![]() |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Kim istemezki Güler hanım muhteşem gözüküyor.Şu fıskiyeli süs havuzlarına bende takıldım eşime göstereyim bakalım bu resimleri ne diyecek. Sağolsun bu tür şeyler elinden gelir:)
|
Paylaşım için teşekkürler Güler Hanım...Takipteyiz.
|
Çim ektiğim yerde önceden birkaç sarmısak ve soğan varmış, çimlerin arasında kesildikçe çıkıyorlar, bakalım bu yıl da çıkacak mı?
|
Çimin içine soğanlı bitki dikilecekse dikkat etmeniz gereken konu çimin yüksekliği. Biçmediğiniz zamanlar çim hangi yükseklikte oluyor buna dikkat etmelisiniz. Soğan varken çimi biçemezsiniz. Çiminizin doğal boyu soğandan yüksekse çiçek boğulur. 15 cm boylanan çimin içerisine bodur 10-15 cm. lik muskariler veya crocus lar dikemezsiniz. Daha uzun boylu çiçekler açan soğanlar seçmelisiniz.
|
Nergisler iyi bir seçenek. Hem boyları problem olmuyor hem de çimin gelişini hızlanmadan nergisler çiçek açıyor.
Güler hanımın 33 no.lu mesajındakine benzer yöntemi ben karpuz için uyguluyorum. Biliyorsunuz karpuz çok fazla yer kaplıyor. Güler hanımın 35 no.lu mesajındaki şekilde tel gerip (teller ve direkler sağlam olmalı) karpuzu tele sardırıyorum. Meyve ceviz kadarken üst teller bağladığım pazar filelerine sokuyorum. Karpuz filenin içinde oluyor ve olduğunda filesi ile beraber topluyorum. Taşıması da kolay oluyor. |
1 Eklenti(ler)
|
Evet, bu şekilde.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenizde bulunan ufak balık havuzuna kışın bir top atın.
Soğuk havalarda havuz buz tuttuğunda, bu topu kaldırıp oradan biraz sıcak su boşaltığınızda, elde ettiğiniz delikten balıklarınız nefes alma olanağı sağlayacaktır. (Alıntı: How to be a gardener-Alan Titchmarsh) Eklenti 68006 |
1 Eklenti(ler)
Sebze bahçenize ektiğiniz, salata gibi yeşillikleri, kuşlardan korumak için, compack disclerden de faydalanabilirsiniz.
Eklenti 68007 |
Güler hanım, ellerinize sağlık, çok güzel bir başlık olmuş.
|
Turplarım, dereotlarım tohuma döndüğünde onca tohumdan (elimi çabuk tutarsam o da) sadece kaşık içi kadar tohum alabiliyorum.
Etrafını telle, tülle çevirince de arılar gelip dölleme yapamıyor. Bu cd yöntemini deneyebilirim, sanırım ışığın yansımasıyla kuşları kaçırıyor, şahane fikir... Onlar karınlarını doyurmak istiyor biliyorum, ama ben de tohumluk almak istiyorum. Bak şu kitaplarda ne faydalı bilgiler var... Çekirgeleri kaçırmak için de bir fikir var mı Güler Hanım? |
2 Eklenti(ler)
Bahçenizde, çocuklarınız için böyle bir salıncak veya kum havuzu yapmayı düşünmez misiniz?
Eklenti 68106 Eklenti 68107 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Meyve ağaçlarının, bahçe çitlerinin hemen yanına diktikleri ve değişik budama ile pek çok meyve aldıkları daha çok fotoğraf mevcut kitaplarımda.
Bir tanesini yüklüyorum. Sanıyorum hem yerden istifade ediyorlar, hem de meyveleri toplamak, bu budama şeklinde daha kolay oluyor. Ağacın bütün dalları çok güzel güneş aldığından, bol bol meyve veriyor sanki. Eklenti 68112 |
1 Eklenti(ler)
Ben, sebze bahçemin kenarlarına çiçek ekmeği hiç düşünmemiştim, Ama çok da hoş duruyormuş.
Eklenti 68113 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Pekçoğumuzun yazlık evleri ikiz evdir. Komşumuzla aramıza böyle birşey yapabiliriz.
Eklenti 68127 Eklenti 68128 |
Sevgili Güler, sitenin en güzel başlıklarından biri olmuş, çektiğin emeğe değmiş, hepsi de çok güzel, tam da mevsimi iken budama konusuna biraz daha yer verebilirmisin?
Özellikle Gül budaması, nasıl form verilir, asma güller nasıl budanır, şu meşhur beyaz gülün gibi bir görüntü nasıl yakalanır(yanlışlıkla bile olsa). |
1 Eklenti(ler)
Sakin ve sessiz, bu güzel yerde kahvaltı etmek isterseniz buyrun....
Eklenti 68142 Alıntı:The Garden Planner- Peter McHoy. |
2 Eklenti(ler)
Sayın Mine Pakkaner'in, İzmir'de tertiplediği toplantıda, tohumların nasıl ekileceği bizlere anlatılmıştı.
Toplantıda bulunamayan arkadaşlara fikir vermesi için fotoğraf yüklüyorum. Eklenti 69091 Eklenti 69092 Birinci fotoğrafta, çok ufak tohumları avcunuza alarak ve diğer elinizle hafif hafif vurarak, torf koyduğunuz saksıya serpiniz. İkinci fotoğrafta, yine ufak tohumları (sardunya gibi) torf koyduğunuz saksıya serperek dağıtınız. Her iki şekilde de kapak toprağını, torfu elek yardımı ile eleyerek ince bir şekilde kapatın ve tohumları oynatmadan can suyunu veriniz. |
1 Eklenti(ler)
Bahçenizde, oturma alanınıza yakın bir yerde yapacağınız çiçek göbeği şık ve güzel bir görüntü sağlayabilir.
Eklenti 69097 Dış çemberi, vapur dumanı, orta kısmı iri kafalı kadife veya bodur şeker begonyaları ile, yüksek kısmı da bodur yıldız çiçekleri ile tanzim edebilirsiniz. Veya kendi beğendiğiniz çiçekleri kullanabilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Bahçenizin gölge kısımlarında hostalar çok şık durabilir.
Eklenti 69098 Alıntı: How To Be A Gardener-Alan Titchmarsh. |
2 Eklenti(ler)
Bahçede böyle bir kaktüs havuzuna ne dersiniz ?
(Datça Aktur) |
1 Eklenti(ler)
Yine Datça'dan bahçede çiçek göbeği...
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede böyle bir bankta denize karşı bir kahve almaz mısınız ?
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemize, ligustrum veya variegate (alaca yapraklı) bitkilerden çit yapmak istiyorsak;
50-60 cm derinliğinde bir şerit yer hazırlamalıyız. Dip toprağını biraz yumuşattıktan sonra gübre ilave ederek, bitkileri tek veya iki sıra (alanımızın genişliği müsait ise) halinde aynı mesafeyi koruyarak dikmeliyiz. Eklenti 69107 |
Kaktüs sevenler bu havuza bayılırlar herhalde Vildan hanım.
Denize karşı, böyle güzel çiçeklerin üzerine kurulmuş banka siz kahvenizi ben de çayımı alıp geleyim, beraberce içelim. |
2 Eklenti(ler)
Tırmanıcıların dikimi.
Clematis veya bu gibi tırmanıcıları genelde saksılarda alırız. Diplerinde bol sürgünler olanları ve kökleri güçlüleri tercih edin. Ekeceğiniz yerdeki yabani otları temizleyin. Toprağı belirtilen dozajda gübreleyin ve gübre ile toprağı karıştırın. Açtığınız çukura bitkiyi yerleştirirken saksı hizasındaki toprak mesafesini koruyun, daha derine ekmeyin. Bitkiyi bir duvar veya çit kenarına ekecekseniz, 30cm kadar bir mesafe bırakmanız gerekmektedir. Hafif meyilli ekmeniz sardırma yönünden size yardımcı olur. Eklenti 69108 Eklenti 69109 |
1 Eklenti(ler)
Tırmanıcı bitkiyi, bir çit veya duvara değil de bir kazığa sardırmak istiyorsanız, takip edeceğiz yol:
Eklenti 69110 |
1 Eklenti(ler)
|
Hepsi çok güzel ama 69. mesajda ki görüntü muhteşem.
|
Onu kolaylıkla yapabilirsiniz, eğer istiyorsanız kendi düşünceme göre açıklayabilirim.
|
Sevgili Güler, bence bir bahçenin olmazsa olmazlarındandır çim, her nekadar sizin başınızı ağrıtsalarda vazgeçilmiyor işte.
Bu güzellikler çim üzerinde kendilerini gösteriyorlar. Ancak ben bahçeme çim ekemiyorum bildiğiniz gibi, su sorunu yüzünden. 69. mesajdaki gibi bir görüntü benim de hayalim, nasıl yaparım, nereye yerleştiririm bilemiyorum, birbirine girmiş çiçekler çok hoş ve zengin duruyor, özellikle de vapur dumanı benim favorilerimden, petunyalarla birlikte kullanmak harika olurdu. |
Sevgili Adalet, çim olmazsa da çakıl üzerine deneyin.
|
Alıntı:
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025