![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Maycanbahce ve Sn sabah; Ben de çimden kaçıp 12 ay yeşil az sulama gerektiren,mümkünse üzerinde yürünebilen türleri araştırdım, ve bahçeme bölüm bölüm; -Anagallis arvensis (hakiki fare kulağı,zannedersem) fideden diktim. -Verbena-mine (todor'un 10 numaralı mesajı) yine fideden diktim. Her ikisinin de üzerinde yürünebileceğini hiç zannetmiyorum,ancak her ikisi de gayet güzel yayılmaya başladılar. -Dichondra'dan çok ümitli idim, çünkü resimleri çok güzel, ancak yukarıda anlattığım gibi oldu. Bazıları her sivri yapraklıya fare kulağı diyorlar galiba. Ancak "gerçek" dichondra tohumu aramaya devam edeceğim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Acemiliğimden dolayı yanlış, zamansız bilgi vermişim, dichondra konusunda. Meğerse ilk çıkan sivri yapraklar, taç yaprakları imiş. Üçüncü hafta bitiminde, taç yaprakların arasından böbrek şeklindeki yapraklar çıktı. Tabii çok sevindim. Tohum satıcısına numune götürdüm, onlarda kendi mal aldıkları yerin verdiği Dichondra/ Fare kulağı adlandırmasının yanlış olduğunu anladılar. Şimdilik çok şirin gözüküyorlar, sonucu bildireceğim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|