![]() |
Alıntı:
|
Resimleri paylaşmayı bu nedenle de seviyorum. Aynı resimde herkes farklı bir şey görüyor. Ben fark bile etmemiştim mavi saksıları. :)
Alıntı:
:D |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kenarı düzgün biçimde kesip, çimi kaldırdıktan sonra, çime doğru hafif eğim verip tercihen koyu renk malçla dolduruyorlarmış. Özenle yapılan bir iş. :rolleyes: Oradan aldığım fotoğraf ve çizim fikir verir. Eklenti 217259Eklenti 217260Eklenti 217261 Çizim: Melissa Buntin Fotograf: Virginia Small Fine Gardening 97, syf. 52-53 |
Çok faydalı sevgili sabah, sağ ol. :)
|
Alıntı:
Eser Hanım, mavi saksılardan geçen yıllar görmüştüm (yerlerini hatırlamıyorum) ama o kadar pahallıydı ki, almayı düşünmedim. Yine de görürsem yazarım. Boyamayla o görüntü zor elde edilir (benim beğendiklerim sırlı saksılardı). |
1 Eklenti(ler)
157 numaralı mesajdaki 2 ve 3. resim
Bu nedir böyle ya? bayıldım ...benim öyle yürüme yolum olsa aklımı oynatırım,gelene gidene "basmayin ezmeyin..." paranoyak olurum şizofrene bağlarım resmen...:dilli: Bu resim de bir blog sayfasından..renk uyumları,çiçekler çok hoş..Yukarıdakiler gibi çim uygulaması yapılmış. |
Ben en çok saati sevdim. :)
|
Sevgili gilan,
Delosperma mesa verde... Bulmak şart oldu..Teşekkürler.. |
|
Alıntı:
|
Çok Güzeller. Eski evimde küçük bir bahçem vardı. Türlü Çeşit ÇiçekLerim Bitkilerim Vardı. .s Öğretmen Olunca Atama Yapıldı ve Başka Bir İlçeye Taşınmak Zorunda Kaldım. Şimdi ise Balkon bahçeciliğiyle uğraşıyorum.
SaygıLar.. |
[QUOTE=füsunANK;619292]Bahçesinde tulumbası olanlar için şirin bir örnek
Sevgili füsunANK,bahçe tulumbası örneğini iznizle Uzaylının bahçe sayfasında paylaşıyorum,fikir vermesi açısından. Sayfadaki bütün bahçe örnekleri rüya gibi:) |
Alıntı:
|
Sevgili gilan, hercai aşığı olduğunuzu bilerek size bu güzel uygulamayı hediye ediyorum :)
http://original-garden.ru/wp-content.../2010/08/1.jpg ve bu sayfada yüzlerce örnek alınabilecek bahçe uygulamaları var. http://original-garden.ru . |
Çok teşekkürler sevgili limon_sever, geröekten muhteşem :)
Ben de küpten dökülen hercai versiyonunu yapmıştım. :) |
Geçen hafta Seattle'daydım. Ne yana baksam örnek alınabilecek bahçe düzenlemesi. Bir tane mi bakımsız bahçe olmaz? Kendimi bahçe dergilerinin sayfalarında dolaşıyormuş gibi hissettim. Fırsat bulunca çektiğim fotoğrafları ekleyeceğim.
|
Dünyanın en iyi bahçeleri
Katsura İmparatorluk Villası
Versailles Versailles Villa Lante Villa Lante Villa d'Este Villa d'Este Queen Hatshepsut's Temple Kraliçe Hatşepsut's Temple Stourhead Landscape Garden Stourhead Peyzaj Bahçe Yuyuan Garden Yuyuan Bahçe Taj Mahal Garden Taj Mahal Bahçe Sigiriya Sigiriya Hidcote Manor Garden Hidcote Manor Bahçe http://www.gardenvisit.com/blog/2009...p-ten-gardens/ |
1 Eklenti(ler)
Hostalar ile Dr. Ruppel uyum içinde. Arkalarındaki sarmaşık da pek güzel duruyor.
Eklenti 231335 |
Beyaz çit ve hostaların uyumu çok güzelmiş, not edildi. :)
|
2 Eklenti(ler)
Sabah sabah bu fotoğrafları görünce sizlerle paylaşmadan edemedim. O kadar çok fotoğraf varki hepsini küçültüp buraya nakletmem mümkün değil. Facebook kullanıcıları kendi adresleri açık iken, verdiğim linke tıklarlarsa , sanırım tüm fotoları izleyebilirler.
Ve tabii bu mesajla , sevgili Gilan'a ,sevgili Nurcanaybay'a ,sevgili Cemo ya ve sevgili zenfree ye özel olarak göz kırpıyorum . ;) :D BAHÇE DÜZENLEME FİKİRLERİ |
Çok güzel düzenlemeler.
|
5 Eklenti(ler)
Tatilde otelin bahçesindeki düzenlemeler,
|
3 Eklenti(ler)
Petunya öbekleri muhteşemdi.
|
Evet gerçekten çok güzel bitkisel tasarımlar. Ama ben şahsen karşısına geçip onu seyretmekten çok yeşile dokunmayı,hissetmeyi kısaca onu yaşamayı isterim. Bunlar çok güzeller ama fonksiyonel değiller şahsen.
Lütfen yorumuma kızmayın sayın lir paylaşımınız için teşekkürler... Saygılarımla... |
1 Eklenti(ler)
Çok teşekkürler füsunAnk. :)
Gözlerim bayram etti. :) Bu sardunya ne güzel çiçek... :rolleyes: Eklenti 233307 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
küpeliler bahçede çok güzel gelişiyor. Toprakta olan küpelilere mor salkımın sardığı çit ve arka gölgeye de sarkıtları yine küpeli olarak astım. Küpelilerin önüne hafif ve az yüksek taşlar koyarak aşağıya doğru sarkmasını önlemeye çalıştım. Öne doğru saksılara buz çiçeği ve sardunyaları yerleştirdim. Hem topraktaki küpelilere gölge yapıyorlar hem de görüntüyü daha bir güzelleştiriyorlar. Gaura çalışı çok çabuk odunlaşıyor ve en ufak bir dokunmada çabuk kırılıyor. Taşla destek çok işe yarıyor. Oluşan kompozisyon bu. Belki hoşunuza gider. Sevgiler. |
Lir, bu sizin bahçenizden mi? Harika.
|
Alıntı:
beğenmenize sevindim. Küçük ama sıcak ve renklidir. Beklerim sizi... Sevgiler. |
Ellerinize sağlık Lir,gerçekten çok hoşmuş bahçeniz.
|
Alıntı:
Sevgiler. |
Alıntı:
Valla fazla söze gerek yok sanırım. Fevkaladenin fevkinde olmuş sayın lir:rolleyes:, ellerinize sağlık... |
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
rastlantısal denediğim hoşuma giden iki uyğulamamı sizlerle paylaşmak istedim. Tomruk satan ya da işleyen yerlerin önünden geçerken belki sizinde gözünüze kenara atılmış ağaç kabukları ya da komple gövdeden ayrılmış bütün rulo tarzında ağaç kabuğu çarpabilir. Büyük rulo tarzındakileri bahçede kötü duran tespit kazıklarına geçirdim. Ve bu işlem sonrasında sağa sola eğilen elmanın sarkan dallarını aradan geçirince hem çok sağlam hem de çok zarif oldu. Bu benim düşüncem tabi ki. İkinci olarak çam kozalaklarını özellikle çim bitme sırasında sınır ufak bitkilerin telef olmaması için uç kısmı aşağıda ve yarısı toprakta olacak şekilde gömüyorum. Hem iyi bir sınır bekçisi oluyorlar, hem de kozalaklardan dökülen tohumlar sayesinde minik çam fideleriniz oluyor. Sevgiler. |
Alıntı:
Bu kabukları el kadar veya daha ufak parçalara ayırıp toprak olan bitki ekilmemiş ( Boş bir yeriniz olacağını sanmıyorum ama) ağaç diplerine açtığınız çukurlara yayarak kullanabilirsiniz. |
Alıntı:
|
Gül çeşitleri çok güzel. Birde eski sandalyelere bayıldım. İçlerine çiçek dikmişler. Sayfaları tek tek dolaşmanızı öneririm.
Lusthuset Bu sayfada aspirin rose cinsi bir gül var, bayıldım . Mammasblommor Bu sayfada liste halinde bahçe ile ilgili bloglar verilmiş. Hepsi birbirinden güzel. Tankar från trädgårdsmästaren: Svenska bloggare uppdelat på växtzon - länka dig här! |
gerçekten harika seyler var
|
Çok güzel herşey, canlarınıza, gönüllerinize sağlık. Bahçeler, havuzlar, taşlar, çiçekler, taş/ahşap/orman evleri şahane.
Çok teşekkürler cümleten efendim. Gönlümüz şenlendi. Saygılarımla lütfen. |
dünyada cennet böyle olsa gerek....
|
Sevgili Lir,
Emeklerinize sağlık, bahçeniz çok güzel :) İtiraf etmeliyim; küpelerinizi çok kıskandım, maşallah. Henüz, geçtiğimiz ilkbahar sahibi olduğumuz bahçemizde aynı sizinki gibi küpe yetiştirme çabasındayım ( Sevgili Zehra Kaya' dan aldığım tüyo ve cesaret ile onları saksıdan bahçeye taşıdım bir süre önce ) . Ancak, zavallı küpeler, çelikleme yapacağım diye tepeleri/ dalları kırıla kırıla şu anda güdük bir haldeler ! Ama ben hala tırım tırım küpe arıyorum, hem buralarda hem yurtdışındaki sitelerde . Üzerinde bakımsızlıktan çim bile bitmeyen bu bahçeyi inşallah, bu bahar onlarca değişik küpe çeşidi ve eğer bulabilirsem gölgeye uygun başka çiçeklerle, karman çorman bir hale getirmeden düzenlemeyi başarabilirim umarım. Bahçenizde keyifli ve sağlıklı günler geçirmenizi diliyorum gönülden Sevgiyle |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025