![]() |
İtiraf etmek gerkerirse benim bahçemde bu konuya giriyor. Çiçekleri çok seviyorum. Hepsinden , çeşit olsun istiyorum. Bahçeyi en çok kaplayanlar ve arsızlar; sabah sefası, aynısefa, hatmi, gümüş düğme çiçekleri.
|
Çiçekleri hepimiz seviyoruz, ancak düzenli hoş görünümlü bir bahçe yapmak istiyorsak öncelikle seçtiğimiz bitkinin bulunduğumuz iklimi sevip sevmeyeceğini düşünmeliyiz.
Sonra sırasıyla, gölgeyi mi güneşi mi sever, az suyu mu çok suyu mu sever buna göre yerlerini belirlemeliyiz. Örneğin, çok su seven ortancaların yanına su gereksinimi daha az olan çalı bitkileri ya da soğanlı bitkiler dikmemelisiniz. Boy sırası da önemli tabii, sizin de düşündüğünüz gibi, en uzun boyluları en arkaya, meselâ vapur dumanını da en öne dikebilirsiniz. Ardından renk seçimine dikkat etmelisiniz, ben kırmızının yanına mor ve mavileri yakıştırırım hep, yine de sizin tercihinize bağlı. |
Her yıl ilk mesajdan başlayarak tek tek okuyorum bu başlığı. Şimdiye dek yeni bitkiler almama ya da tohumlar ekmeme engel olmadı bu durum. Bahçenin Arap saçına dönmesine de engel olmadı. Zamanla deneme yanılmayla öğreniyor insan. Bir de aynı tür bitkiden bir sürü almak yerine bir tane alayım onu üretirim ben diye düşünüyorum genelde. Dolayısıyla gruplar halinde olmuyor çiçeklerim.
|
Benimde minnak bir bahçem var geçen sene sahip oldum şimdiden dolmaya başladı çünkü ben bir çiçek delisiyim❤️Çamlıca fidanlığına rica ettim küçük bahçe diye dikkate almadılar düzenli bir peyzaj halbu ki beni çok rahatlatacak
|
Alıntı:
|
Gerçekten aynı fikirdeyim,az alıyoruz grup olmayınca da cılız kalıyor :( keşke peyzaj dan anlayan birileri yardım etse bize mesela güzel bahçeleri olanlar fotoğraf paylaşsa keşke ❤️
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025