agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni306Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-12-2007, 23:10   #1
Ağaç Dostu.

mahon67's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2007
Kaya bahçesine yüksek ağaç olarak sandal ağacı (Arbutus andrachne) kullanılabilir. Bu ağaç Türkiye'de doğal ortamında kayalık yerlerde; hatta kayaların üzerinde yetişiyor. Fidanı fidancılarda zor bulunur; Orman Fakültesi seralarında bulabilirsiniz sanırım.

Eklenen Resimler

mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2007, 15:53   #2
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
vysera,
Yabani otu aza indirmek için malçlama alternatiflerini araştırıyorum. Siyah naylon hava sirkülasyonunu önlediği ve su sızdırmadığı için her zaman uygun olmayabiliyormuş. Nasıl birşey istediğim biraz daha netleşince, malzeme olarak da ne kullanabileceğim ortaya çıkar sanıyorum.

Taşların ısınması bizim koşullarda da -güneşli bölge, açık alan - kritik olabilir. Taşların bir an önce minik yapraklı yerörtücülerle kaplanmasında iyi olacak galiba.

Bodurlaştırma konusu ayrı bir başlık olabilir :-)

Bahçenizin tümünün değil de çeşitli detaylarınının fotoğrafını da çekebilirsiniz..

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2009, 09:04   #3
Ağaç Dostu.

Douglas Fir's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
vysera,
Yabani otu aza indirmek için malçlama alternatiflerini araştırıyorum. Siyah naylon hava sirkülasyonunu önlediği ve su sızdırmadığı için her zaman uygun olmayabiliyormuş. Nasıl birşey istediğim biraz daha netleşince, malzeme olarak da ne kullanabileceğim ortaya çıkar sanıyorum.

Taşların ısınması bizim koşullarda da -güneşli bölge, açık alan - kritik olabilir. Taşların bir an önce minik yapraklı yerörtücülerle kaplanmasında iyi olacak galiba.

Bodurlaştırma konusu ayrı bir başlık olabilir :-)

Bahçenizin tümünün değil de çeşitli detaylarınının fotoğrafını da çekebilirsiniz..
Malçlama naylondan daha iyi bir yöntem. Kıyılmış çam kabuğu bulabilirseniz çok işinize yarar.

Vegy beğendi.
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2009, 10:24   #4
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Douglas Fir Mesajı Göster
Malçlama naylondan daha iyi bir yöntem. Kıyılmış çam kabuğu bulabilirseniz çok işinize yarar.
Doğal ürünlerle yapılan malçlamada da dikkat edilecek noktalar var, malzemeyi de belli süre sonra yenilemek gerekiyor. Çam kabukları benim de hoşuma gidiyor.

Doğal malç malzemesi çeşitleri ve kolay erişim konusunda gördüğüm kadarıyla henüz bu sektör çok gelişmiş değil.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2009, 12:25   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
Doğal ürünlerle yapılan malçlamada da dikkat edilecek noktalar var, malzemeyi de belli süre sonra yenilemek gerekiyor. Çam kabukları benim de hoşuma gidiyor.

Doğal malç malzemesi çeşitleri ve kolay erişim konusunda gördüğüm kadarıyla henüz bu sektör çok gelişmiş değil.
Ben de malçlamaya çok ilgi duyanlardanım. Geçen sene zar zor ufalanmış boyasız çam kabukları buldum bir firmadan ve kullandım. İlk bir kaç gün görüntü olarak çok güzeller fakat hemen sonra rengi soluyor. Bu arada dediğiniz gibi sık sık elden geçirip alt üst ederek havalandırmakda yarar var, alt kısımlarda hemen küflenme oluyor.

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025