![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-07-2006
|
Hangi ay, bahçenize ne dikebilirsiniz?
kendime bahçede bikaç metrekarelik küçük bir alan ayırıp süs bitkisi yetiştirmek istiyorum ama yazın ortasında ankarada hangi bitkileri dikebilirim. dikimi ve bakımı hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim Düzenleyen dulantes : 24-07-2006 saat 17:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
ağaç dostu
|
Merhaba Dulantes ![]() ilk mesajınız olduğunu gördüm ve yanıtsız bırakmak istemedim. Böylece bizim için "ne duyarsız insanlar" diye düşünmezsiniz. İşin erbabı arkadaşlar en kısa zamanda size yanıt vereceklerdir. Şimdilik sadece hoşgeldiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Merhaba DulanteS İşin erbabı değilim ama sardunyalarla başlayabilirsin. Çok çeşitli ve hoşlar Bulabilirsen hanımeli ve yasemin unutma.. Ortanca larda çok hoş olur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2006
|
Merhaba Dulantes; Kasımpatı veya kadife çiçeği olabilir.Belediyenin çalışmalarını da takip edebilirsin parklara ve yol kenarlarına mevsime uygun çiçek dikiyorlar. Hangi semtten yazdığını bilmiyorum ama Bentderesi civarına gidebilirsen uygun fiyata mevsimlik çiçek fidesi bulabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
çok sağ olun söylediginiz her şeyi arastıracam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Kaplı bütün fidanları yaz günlerinde bile ekebilirsiniz. Size yakın bir fidanlıktan çalı ve mevsimlik çiçek temin edebilirsiniz. Alanınız çok kısıtlı olduğu için uygun bir planlama yapmanız şart. Eğer rastgele dikim yaparsanız birkaç yıl içinde alanınız elden çıkar. Nasıl bir bahçecik istediğinize, neler istediğinize karar verin sonra fidan alın, fidanlıkta görevli peyzaj mimarı veya ziraat mühendisi varsa mutlaka danışın. Mevsimlik çiçeklerde ise tam kadife mevsimi, bolca dikebilirsiniz.Hatta Ankara serin olduğu için petunya, ateş çiçeği, zinya, dalya da ekebilirsiniz. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2006
|
Bu ay hangi çiçekleri dikebilirim süs bitkisi olarak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
1- büyük bir grosmarkete gidilir. 2- çiçek tohumlarının olduğu reyana yaklaşılır. 3- tohum alacakmış da beğenemiyormuş gibi tohum paketlerinin arkasındaki dikim tarihleri vs özelliklerine bakılır. aynı seferde hepsine birden bakmayın birbirine karışabilir. sebze ekimi isteyen olursa bende bir liste var. excel formatında dikim ve hasat tane ağırlığı gibi özellikleri var ancak evde pc ye linux kurup kullanmayı beceremediğimden yarım kaldı. yakın zamanda bir xp alıp kuracağım o zaman devam. sizinle de paylaşırım tabii ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2006
|
benim marketlerden aldığım çiçek soğanları dahil ne bahçemde,nede saksıda hiç biri yetişmedi.bende artık yetişmiş alıyorum.çaresini bilenler anlatsın lütfen arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2007
|
eline sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|