agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Kış köşesi (kış bitkileri) (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/12013.htm)

beyaz orkide 12-01-2009 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 343856)
Adını bilmeden almıştım. Üstelik içmekan demişlerdi, fişte de öyle yazıyor :rolleyes:

Büyük olasılıkla biraz daha uzun boylu ve koşulları uygun bir bitki bulup ikisini birlikte saksıya dikeceğim. Dediğiniz gibi çok uygun gölge yer bulamazsam bahçe riskli olabilir.
Eklenti 58697

Cok guzelmiş.cok begendim.

nariçi 12-01-2009 17:20

Sabah, bu renkli yapraklı bitkiler şuan Ankara'da (dışmekanda) yaşıyorlar mı?

sabah 12-01-2009 17:46

60 numaralı mesajdaki fotoğraf örnek olsun diye başka bir siteden alındı.

nariçi 12-01-2009 22:04

Teşekkür ederim.

sabah 13-01-2009 12:57

1 Eklenti(ler)
Kışın yaprakları için:
Alacalı adaçayı ( Salvia officinalis )
Fotoğraf bahçeden.
Eklenti 58773

denizakvaryumu 13-01-2009 13:05

Muhteşem bir resim, -12 leri gören Ankara'nın soğuklarının hüküm sürdüğü bir bahçeden bu güzellikteki yapraklar.
Tebrikler.
Bahçede sırf adaçayı olsa yeter :)

Sizin bahçede yazın arı ve kelebeklerin hiç ayrılmayacağı kesin.Bir yandan kekikler bir yandan adaçayları...Arıların en sevdiği çiçekler.

Önceleri salvia officinalis i, Akdeniz iklimi bitkisi sanırdım.

Oysa Ankara gibi karasal iklimin hüküm sürdüğü -15 lerde de yetiştirilebilecek bir bitki olduğunu geç de olsa öğrendim.

Hatta "bahçenizde adaçayı varsa, ölümden bile korkmayın" şeklinde nam salan bir bitki.

Karşıyaka seralarında mevsiminde yeşili, sarısı, iki renklisi olarak küçük saksılarda 3 ile 5 TL den satılmakta.

İki kere saksıda denedim, olmadı...Bir şeyleri yanlış yapıyorum ama neyi yanlış yapıyorum anlamadım.

Bu yaz tekrar deneyeceğim, bu bitki kekik-mercanköşk-adaçayı üç silahşörlerinin, ayrılmaz ve en önemli parçası.

Kekik ve mercanköşkde denemelerimin sonuna geldim, herşey iyi gidiyor.Bu bitkide takıldım kaldım:)

Acaba Salvia officinalisi saksıda yetiştirmeyi başarabilen var mı?

sabah 13-01-2009 13:28

Denemek için aldığım, kışa dayanacağı konusunda en umutsuz olduğum ve beni en çok şaşırtan bitki!

Son yılların zor kışlarını, hastalıkları, kuraklığı da atlattı.

sabah 23-01-2009 15:01

1 Eklenti(ler)
Değişiklik olsun diye bir küme ya da dizi olarak sempervivum da olabiilir.
Eklenti 60019
Bahçeden

A.Şahin 23-01-2009 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 344310)
[B]
Acaba Salvia officinalisi saksıda yetiştirmeyi başarabilen var mı?

Saksıda değil bu bitki taş arasında dahi oluyor :) Ben iki yıldır bonsai olarak şekillendirmeye çalışıyorum. Çok dirençli bi bitki özelliklede susuzluğa.

denizakvaryumu 23-01-2009 21:03

Resmini ekleyebilir misiniz?

limon 10-02-2009 20:03

Heuchera türlerinden bulabilen oldu mu?

(Bulan olsa muhakkak paylaşırdı biliyorum sadece konuyu yeniden ısıtmak amaçlı yazdım;) )

A.Şahin 10-02-2009 23:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 350269)
Resmini ekleyebilir misiniz?

Bu linkte 6. ve 7. mesajda var hala çok sağlıklılar :) yapraklarıda epey küçüldü. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11153

kaktüs 06-04-2009 12:32

Benim bu kış bahçemi çuha çiçekleri ve bir kök sıklamen süsledi :)

jineop 29-06-2009 09:54

Merhaba,
Fatsia yı geçen yaz ekmiştim,kışı çok rahat geçirdi. Dondan hiç eklenmedi,hatta mutlu bile oldu denilebilir. Pierisler de öyle .

sabah 07-09-2009 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 341513)
Ajanya ( Ajania pacifica . )
(eski adı: Chrysanthemum pacificum)

Orta ve Doğu Asya’ya özgü; yarı çalımsı formda ve herdem yeşil bir bitkidir. Kasım-aralık aylarında, kanarya sarısı rengindeki çiçekleriyle bahçeleri süsler.

Kış için ajanyayı aldık, bakalım bu yıl çiçeğini görecek miyiz?

Sıcağa ve susuzluğa da çok dayanıklı olduğu görüldü.:rolleyes:

sabah 26-10-2009 16:42

1 Eklenti(ler)
Ajanya çiçek açmaya hazırlanıyor.:rolleyes:
Eklenti 111669

sabah 18-11-2009 08:27

1 Eklenti(ler)
Ben 2 heuchera bitkisi -tohum değil- alabildim.:rolleyes:

Bu kış burada da satılacağını düşünüyorum ya bekleyemediğim için internet aracılığıyla getirttim. Tohum daha kolay bulunuyor ama uygun koşulları sağlamam, ilgilenmem zor olabilir diye tercih etmedim.

Satıcı Türkiye'ye paket gönderen ender heuchera satıcılarından. Avrupa'ya uygulanan kargo ücreti uygulanıyor. Web sayfası: www.meadowviewnursery.co.uk/.

Bu ara çok çeşit yok ama olanlar da idare eder.

Fikir vermesi için paketin fotoğrafını ekliyorum.

İyi günler
Eklenti 114498

uzman16 14-01-2010 16:44

Sn. Sabah,
Heucheralarınız nasıllar? Bahçede mi yoksa saksıda mı tutuyorsunuz? İç mekandalarsa ısı ihtiyaçları nasıl? Gözlemlerinizi paylaşır mısınız?

Biraz bilgi ve fotoğraf lütfen.

sabah 14-01-2010 16:55

Kendileri gayet iyiler.:rolleyes:

Bahara kadar ben daha iyi izleyeyim diye saksıya diktim. Dışarda duruyorlar.

Çok boylanmayacaklar galiba. Baharda bahçede daha çok yayılır diye umuyorum. O zaman da ayırabilirsem saksıda yedeklemeyi düşünüyorum. Bizim bahçe koşullarında kaybedersem diye korkuyorum da. :rolleyes:

limon 15-01-2010 15:21

Sevgili Sabah, ben yeni gördüm Heucheralarınızı. Güle güle büyütün, çok sağlıklı görünüyorlar. Ben de edinirsem şayet bahçeye değil de mevsimlik diktiğimiz ve hep değiştirmek zorunda kaldığımız saksılara dikmek istiyorum.

sabah 31-01-2011 15:36

1 Eklenti(ler)
Karlar içindeki parkta görüp beğendiğim çalılar bu başlığı hatırlattı.

Bu bir herdem yeşil yapraklı bir viburnum türü.

Bu mevsimde pembe renkli tomurcuklar, beyaz çiçekler ve mavi meyveri üzerindeydi.
Eklenti 191059

sabah 31-01-2011 15:42

2 Eklenti(ler)
Bu da üzerinde kırmızı tohumlarla çok güzel görünen bir papaz külahı (Euonymus var.).

Bahçelerin kış güzellliği için -fotoğraflarda pek seçilmese de- bir örnek mutlaka olmalı.:rolleyes:

Eklenti 191061
Eklenti 191060

sabah 24-05-2012 15:21

Ankara'nın bu yıl yaşadığı dillere destan kıştan

- heuchera, sempervivum sağlam çıktı.

- yukkalar zedelendi. Belki şiddetli soğuklar ya da uzun süre üzerlerinde kar kaldığı için, nedenini bilemiyorum.

Adalet Yağcı 02-09-2012 19:12

Dikkat! Dikkat! Aranıyor!

Bilen, gören, duyan varsa haber versin, ben bu güzelliği istiyorum...:eek:

Bitkiyi gördüğümde öyle heyecanlandım ki, link vermeyi unutmuşum :)
Sizler de doğal olarak hangi bitkiden bahsettiğimi bilemezsiniz.

ciceksever70 02-09-2012 21:03

Bir heucheram bile yok!!! Bahcelerde görüp begeniyordum ama soguklara dayanir mi diye emin olamadigim icin almadim hic. Artik bahcede pek yer kalmadi ama kisin da yaprakli kaliyorsa yaprak döken bitkilerin önüne dikilebilir. Almak sart oldu artik.

incii 02-09-2012 21:29

Sanki aklimdan gecenleri yazdin ciceksever, bu aralar Dehner de renk renk heucheralar gelmisti, bakinip geciyordum, hatta güzelmis ama kis kapida artik, geldi bile diyordum kendi kendime:). Kisa dayanikli olduklarini bende yeni ögrendim. Bundan sonra seraya gittigimde alici gözüyle bakarim artik:)

Adalet Yağcı 03-09-2012 10:39

Heucheraları tohumdan yetiştirmek bile mümkün, hararetle tavsiye ederim, tam bir kış bitkisi.

gilan 04-09-2012 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1014482)
Dikkat! Dikkat! Aranıyor!

Bilen, gören, duyan varsa haber versin, ben bu güzelliği istiyorum...:eek:

Bitkiyi gördüğümde öyle heyecanlandım ki, link vermeyi unutmuşum :)
Sizler de doğal olarak hangi bitkiden bahsettiğimi bilemezsiniz.

Ben baharda bir çiçekçide rastlamıştım. (Ne kadar da pahalıymış yalnız...)
http://www.agaclar.net/forum/950944-post7.htm

Çiçeklerinin renk tonları harika ama bahçede dolu dolu bir görüntü yaratamıyor sanıyorum. Yakın çekim bitkisi gibi biraz. :)

ciceksever70 04-09-2012 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1015236)

Çiçeklerinin renk tonları harika ama bahçede dolu dolu bir görüntü yaratamıyor sanıyorum. Yakın çekim bitkisi gibi biraz. :)

Bu konuda haklisin sevgili gilan. Bahcelerde gözlemledigim zoom yapman gerekiyor yoksa öyle cali gibi göze carpmiyor. Ama cicek öbeklerinde cok hos duruyor.

Adalet Yağcı 05-09-2012 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1015236)

Vay canına!.. Tek kök 19.99 $
Bulunamaz Hint kumaşımıymış, kırsal alanda doğal olarak yetişenlerine rastlamıştım, çiçekleri minicikti.
Yine de bulursam bahçemdeki mor-pembe güzelliğini görmek isterim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025