![]() |
Alıntı:
Sayın novazet merhaba Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında paylaştığım bölümün sizi, Ağaçlar net üyesi yapabilmesi ne güzel..! Hoş geldiniz..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama yeni bahçelerimizi paylaşmak için hazırlık yapıyorum, devam edeceğiz, merak etmeyin uzun yılların birikimi var bizim bahçelerimiz paylaşmakla kolay kolay bitmez, her geçen gün üzerlerine yenileri ekleniyor. Saygılarımla... |
Sayın aygün merhaba
Adını anımsıyamadığınız ağacın adı Morus nigra Pendula (Ters dut) dır. Yeni bahçemize hazırlık yapıyorum, devam edeceğiz. |
Sayın mesutcan merhaba
Sizin bahçenizi ve yapılış aşamalarını dikkatle takip ediyorum. Güzel işler çıkartıyorsunuz, gölet ve şelale kısmınıda takipteyim, sizin el emeğiniz ve tasarımınız karışmak istemiyorum; biz karışırsak sizin yapamak istediklerinizi ve tasarladıklarınızı yapamazsınız. Tasarım ve uygulama, size özgü olsun, teknik konularda yardım istemekten çekinmeyin, elimizden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya hazırız..! Sayın merlict de ayrıca teşekkür ederim. |
Sayın merlict merhaba
Yeni bir bahçeyi tanımaya başlayacağız hazırlık yapıyorum, devam edeceğiz. |
1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Adı altında paylaşacağım bu bahçeden, basit fakat güzel bir küçük gölet örneğini sizinle paylaşacağım..! Bahçemiz biraz büyükçe 17000 m2dir. Bu yapmış olduğumuz mini göleti, bu çiftlikte çalışan bekçi-bahçıvan ardaşımızın, su bitkilerine ve balıklara olan merakını ve özlemini bildiğimizden, kendisinden ücret alınmadan hediye edilmiştir. Gölet için kullanılan malzemeler: Doğal taş Sera naylonu Kum, çimento, çakıl, Bitki ve bitki peyzajı Dekor için ağaç kütüğü Yapım aşamaları: Zemin istenilen ölçülerde kazıldı Kazıldıktan sonra, zemine sera naylonuna zarar vermesin diye, çuval ve bez parçaları serildi. Sera naylonu serildi, su dolduruldu ve doğal kaya uygulamalarına başlandı. Bu yapılan çalışmalardan sonraki uygulama ve çalışmalarımızı, fotoğraf ve bilgilendirme ile paylaşmaya başlayalım..! Göletimizin yukarıda anlattığım işlemleri yaptıktan sonraki hali, şimdi peyzaj ve uygulama aşamalarına başlıyoruz. Eklenti 183866 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Göletin kaba olarak ilk hali..! |
Güzel bir şeyler ortaya çıkacağı şimdiden anlaşılıyor Sayın Mürvet.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Sizin gözlemleriniz dikkatli ve ayrıntılara önem veriyorsunuz. Sizin ve takip edenlerin yorumlarını bekliyorum..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 183878 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama doğal kaya uygulamalarının, ayrıntılarında geziniyoruz. |
Taşlar tam oturmalık olmuş Nuri bey. kendimi nilüferleri balıkları seyre dalmışken düşündüm de bir an. Nasıl da dinlendirir insanı...
|
Bu göletin etrafında yeşillik olmayacak mı? ( çok mu aceleci sorular soruyoruz acaba) :))))
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Dediğiniz özelliklerin hepsi göletin peyzajı bittikten sonra, ayrıntıları ile öne çıkacak..! İnanıyorum ki mini gölet sizin hayal ettiğiniz ölçülerde olacaktır. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 183888 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama doğal kaya uygulamalarının, ayrıntılarında geziniyoruz. |
Alıntı:
Mehmet |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Kaya ayrıntıları bitsin, yürüme alanı düzenlemesinden sonra, bitki peyzajına geçeceğiz..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 183894 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama doğal kaya uygulamalarının, ayrıntılarında geziniyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Sayın merlict merhaba
Tamam o zaman, devam ediyoruz Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 183896 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama doğal kaya uygulamalarının, ayrıntılarında geziniyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183897 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama yürüme yolu ayrıntı peyzaj uygulamaları |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183898 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama yürüme yolu ayrıntı peyzaj uygulamaları |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183900 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama yürüme yolu ayrıntı peyzaj uygulamaları |
Sera naylonu zamanla çürüyüp yırtılınca değiştirmek için taşları tekrar mı sökeceksiniz?
|
Yürüme yolları ağaç kütüğümü yoksa bana mı öyle geldi.
|
Yine çok güzel. Sanırım havuz için aradığım görüntü buydu. Artık havuzumun etrafını kayalarla nasıl kaplayacağımı kafamda canlandırabiliyorum. Teşekkürler. Yürüyüş yolu ve merdiven için ise cevabınızı bekliyorum.
|
Merhaba sayın A.Şahin
Sera noylonu 3 yıllık dış sartlara dayanıklı olandan, naylonun en önemli düşmanı güneş ışığıdır ve ısı yükselip, alçalmasıdır. Toprak altında bu olumsuz gelişmelerden etkilenmez. Bu göletin ömrü darbe ile delinmediği sürece en az 10 yıldır. Bir aksilik oldu delindi varsayalım, yapacağınız en doğru hareket, havuz boşaltılır, naylon bitim yerinden kesilerek çıkartılır. Taşlara zarar vermeden..! Çıkartılan naylon yerine ince bir harç sıvanır 2-3 cm, sonradan kümes teli veya rabis teli döşenir, bunun üzerine en az 4-6 cm kalınlığında çimentolu harç sıvanır, yalıtım için beyaz çimento ile ince kum karıştırılır, fırça ile kalınca sürülür. Bu yapım şekli artık ömürlüktür. |
Sayın ayse_afyonlu
Yürüyüş yolları, adım taşları, kütükten 15-20 cm kalınlığında dilimler halinde ahşap koruyucu ile işlem yapıldıktan sonra montajı yapıldı, bitmiş halinin görüntülerini peyzaj uygulamaları bittikten sonra bütün halinde fotoğraflarını paylaşacağım..! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183903 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Kaya ve bitki peyzajı uygulaması |
Sayın Alper
Havuzunuzun doğal kaya peyzajını yaparken seçeceğiniz taşlar çok önemli, taşların birbirine aşırı uyumlu olması görüntü olarak sıradan olur, bunu kırmak için simetriden uzaklaşın ve tek renk taş kullanmayın..! Sizin bahçenizin fotoğraflarını inceledim, bahçeniz dikdörtgen biçimde, hatlarda keskin düzenlemenizde buna göre olmalı, alanınız dar ve uzun olduğu için bu paralellikte köşeli ve simetri seklinde uygulamalar göze daha hoş gelir. Benzer bahçeler var paylaştıkça fikirleriniz gelişecektir, acele etmeyin..! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183905 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Kaya ve bitki peyzajı uygulaması |
Alıntı:
|
Hmmm! bitkiler teker teker dikiliyor :D:D Ve çok seri bir şekilde hemde.
|
Sayın ayse_afyonlu
Bahçemiz kocaman 17.000 m2 tepenin sırtında, manzara süper 50-60 km görüş alanınız var. Marmara denizi arkada masmavi kocaman bir fon, arazi 4 adet kademeden oluşuyor, aşağı yukarı her kademe 4000 m2 kış bakımları 15- 20 gün sürüyor 4 kişilik ekiple..! Kocaman bir bahçeye mini bir gölet, fakat aşağı kısımda kocaman bir göletimiz daha var, onuda paylaşacağım..! |
İyice merak etmeye başladım doğrusu. Keşke yaptığınız yerlerin yukarıdan tüm alanı alacak resimleride olabilse :))
Hani kuşbakışı tarzından. |
Sayın ayse_afyonlu
Bahçenin manzara resimleri var, hatta sizden önce inceledim paylaşacaktım fakat yaptığımız göletin görüntülerini içine alıyor, paylaşımın sırasını bozduğu için paylaşmadım, final fotoğraflarını bu görüntülerle bitiririz diye düşündüm..! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183906 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Kaya ve bitki peyzajı uygulaması |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183908 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Göletin içine nilüferlerimizide yerleştirdik, balıkları işlerimiz bittikten sonra gölete salacağız..! |
Suyun dibinde gördüğümüz sera naylonu mu? Yoksa onun üzerinde birşey daha var mı? Ya da naylonun altında ne var da böyle açık renkli görünüyor?
|
Sayın ayse_afyonlu
Dikkatinizi çeken sera naylonun altına serilen beyaz renkli çuvallardır, toprakla temasını kesmek için kullanıldı..! |
Nuri bey aklıma takılan, bu suyun nasıl yenileneceği. Havuz küçük tabi ne de olsa ama yine de suyun değiştirilmesi gerekmez mi?
|
Sayın aygün
Güzel bir soru, biz bu göleti bitki ağırlıklı düşündük, gölet küçük olduğundan nilüferler suyun yüzeyinin tamamını kapatıyor, su kolay kolay bozulmuyor. Küçük bir motorumuz var, arasıra suyu devir daim ederek havalandırıyor. Arazinin yapısından dolayı göletin içine hortum bırakılıyor, diğer ucu kot farkı düşük olduğu için boşaltmak sorun olmuyor. Bu tür brandalı ve benzer malzemelerle yapılan göletlerin ortak sorunu budur. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183914 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaba olarak şekillenmiş gölet ve bitki peyzajı... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183938 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183941 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183954 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
İlk başlarda hemen aralardaki bitkilerin eksikliği sırıttı gözüme ama tuttum dilimi. Acele etme, bekle ve gör dedim kendime:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025