![]() |
Balkonda çim halı fikrini beğeniyordum. Böyle ahşapla birleşince daha da bahçe gibi olmuş. :)
Yalnız bu kadar yerleşmemi istediğinden emin misin? :p Bu arada minik ayaklar ne kadar şirin ve yaratıcı. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez. Kovalardan şelale de çok pratik olmuş. :) |
Bu bahçeler gerçekten süper, rüya gibi. Eminim kesin bahçevanları vardır bu bahçelerin. Ben halaa bitki bitleri, köpüklü böcek, mantar, küllenme, pas ile uğraşıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Calibrachoa favori bitkilerimden olmaya başladı. Petunyadan çok daha nazsız, aranjmanların demirbaşlarından...
Eklenti 300199 |
Alıntı:
Bu düzenleme bana biraz sürreal gelse de görüntü muhteşem. :) Bir de arkadan görünen kış bahçesi gibi çıkıntı çok hoşuma gitti. Beğendiğim yönleri: - Altıgen gibi bir şekli var. Kare ya da dükdörtgene göre çok daha sempatik olmuş. - Çıkıntı şeklinde olunca 3 tarafı bahçe olmuş. Tamamen bahçenin içinde. - Ne zemin katta, ne birinci katta sayılır, ara bir yüksekliği var. Böyle bir yüksekliği olunca alt kısmına da bitki dikme şansı olmuş, bahçeyle daha bir bütünleşmiş. Sen ne gösteriyordun, ben neye takıldım değil mi sevgili füsunAnk? :) |
Ahh sevgili gilan, mest ettiniz beni yine gece gece. :eek:
Füsun hanımın eklediği fotoğrafta gördüğüm en alt saksı da ki pembe yapraklı bitkiyle tanıştırabilir misiniz beni müsait bir zamanınızda? Künyesini öğrenmeyi çok isterim. Çiçekli günler dilerim. ;) http://media-cache4.pinterest.com/up...D3cQwnAa_c.jpg |
Ortadaki kılıç gibi olanlar: Cordyline terminalis
(Ben de bilmiyordum, şimdi buldum. ;)) Geniş yapraklı olanlar: Caladium sp. http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...teras/1681.htm |
İkisi de pembeymiş, ayrıntı vermeyi atlamışım afedersiniz. :rolleyes: Caladium'lara bayıldım, Hostalarımla mükemmel durur diye hayal etmiştim ama Türkiye'de bulmak çok zormuş, ne yazık. :( Heuchera'larda mı zor bulunur sevgili bilir kişim? ;)
|
Caladium zaten yeterince dona dayanıklı olmadığı için Ankara'ya uygun değil.
Heuchera ise zor ne kelime, neredeyse hiç bulunmuyor. :) Bauhaus bir sene şu türü getirmişti. Yeşil yapraklı-kırmızı çiçekli türünü de bulan arkadaşlar var ama renkli yapraklılar Türkiye'de henüz hiç satışa çıkmadı. |
1 Eklenti(ler)
Bu başlığın adı, "Uyku kaçıran bahçeler" olarak değişmeli :)
Neden bizler böyle görüntüleri yapamıyoruz acaba? En çok merak ettiğim şeylerden biri de, bitkileri böylesine aynı boyda tutmayı nasıl başardıkları. Burada görünen cosmoslar bile boy yapmamış, bu tarz bitkileri bodurlaştırmanın bir yolu olmalı. Eklenti 300335 Godetiada aynı sorunu yaşıyorum mesela, uzayıp gidiyor, oysa ben onu göz hizamın bile altında seviyorum. Hepsi de şahane, rüya gibi. |
Ablacığım bunları anlık mı dikiyorlar acaba zaten bu görüntüler beni çıldırtıyor. Ben balkonda bu görüntüyü yakalamaya çalışıyorum birde bahçem olsa offfff offfff:)
|
Ben bu son fotoğrafın, her ne kadar bayılsam da :), sürdürülebilir bir bahçe olduğuna pek inanmıyorum. Bütün bitkiler en güzel en çiçekli hallerinde bir araya toplanmış gibi.
Mesela bayıldığımız büyük ölçekli saksı aranjmanlarının hazırlanışlarını okuyorum da, hep tek sezonluk düşünülüyorlar. Bitkileri en güzel halinde kullan-sonra at mantığı da bana pek gerçek bahçecilik gibi gelmiyor. :) Ama tabii ki pes etmek yok, bu görüntüye yine de oldukça yaklaşabiliriz. :) - Bitkileri tek kök değil, beşerli onarlı gruplar halinde dikmeyi öğrenmemiz gerek. - Arkaya uzun, öne kısa şeklinde boy sırasını devamlı düşünmeyi öğrenmemiz gerek. - Çime düzgün bir sınır hattı yapmayı öğrenmemiz gerek. - Bitkilerimizin yavaş salınımlı gübresini ve kompostunu eksik etmememiz gerek. Bir de havası nemli bir yerde yaşıyorsanız, ekstra şanslısınız. :) |
Bu arada bu cosmoslar da uzun gibi geldi bana Adalet Hanım. Kara kedinin önündeki çim sınır çizgisini takip ederseniz, yakınlaştıkça zemin bayağı alçakta kalıyor. Bence cosmosların boyları 80cm kadar var.
|
Gilan'cığım, senelerdir cosmos var bahçemde, her yıl dökülen tohumlardan çimleniyor.
Benimkiler hiç böyle öbek öbek açmadı. Buradaki cosmosun byu 2 m. den fazla, o sene çok yoğun açmıştı. Belki de yeşil budama uyguluyorlardır, kasımpatılar gibi, ya da bol fosfatlı gübre veriyorlardır yoğun çiçeklenmesi için. Ama ne olursa olsun, harika bir görüntü. |
Alıntı:
Saksı arajmanları özellikle ilgimi çeken bir konu .Küçük küçük bir sürü saksı yerine büyük bir saksıda uygun bitkileri kullanmayı seviyor ve öğrenmeye çalışıyorum. Fakat çok yıllık bitkilerle hazırlanan saksı 2 yıl istenen formda kalıyor. Bitkiler sıkışmaya başlayınca ayırmak zorunda kalıyoruz ,bu sebeble 3 bitki kullanacaksak birinin mevsimlik olması daha doğru diye düşünüyorum.Ama dediğim gibi deneme-yanılma yoluyla öğrenme aşamasındayım :) |
Denem sonuçlarını heyecanla görmek isteriz. :)
Ben de ne zamandır saksı aranjmanı hazırlama yazılarını paylaşacağım ama zaman işte... Neyse bu haftasonu bize 3 günlük tatil, artık bir fırsat bulurum umarım. :) |
Alıntı:
Sevgili Füsun fotoğraflar ve fikirler şahaaane... :) Gilan, sana zaten diyecek kelime kalmadı, şahanesin, atom karıncasın. :) |
Alıntı:
Gerçek olamayacak kadar masalsı bence de. Ya da, görünmeyen bir kapıdan geçerek ulaşabileceğimiz paralel bir dünyada var olabilirler :p. |
Çok şükür, son yorumlar beni rahatlattı. Yani sonuçta bu bahçeler masallarda, rüyalarda dedik kabul ettik. Desek dee inşallah darısı başımıza.
|
|
Birazda pembe yapsak bahçeleri diyorum.
http://media-cache7.pinterest.com/up...OuW5r4Qp_c.jpg Fab garden ideas / 79 Ideas - a blog about decoration, design, decor, fashion, food and other pret *Fotoğraflar büyük olduğu için bu şekilde yayınlıyorum. Hepsini bilgisayarıma kaydedip küçültüp galeriye yüklememe imkan yok ne yazık ki. Küçük ebatlıları yüklüyorum ama büyüklerde bu sistemle yüklüyorum. Bilginize :) |
|
1 Eklenti(ler)
Şirin bir köşe
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Lavanta bahçesi.
Eklenti 304754 Eklenti 304755 Birde bu var. http://www.agaclar.net/forum/979226-post9.htm |
1 Eklenti(ler)
|
Bir Bahçe....
“Gönül ne kahve ister ne kahvehane,
Gönül sohbet ister, kahvehane bahane.” Ahhh, Ah! Gönül ne ister? |
Valla gönül güzel olan herşeyi ister...
|
Alıntı:
Ben bu bodur hikâyesini bir türlü anlayamadım. Cosmoslarda da aynı akıbet olur bende :) İki sene önce bir cosmosum neredeyse 2 m. olmuştu. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025