsınız :) Ustalara çok zor olacak dediğiniz gibi. Ben de karışırım zaten elimi oraya buraya sürmeden olmaz.

Şilte konusunda onaylamanıza sevindim. Evet elimizdekiler bunlar. Taşlar konusunda da haklısınız. Keşke o güzel taşlardan temin edebilseydim. Ancak bu sene bahçenin masrafı bizi çok aştı. Ama bu havuzu da bu sene yapmayı çok istiyoruz. Belki seneye bıraksaydık daha kolay olurdu ama bu bahçe aşıkları hep böyle aceleci sanırım :) Sökülen taşlar en azından kaya bahçesi ve çevredeki alan için fena görünmüyor. Onların da resmini ekleyeyim sizin fikrinizi alırım.

Bu şartlar altında sizin de teknik desteğinizle en azından kurbağanın aynı türde arkadaşları arasında. en yükseğe zıplatabilir miyiz dersiniz :))

Sevgi ve Teşekkürlerimle..

Nurgül

Nuri Murvet 22-03-2011 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 772423)
Nuri Bey,
Bahcedeki portatif sus havuzunu kaldirip tabana silte yayip, yeni bir duzenleme yapmak istiyorum. Alanim 1 m2, derinlik ise (en derin yeri 40 cm) 25- 30 cm. Sormak istedigim; Maksimum 3 m2 silteyi nereden temin edebilirim ?
Hayal etmek, bitirmenin yarisidir :

(Pond Liner) gölet brandası büyük yapı matketlede bulunuyor.

1 m2 gibi küçük göletlerde kademe yapmayın, gölet içinde fazla ayrıntılardan kaçının, basit olması çabuk temizleneceği anlamına gelir.

Derinliğini 50-60 cm düşünün ideal derinlik budur.

Detayları havuzun kenar kısmına ve peyzaj düzenlemesinde yapın.

Göleti kuracağınız yerde kot farkları varmı ?

Nuri Murvet 22-03-2011 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 772436)
Tam da söylediğiniz gibi.. Söylemek istediğim herşeyi siz bir çırpıda anlatmışsınız :) Ustalara çok zor olacak dediğiniz gibi. Ben de karışırım zaten elimi oraya buraya sürmeden olmaz.

Şilte konusunda onaylamanıza sevindim. Evet elimizdekiler bunlar. Taşlar konusunda da haklısınız. Keşke o güzel taşlardan temin edebilseydim. Ancak bu sene bahçenin masrafı bizi çok aştı. Ama bu havuzu da bu sene yapmayı çok istiyoruz. Belki seneye bıraksaydık daha kolay olurdu ama bu bahçe aşıkları hep böyle aceleci sanırım :) Sökülen taşlar en azından kaya bahçesi ve çevredeki alan için fena görünmüyor. Onların da resmini ekleyeyim sizin fikrinizi alırım.

Bu şartlar altında sizin de teknik desteğinizle en azından kurbağanın aynı türde arkadaşları arasında. en yükseğe zıplatabilir miyiz dersiniz :))

Sevgi ve Teşekkürlerimle..

Nurgül

Sayın nurguldk

Maliyet çıkartın, istanbulda dere taşının tonu 250 TLdir, size 3 ton dere taşı yeter, (Pond Liner) büyüklüğüne siz karar vereceksiniz gölet brandasınında fiyatını çıkartın hortum ve havuz motoru maliyeti, işçilik...

Dere taşı sizin orada daha ucuz olması gerekir.

Merak etmeyin kurbağayı sınıfının en yükseğine sıçratırız, evvel Allah...

Nuri Murvet 22-03-2011 21:37

1 Eklenti(ler)

Yeni bir bahçemizi tanıyıp, ayrıntılarda gezelim...

Eklenti 198054

sındırgılı 22-03-2011 22:06

Kot farki yok. 3 sene once erik agacimin biraz disina portatif havuzun oturacagi bir cukur kazarak sus havuzumun montajini yapmistim.Yarin, bahcivanlik kursu cikisi (asi macunu aldiktan sonra) Bauhause yapi markete ugramali.

Nuri Murvet 22-03-2011 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 772491)
Kot farki yok. 3 sene once erik agacimin biraz disina portatif havuzun oturacagi bir cukur kazarak sus havuzumun montajini yapmistim.Yarin, bahcivanlik kursu cikisi (asi macunu aldiktan sonra) Bauhause yapi markete ugramali.

Sayın sındırgılı

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Adı altında paylaştığım bu başlıkta 18. sayfa 526 mesajdaki gölet örneğime bir bakın sizin istediğiniz ölçülere yakın fikir vermesi açısından iyi bir örnektir.

Bu örneğin izolasyon malzemesi 3 yıllık sera naylonudur, darbe ile delinmezse en az 5-6 yıl sorun çıkarmaz.

Nuri Murvet 23-03-2011 20:55

1 Eklenti(ler)

Eklenti 198177

Nuri Murvet 25-03-2011 21:44

1 Eklenti(ler)

Eklenti 198602

Nuri Murvet 26-03-2011 22:37

1 Eklenti(ler)

Eklenti 198833

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025