![]() |
Sayın mesutcan merhaba
Paylaşımın için teşekkür ederim. Bu sistem etkili bir filtre sistemidir. Dediğim gibi iç mekanda iyi sonuçlar alınır. Dış mekanda çabuk tıkanma sorunu yaşar. Bu filtrede malzeme olarak doğru seçim yapılmış, yanlış uygulama yapılmış, plastik küre olarak son ikinci kademeye konulan kaba pislik parçalıyıcıdır. Bu malzeme ilk filtre odası bölümünde serbest olarak hareket ederek ortamdaki kaba pislikleri parçalar, kullanım amacı budur..! Örnekteki kullanım amacı ya hacim kazanılsın diye veya seramik granül yerine mikro organizmalarına yaşam alanı oluşturmak için yapılmıştır, bu düşünce ile yapılmış ise doğal malzeme olmadığından yanlış seçim, düşünülen oluşum olmaz. |
Sayın Alper
Uygulamaya başlamadan önce haberim olsun..! |
Teşekkürler, çok teşekkürler Nuri bey. Başlamadan bir süre önce iletişime geçerim. Tabi o zamana kadar buradan pek kopabileceğimi sanmıyorum ya. :D
|
Nuri Bey teşekkürler. Bahara filitre işine başlayınca yönlendirmelerine ihtiyacımız olacak.
İyi çalışmalar. |
Alıntı:
Sayın Koi-Keeper'in filtresi hiçte fena olmamış ama Nuri hocamın dile getirdiği üzere ve benim tecrübelerimin sonucu bişey merak ediyorum.Eğer imkanımız olsaydı ve bu filtrenin 6 ay çalışmasından sonra tüm yaşadıklarını kayıt etmelerini ve göstermelerini istesek, inan bizi döverlerdi :)) Yaşanabilecek birkaç sıkıntı; Acayip derecede yosunlaşma, filtre süzme tankının kısa sürede tıkanması ve temizliğinin zor olması, her temizlikte bakteri ölmesi-sonucu balık ölümleri-nedeninin bilinmemesi, dalgıç pmpanın balıkları içine çekip parçalaması:(, suyun bozulmaya başlaması, herhangi bir sıvı karışan, ışık gören su her zaman bozulur, bu doğanın kanunu (benim işim bu:)) Fizyolojik süzme tamamda mikrobiyolojik nerde, olsa bile o bio-ballar çok iyi korunmalı vs.vs devam ediyor.Duran su veya devirdaim olsa bile aynı suyu kullnıyorsan mutlaka değişime katlanmak zorundasın.Sistemin kendi kendine yürümesi demek suyun berrak olması, temiz olması demek değildir.Ya büyük TL.ler harcayacaksın, aqua system kuracaksın suyun mükemmel olacak, ya da küçük YKR.lar harcayacaksın pazardan aldığın turşu bidonundan çakma filtren olacak, birazda sen çalışacaksın.Ne demişler "tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır" misali Nuri hocamın dediği yere geldik.Bu işin ucu yok anlayacağın.Sen havuzun kaba inşaatını bitir, filtreleme işine geldiğinde ben yıllık iznimi alayım, geleyim, iki elden yapalım, olur mu kardeşim.Bilemediğimiz olursa Nuri hocamı ararız. Mehmet |
Alıntı:
Mehmet |
Sayın merlict merhaba
Sistemin içindeymişin, hiç söylemiyorsun..! Sizin filtre sisteminiz içme niteliğindeki suyu, insan sağlığına zararlı tüm oluşumlardan arındırıp adeta steril bir su elde ediyorsunuz, ve bunu pazarlıyorsunuz, son derece profosyonel bir sistem..! Göletlerimizde kullandığımız filtre sistemi, iki aşamadan geçerek filtre olan sudur. Birinci kısım seyyar, su yüzeyinde oluşan kaba artıkların toplandığı ön filtre bu kısım çok önemli esas temizlik burada başlıyor..! Başta demiştim seyyar diye..! toplanan artıklar filtre elemanlarına gitmeden burada tutuluyor, ortamın atık faliyetine göre 10-15 günde bir bu bölüm basit bir hareketle tüm toplanan atıklar dışarı alınıyor..! Kaba atık ve tortudur sistemi tıkayan, bu sorunu ilk başta önlediğimiz için filtre sistemi uzun süre genel temizlik istemiyor. Bu filtre sisteminin çıkışına, dağıtıcı vana sistemi ile bahçe sulama suyu olarak kullanımda sunuyoruz..! Bitkiler için son derece yaralı bir su oluyor ve kullanılan su tekrar yenilendiği için sistemdeki su devamlı tazeleniyor...! |
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Adı altında yaptığımız bahçelerin paylaşımı için arşivimde gezerken, paylaşmayı düşünmediğim bir bahçeyi, kendi kendime neden paylaşmıyorsun dedim..! ...ve paylaşmaya karar verdim..! Bu bahçeyi Ağaçlar net ortamına taşıyıp tanıtan ve Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama sını yaptığım bir proje..! Buranında bizim açımızdan bir öyküsü vardı..! Hazırlık yapıyorum başlayacağım..! |
1 Eklenti(ler)
Bu bahçe, bahçe sahibinin kafasındaki proje için, bitki tür çeşidinde ve dikiminde bizden yardım istemesi tanışıldı, ve bahçesi görülmeye gidildi kendi bilgisi ve tecrubesi ile ağaç ve çalıların dikimini yapmıştı..! Neler yapılması gerektiğini kendisine anlattım, tasarım yapıldı, proje yapılmadı içimizden geldiği gibi doğaçlama arazinin yapısına uygun projeyi tasarladım bahçe sahibini bilgilendirdikten sonra ilk adım olarak taşların temini için yakındaki taş ocağından, taş seçimleri yapıldı araziye getirildi..! Muvcut dikilen yol boyu sınır ağaçları ve meyve ağaçları hariç dikimi yapılan tüm ağaç ve çalılar tasarladığım uygulama için yer değiştirildi..! Yeni tür ve çeşitteki seçilmiş ağaç ve çalılarda yeni uygulamamız için yerlerine dikildi..! Taş ocağından seçtiğimiz kayalar geldikten sonra araziye tasarladığım uygulama için yerlerine tespitini yaptıktan sonra göletimize başladık..! Eklenti 185783 Arazinin ilk hali, kayaları tasarladığım uygulama için montaj aşamaları... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185788 Arazinin ilk hali, kayaları tasarladığım uygulama için montaj aşamaları... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185790 Arazinin ilk hali, kayaları tasarladığım uygulama için montaj aşamaları... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185792 Arazinin ilk hali, kayaları tasarladığım uygulama için montaj aşamaları... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185800 Arazinin ilk hali, kayaları tasarladığım uygulama için montaj aşamaları... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185810 Arazinin ilk hali, kayaları tasarladığım uygulama için montaj aşamaları... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185811 Arazinin ilk hali, kayaların uygulama için montaj aşamaları ve göletin kazı çalışmaları... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185816 Arazinin ilk hali, kayaların uygulama için montaj aşamaları ve göletin kazı çalışmaları... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185817 Arazinin ilk hali, kayaların uygulama için montaj aşamaları ve göletin yapım aşamaları... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185831 Arazinin ilk hali, kayaların uygulama için montaj aşamaları ve göletin yapım aşamaları... |
Resimlerdeki tarihler dikkatimi çekti. İki yıl gibi bir ara mı verdiniz?
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Fotoğraf makinesinin tarih modu açık kalmış farkına geç vardım tarihler yanlıştır 2007 temmuz ayıdır. Düzenlemesini yaptığım bu bahçeyi heyecan ile ilk bu sitede paylaştım ve tanıtımını yaptım..! Sizle yapım aşamalarını paylaşmamıştım, daha halen aktif sayfası var bahçe sahibinin ismi bizi ilgilendirmiyor, bizim elimizden çıkmıştır ve çok emeğimiz vardır, yalnız benim değil inanan fidanlık sahibi arkadaşlarımında katkısı vardır. Lütfen bahçenin isminden bahsetmeyelim..! Ben yaptığım ve katkıda bulunduğum işlerden bahsetmeye, sizlere bilgi vermeye hakkım var, gerisi beni ilgilendirmez. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 185837 Arazinin ilk hali, kayaların uygulama için montaj aşamaları ve göletin yapım aşamaları... |
Tahmin etmiştim sayın Murvet
Ben yaptığım ve katkıda bulunduğum işlerden bahsetmeye, sizlere bilgi vermeye hakkım var, gerisi beni ilgilendirmez Tamamen katılıyorum ve saygı duyduğumu belirtmek isterim. |
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Anlayışınıza, çok teşekkür ederim. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 185843 Arazinin ilk hali, kayaların uygulama için montaj aşamaları ve göletin yapım aşamaları... |
Alıntı:
|
Bu bahçeyi bende çok gezdim ve muhteşem birşey olmuş. Bence de oluşum aşamalarının gösterilmesi herkese kopya çekmek açısından kolaylık olur.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Hhatice
2007 Temmuz- 2010 Mayıs arası kendi bahçemiz gibi verilmiş emeğimiz vardır. Anlayışınıza çok teşekkür ederim..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 185851 Arazinin ilk hali ve göletin yapım aşamaları... |
Sayın ayse_afyonlu
Hazırlayın kopya kağıtlarını, hatta defteri masanın üzerine koyarak kopya çekebilirsiniz , kopya çekmek serbest..! |
Zaten bahçem olursa çok kopya hazırladım. Haberiniz olsun.
|
Hiç aklıma gelmemişti kaya kaplamak. Peki uygun kayaları bulamayacağımızı, bulsak bile kısıltlı su hacminden çok çalacağını düşünürsek başka bir öneriniz var mı?
Bir de gölet zeminine mıcır serebilir miyiz? Su değerleri açısından nasıl olur? Eğer bir problem olmazsa bir kaç kayayla birlikte beton görmekten daha iyi olacaktır. Tabi tortu birikip balçıklaşmasını sorun saymıyorum, hem nilüferler için de uygun olmaz mı? |
Sayın ayse_afyonlu
Bizde kopya verecek bahçe örnekleri çok, siz bence defteri 12 ortalı alın ansiklopedi gibi olacaktır inanın..! |
1 Eklenti(ler)
Kocaeli Üniversitesinde okuyan, bizim yanımızda staj yapan, şansına havuz yapımına denk gelen öğrenci arkadaşımız. Eklenti 185858 Arazinin ilk hali ve göletin yapım aşamaları... |
Sayın Alper
Gölet ebatları küçük olduğu zaman kaya kaplama işlemi gereksizdir fakat farklı bir uygulama tekniği ile doğal taşları yığma işlemi yapar gibi yalnız taş döşemesi yaparak ve simetri ölçülerden kaçarak doğal yapıya uygun yapılar yapmak mümkün, dediğim gibi küçük ölçekli göletler içindir ve harikada olur..! Havuz tabanına çakıl koymak tamamen isteğe bağlı bir şey..! Kullandığın mıcırlar su içersinde çözülmeyecek, suyun yapısını bozmayacak yapıda mıcırları kullanabilirsin..! Doğal göletlerde su yapısı bulanık olur, içersine konulan çakıl ve kayaları görmek zordur. Nilüferler saksı içersinde yaşamını sürdüreceği için, taban tortusunun bitkiye yararı yoktur, suyun yapısını bozmaktan başka bir işe yaramaz. |
1 Eklenti(ler)
Göletin kaba olarak bitirilmiş hali ve ilk su dolumu..! Eklenti 185865 Arazinin ilk hali ve göletin yapım aşamaları... |
1 Eklenti(ler)
Gölet yapımını tasarlarken, bu kadar büyük düşünülmemişti..! Biraz, biraz daha derken bu boyuta geldi..! Sonradan araziye hareket kazandırsın diye su kaynağı, iki dere yatağı çağlayan derlere bağlı göletler diye tasarladım, bahçe sahibine anlattım iyi olacağına kanaat getirdi, uygulamaya başladık..! Bu bahçeyi tasarlayıp yaparken, bahçe sahibinin katkısı, detay kısımları hariç tasarım ve uygulama aşamalarını bize bırakmıştır, bizim için uygulama açısından rahat bir çalışma olmuştur..! Eklenti 185871 Arazinin ilk hali ve göletin yapım aşamaları su kaynağı dereler ve göletlerin yapım aşaması |
1 Eklenti(ler)
Gölet yapımı kaba olarak bittikten sonra bu gölete bağlanacak su kaynağı, dereler ve göletlerin yapım aşamasına geçildi..! Eklenti 185874 Arazinin ilk hali ve göletin yapım aşamaları su kaynağı dereler ve göletlerin yapım aşaması |
1 Eklenti(ler)
Kazılar yapılırken, çıkan toprağı kaya bahçelerinin yapımı için, kapı girişinden dolgularının yapımına başlandı..! Gelen kayalardan tasarladığım ve uyguladığım kapı yönünden bahçe girişinin kayalarını ve toprağın dolgusuna başlandı..! Kaya bahçelerinin, bahçeye giriş kapısından başlayarak, tasarlanıp uygulanması..! Eklenti 185880 Kazı işleminden çıkan hafriyatın kaya bahçeleri yapımında kullanılması..! |
1 Eklenti(ler)
Kaya bahçelerinin, bahçeye giriş kapısından başlayarak, tasarlanıp uygulanması..! Bu uygulamaya göre bitki peyzajına başlanması, rastgele dikilen fidanların yeni düzene göre sabit yerlerine dikimine başlandı..! Eklenti 185882 Kazı işleminden çıkan hafriyatın kaya bahçeleri yapımında kullanılması..! |
1 Eklenti(ler)
Kaya bahçelerinin, bahçeye giriş kapısından başlayarak, tasarlanıp uygulanması..! Bu uygulamaya göre bitki peyzajına başlanması, rastgele dikilen fidanların yeni düzene göre sabit yerlerine dikimine başlandı..! Eklenti 185883 Kazı işleminden çıkan hafriyatın kaya bahçeleri yapımında kullanılması..! |
1 Eklenti(ler)
Kapı girişi, peyzaj uygulamasına başlanmamış hali..! Gelen kayaların kaya bahçelerine nakli ve bahçe sahibi tarafından dikilen ağaçların genel hali..! Eklenti 185887 Peyzaja başlamadan evvelki bahçenin genel durumu..! |
1 Eklenti(ler)
Tasarladığım projede araziye yerleştirilen kayaların anlamsız hali..! Yavaş yavaş bu kayaların uygulama içersindeki yerlerini göreceksiniz..! Bu uygulama projelendirilmedi, benim hayalimdeki kompozisyona göre dizilmiş kaya guruplarıdır, bu kayalar yerlerine yerleştirilirken arazinin bitmiş halini görebiliyorum..! Bu düzlemeye göre yolların, kaya bahçelerinin ve bitkilerin yerleri belirlenmiş oldu. Bitki sökümlerine başlanılacak ve yeni düzenlemeye göre sabit yerlerine dikilecek..! Eklenti 185889 Kayaların peyzaj uygulama düzenindeki yerleri..! |
1 Eklenti(ler)
Kaya bahçelerinin, bahçeye giriş kapısından başlayarak, tasarlanıp uygulanması..! Eklenti 185891 Kazı işleminden çıkan hafriyatın kaya bahçeleri yapımında kullanılması..! |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025