agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni273Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2011, 19:46   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adavci Mesajı Göster
Sayın Nuri Murvet,Selamlar.
Can Eriğinin budamasını bana göstermiştiniz.Geçen yılda budanmıştı.Şu an 3 yaşında.Çok güzel gelişti,ancak çiçek açmadı.Yaşıtları çok gelişmemelerine rağmen dallarında bir sürü çiçek var.Benim ağacım neden çiçek açmadı?Meyve vermeme gibi gözüküyorsa yol yakın iken hemen yenisini dikeyim.
Altın çileği budayıp gübre ile çevresini kapatmıştım..Bu yıl başka bir alana taşımak istiyorum.Bu mümkün mü?Saygılar.
Merhaba sayın adavci

Can Erik ağacınızda meyve sürgün gözleri oluşmamış fakat bazı fidanlar çiçek gözü tutumunu geç yapıyor, özellikle de erik cinslerinde acele etmeyin bu yılıda geçirsin seneye sizi sevindirecektir.

Altın çileği konusunda fazla bilgim yok, teknik olarak bitkiniz uykudaysa topraklarını dağıtmadan nakil işlemini yapabilirsiniz, dikim sonrası hemen can suyunu vermeyi unutmayalım.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 00:01   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-12-2010
Sn. Nuri Mürvet;

Fotoğrafları biraz uzak çekim yaptığımı farkettim ama yinede şansımı bir deneyeyim dedim. Bugün budamadan anlayan bir arkadaşla konuştuk. İnşallah yarın iş çıkışında bahçeye budamaya gideceğiz. Sizin verdiğiniz bilgileride kaydettim. Uyarılarınızı dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim.

novazet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 15:39   #3
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Bu başlık budamayla ilgili, lütfen sorularınızı doğru başlıklar altında sormaya özen gösterin...

Bunu yapmayacaksanız, sorularınızı özellikle bir kişiye soracaksanız, özel mesajı kullanın.
Sorunun cevabından yararlanabilecek diğer arkadaşları boşverin. Onlar nasıl olsa burada o cevapları bulup, yararlanamayacaklar...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 20:58   #4
Ağaç Dostu

Ağaçlarda hatalı budama yapılmış örnekleri paylaşmak istiyorum

Name:  Budama bakım 80.jpg
Views: 7797
Size:  72.8 KB

Hatalı budama örneği

Eski 29-03-2011, 21:55   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Kocaman bir tırnak bırakılmış, ağaç kapatmak için uğraşıyor.
Hâla düzeltilebilir;
Tekrar usulüne uygun kesilip,
testere izleri keskin bıçakla perdağlanıp,
aşı macunu sürülmeli.

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2011, 20:37   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum Mesajı Göster
Kocaman bir tırnak bırakılmış, ağaç kapatmak için uğraşıyor.
Hâla düzeltilebilir;
Tekrar usulüne uygun kesilip,
testere izleri keskin bıçakla perdağlanıp,
aşı macunu sürülmeli.
Merhaba sayın ligustrum

Gerekeni söylemişsiniz, ilave edecek bir şey yok teşekkür ederim.

Ağaçlarda hatalı budama yapılmış örnekleri paylaşmak istiyorum

Name:  Budama bakım 81.jpg
Views: 7996
Size:  49.4 KB

Hatalı budama örneği

Eski 31-03-2011, 14:46   #7
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Yüksek dal budama makası

Sayın Nuri Mürvet hocam,
Budamada kullanılan telekobik dal makasları var.
Bunlarla dal budama özellikler yüksek ağaçlar için daha kolay yapılabilir mi acaba? Kullanım için tavsiye eder misiniz? Ayrıca yine meyve toplamada kullanılabiliyor mu? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Selamlar

Eklenen Resimler

feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 16:41   #8
Yeni Üye

aşı's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzon Mesajı Göster
Sayın Nuri Mürvet hocam,
Budamada kullanılan telekobik dal makasları var.
Bunlarla dal budama özellikler yüksek ağaçlar için daha kolay yapılabilir mi acaba? Kullanım için tavsiye eder misiniz? Ayrıca yine meyve toplamada kullanılabiliyor mu? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Selamlar
özellikle asma gibi ince dalları budamak için güzel olur ama kalın dalları kesmek için motorlu olanları var. belediye yol kenerındaki ağaçları budamak için kullanıyordu motorlu olan hoşuma gitti doğrusu.

aşı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 20:19   #9
Ağaç Dostu

Merhaba sayın feyzon

Teleskobik dal makaslarını, merdiven kullanmadan ince dal uçlarını budamak için kullanılıyor.

Kullanışlı bir alet, fakat 2 cm üzeri kalınlıktaki dalları budamak zordur.

Meyve toplamak için kesim başlığını çıkarıp, meyve toplama aparatını takarsınız erişemediğiniz meyveleri toplamak kolay ve zevkli olur.

Aynı budama ve toplama aparatından bendede var, fakat üç yıl oldu bir kere bire kullanmadım, kullanmayı unutuyorum, ihtiyaç hissetmiyorum, koca şeyi kim taşıyacak diyorum kullanmamak için mazeret çok, sizde bu kullanmama mazeretleri yoksa alın kullanın, hayırlı olsun...

Merhaba sayın aşı

Motorlu testereler bence, budama için değil kesim içindir.

Budama için çok gerekli olduğu zamanlarda bilinçli olarak motorlu testereleri kullanılması gerekir.

Eski 31-03-2011, 22:28   #10
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Sayın hocam toplama ve budama için merdiven kullanmak zorunda kalıyoruz ve epeyce zor oluyor. Bilgileriniz için teşekkürler.

Eski 01-04-2011, 16:24   #11
Ağaç Dostu

Ağaçlarda hatalı budama yapılmış örnekleri paylaşmak istiyorum.

Ağaç yanlış budama yapılan yarayı kapatacak fakat kapanan yara gövdede kocaman bir ur gibi şekil bozukluğu oluşturacaktır.

Name:  Budama bakım 82.jpg
Views: 9834
Size:  71.7 KB

Hatalı budama örneği

Eski 01-04-2011, 23:41   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2011
merhabalar nuri murvet bende hobi olarak setifikalı ceviz bahcesi kurdum bu yıl 40 şebin 40 bilecik buların şekil budamısı için sizden yardım istiyorum tariflerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

ceviz59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2011, 13:13   #13
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi c e v i z 59 Mesajı Göster
merhabalar nuri murvet bende hobi olarak setifikalı ceviz bahcesi kurdum bu yıl 40 şebin 40 bilecik buların şekil budamısı için sizden yardım istiyorum tariflerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

Merhaba sayın c e v i z 59

Yeni kurmuş olduğunuz ceviz bahçeniz hayırlı olsun, uzun vadeli, emek isteyen bir işe karar vermişsiniz.

Bahçenizde ekim aralıklarını, toprak analizini (Yaptırmanız gerekli) sormadan hemen budama konusuna giriyorum.

İlk dikim yaptığınız fidanların rüzğardan sallanıp kök sistemi zarar görmemesi için hakim rüzğar yönüne montajını yaptınız hereklere iki noktada bağlamanız gerekir.

Ceviz ağacınızın büyüme şekli ana dal sürgün ucunun liderliği ile devamlı sopa gibi yukarı yükselme eğilimi vardır.

İlk 3 yıl budama şekli terbiye ve form verme şeklinde olacaktır, 4-5 ci yıldan sonra sonra verim (Meyve tutumu) için yapılacak budama usullerine geçeceksiniz.

Dikilen fidanlara tepe kesimi yapılır, fidanlara bu yıl herhangi bir müdahale yapılmaz.

Tepe kesimleri 80-100 cm yükseklikte 45 derece açı ile sürgün göz ucunun bitiminden kesilir, aşı macunu sürülür. Kullanacağınız budama aletlerini dezenfekte etmeden kullanmayalım.

Budama terbiyesinde dikim aralıkları önemlidir, aralıklar genişse alçaktan geniş taçlandırma, aralıklar kısaysa taç oluşumlarını daha dar yapılması gerekir.

İkinci yıl fidan üzerinde tepedeki gözden süren lider dal olmak üzere, toprak seviyesinden 60 -80 cm yükseklikten itibaren değişik yönlerde beş ana dal seçilir.

Name:  Budama bakım 83.JPG
Views: 8768
Size:  16.3 KB

Bu süreçten sonrasını aşama aşama detaylarıyla zamanı gelince anlatırım...

Merhaba sayın ligustrum

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim, konuyu beraberce takip edelim...

Eski 02-04-2011, 00:54   #14
Ağaç Dostu

Sayın ceviz59; Ceviz fidanlarını yeni diktiğiniz için yapacağınız bakım işlemleri: Fidanın etrafına şöyle 1 metre çap gibi su çanağı yapmanız,

Can suyu fidanlar dikilince verilmiştir/vermeniz,

Mantari hastalıklardan korumak için%1 veya 1,5 bordo bulamacı ilacı atmanız. (Hazır ilaçlar da olur üzerinde yazan oranda) Bir sırt pompası yeter.

Fidanların gövde çap kalınlıklarını dikkate alarak,
kalın olanlar 1 metrenin üzerinden,
ince olanları daha alçaktan olmak üzere,
gözün az üzerinden ve arkasından meyilli olarak
budama makası ya da falçata ile keserek, tepe kesimi yapınız.

Her tepe kesiminden sonra kesici aletini,
sulandırılmış çamaşır suyu kapında dezenfekte ediniz.

Kesilen yere aşı macunu sürünüz.

Bahçenin ve fidanların bir fotoğrafını da yüklerseniz;
Hep birlikte hataları çabuk bulur, düzeltiriz.
Kolay gelsin.

Eski 10-04-2011, 18:20   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2011
merhaba sayın çamtepe ilgilendiginiz için teşekkürler 8*8 ektim fidan aralarını arasına şeftali diktim elma ve badem, sulama olarakta damlama sitemi kurcam araştırma içindeyim humik asiten bilgisi olan varsa beliyorum ...

ceviz59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 20:48   #16
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi c e v i z 59 Mesajı Göster
merhaba sayın çamtepe ilgilendiginiz için teşekkürler 8*8 ektim fidan aralarını arasına şeftali diktim elma ve badem, sulama olarakta damlama sitemi kurcam araştırma içindeyim humik asiten bilgisi olan varsa beliyorum ...
Merhaba sayın Çamtepe Bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Merhaba sayın c e v i z 59

8*8 ekim fidanlarınızı alttan geniş taç oluşumu yapacak sıra aralığıdır, fidanlarınızı bu terbiye sistemine göre forme ediniz.

Ceviz fidanı sıra aralarına şeftali, elma ve badem dikimini yapmasaydınız iyi olurdu, ilk 5-8 yıl pek sorun yaşamazsınız, bu süreç sonrasında ister istemez ara ekim yaptığınız meyva fidanlarını kesmeniz veya yer değiştirmeniz gerekecek.

Ekimini yaptığınız meyva fidanlarını ayrı bir parsele almanız doğru olur, bu sene bırakın kalsınlar uyku döneminde kasım sonrası söküp sabit parseline alırsınız.

Humit asit:

Topraktaki organik maddelerin ana içeriği humustur.

Hümik asit ise humusun en aktif maddesidir.

Aşırı kimyasal gübre kullanımı humusun hızla tükenmesine neden olur, humus gübrelerin alınımını kolaylaştıran bir maddedir

Hümik asitler topraktan elde edilen ana bileşiklerdir. Hümik asit moleküllerine bağlı 60 ‘ı aşan farklı iz elementi, çeşitli canlı organizmaların kullanımına hazır olarak bulunmaktadır, en yüksek hümik ve fülvik asit oranı Leonarditte mevcuttur.

Kısaca Humik asit mükemmel doğal toprak düzenleyicidir, kullanın fidanlarınızın gelişimi için son derece yararlıdır.

Eski 11-04-2011, 00:40   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-01-2010
merhaba nuri bey benim 100 kadar 0900 kiraz ağacım var bordo bulamacını yağışlar nedeni ile veremedim. gözler iyce kabardı çiçek dönemi yaklaştı. şimdi atılan bordo bulamacın faydası daha önemlisi zararı olurmu. bir de çiçek ve meyve tutumu için fosfit formunda fosfor ve çinko vermeyi düşünüyorum bunları hangi dönemde vermem gerekir. çiçek ve meyve tutumunu artırmam için sizin tavsiyeniz nedir. geçen yıl çiçek döneminde çiçeklerin içinde tomurcuk kurtları vardı. buyıl tekrarlarmı acaba. geçen yıl çiçek dönemi olunca ilaçlama yapamamıştım. ilaçlamasını nezaman yapmalıyım fosfit ve çinko ile karıştırıp ilaçlama yapsam nezaman yapmam uygun olur? biraz fazla soru sordum şimdiden teşekkürler

osmanefe42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 20:46   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmanefe42 Mesajı Göster
merhaba nuri bey benim 100 kadar 0900 kiraz ağacım var bordo bulamacını yağışlar nedeni ile veremedim. gözler iyce kabardı çiçek dönemi yaklaştı. şimdi atılan bordo bulamacın faydası daha önemlisi zararı olurmu. bir de çiçek ve meyve tutumu için fosfit formunda fosfor ve çinko vermeyi düşünüyorum bunları hangi dönemde vermem gerekir. çiçek ve meyve tutumunu artırmam için sizin tavsiyeniz nedir. geçen yıl çiçek döneminde çiçeklerin içinde tomurcuk kurtları vardı. buyıl tekrarlarmı acaba. geçen yıl çiçek dönemi olunca ilaçlama yapamamıştım. ilaçlamasını nezaman yapmalıyım fosfit ve çinko ile karıştırıp ilaçlama yapsam nezaman yapmam uygun olur? biraz fazla soru sordum şimdiden teşekkürler
Merhaba sayın osmanefe42

Bordo bulamacı uygulaması gözler patlama devresinde %1 lik dozda uygulayabilirsiniz, bu uygulama çiçeklenme süresinide uzatır.

Dikkat: Gözler patlamışsa kesinlikle bordo bulamacı uygulaması yapmayınız..!

Potasyum Fosfiti, gözler uyanmadan, çiçekten sonra ve hasata 15-20 gün kala üç dozda kullanmanız meyve kalitesini arttırır, potasyum fosfitin Pestisit olarak üstün özellikleride vardır.

Kiraz bahçenizi tek çeşit olarak kurmanız hatadır.

Mevcut kiraz bahçelerinde en büyük problemlerden başta geleni döllenme problemidir.

Bunun sonucu olarak verim azlığı ve verim düzensizliğidir. Verim azlığı ve verim düzensizliğinin başka sebepleri de olmasına rağmen en önemli doğru dölleyici planlamamasıdır.

Ziraat 0900 dölleyicilerinin kiraz tarımında planlanması zorunludur.

Dölleyicilerde genellikle Starks Gold, Lambert , Vista, Merton Late, Bigerreau Gauçher, Nnoble dir.

İyi meyve tutumu için dölleyici çeşitleri bahçenize dikimini yapmanız gereklidir.

Eski 12-04-2011, 00:19   #19
Yeni Üye

Kiraz bahçenizi tek çeşit olarak kurmanız hatadır.

Mevcut kiraz bahçelerinde en büyük problemlerden başta geleni döllenme problemidir.

Bunun sonucu olarak verim azlığı ve verim düzensizliğidir. Verim azlığı ve verim düzensizliğinin başka sebepleri de olmasına rağmen en önemli doğru dölleyici planlamamasıdır.

Ziraat 0900 dölleyicilerinin kiraz tarımında planlanması zorunludur.

Dölleyicilerde genellikle Starks Gold, Lambert , Vista, Merton Late, Bigerreau Gauçher, Nnoble dir.

İyi meyve tutumu için dölleyici çeşitleri bahçenize dikimini yapmanız gereklidir.[/QUOTE]

cevabınız için teşekkürler. bahçemde dölleyici çeşitlerim mevcut starks gold ve lambertlerim var bahçe içersinde. tomurcuk kurtları için ilaçlama nezaman yapılmalı bilgi verirmisiniz. henüz ağaçlar çiçek açmadı ama gözler iyce kabardı 5-6 güne kadar pembe tomurcuha dönüşür. yinede bordo bulamaç vermelimiyim emin değilim.

Eski 12-04-2011, 23:41   #20
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmanefe42 Mesajı Göster

cevabınız için teşekkürler. bahçemde dölleyici çeşitlerim mevcut starks gold ve lambertlerim var bahçe içersinde. tomurcuk kurtları için ilaçlama nezaman yapılmalı bilgi verirmisiniz. henüz ağaçlar çiçek açmadı ama gözler iyce kabardı 5-6 güne kadar pembe tomurcuha dönüşür. yinede bordo bulamaç vermelimiyim emin değilim.
Merhaba sayın osmanefe

Ziraii ilaç tavsiyelerinde yanlış ilaç kullanımını önlemek ve bilinçsizce kullanılan ilaçlar doğal dengeyi bozduğu için zararlı çıkışını tespit ettikten sonra, gerekliliği luzum ettiği zaman ziraii kimyasal ilaçları tavsiye edilmesi gerekir.

Kiraz ağaçlarında tomurcuk oluşumu patlamak üzere bu süreci ve çiçeklenme sürecini iyi takip edelim, zararlıyı tanıyoruz zaten bioinsektisit Delfin 32000 IU/mg kullanmanızı tavsiye ediyorum .

Geçen yıl hasat sonunda mantari hastalıklardan ağaçlarınız etkilendiyse tedbir için %1 dozda gözler patlamadan bordo bulamacını kullanın, eğer mantari hastalık ağaçlarınızda olmadıysa bu yıl bordo bulamacı kullanmayın...

Eski 11-04-2011, 21:23   #21
Ağaç Dostu

Sayın Osmanefe42; Kirazlarınız çiçek dönemine yaklaşırken mutlaka
"bakla zınnı" olarak tabir edilen uçan böceğe karşı tedbir almalıyız.

Geçen yıl bu böceği monilya ilaçlaması yaparken tek tük görmüştüm.
Yoğunluk tesbiti gözlemi olarak bakmadığımdan,
ihmale geldi, hiç meyva alamadık. Sanırım bu zararlı sebep oldu.
Bu sene mavi leğen, mavi bardak mavi renkli ne varsa
tuzak olarak kullanacağım.

Konu başlığında ve formlarda bakla zınnı böceğini ile ilgili bilgiler mevcut.
Kolay gelsin.

Eski 12-04-2011, 00:25   #22
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum Mesajı Göster
Sayın Osmanefe42; Kirazlarınız çiçek dönemine yaklaşırken mutlaka
"bakla zınnı" olarak tabir edilen uçan böceğe karşı tedbir almalıyız.

Geçen yıl bu böceği monilya ilaçlaması yaparken tek tük görmüştüm.
Yoğunluk tesbiti gözlemi olarak bakmadığımdan,
ihmale geldi, hiç meyva alamadık. Sanırım bu zararlı sebep oldu.
Bu sene mavi leğen, mavi bardak mavi renkli ne varsa
tuzak olarak kullanacağım.

Konu başlığında ve formlarda bakla zınnı böceğini ile ilgili bilgiler mevcut.
Kolay gelsin.
bahçemde ben pek rastlamadım açıkçası yaz döneminde nadiren gördüğüm bir böcek çeşidi

Eski 12-04-2011, 22:36   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Antep Fıstığı Budama

Sayın Nuri Murvet,
Antep fıstığı yetiştiriciliği bölümünde sormuştum (antep fıstıklarının içi boş) biraz da çevremde araştırınca antep fıstığı aşılanan çitlembik ağaçlarımın öncelikle budanması gerektiği bilgisini aldım, eğer sonuç budamadan sonra sonuç başarısız olursa dişi erkek ağaç sayısı üzerinde çalışma yapacağım.
Sizden ricam resimlerdeki ağaçlarımın nasıl budanacağı hakkında bana yardımcı olmanız.

resim1

resim2

resim3

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 23:57   #24
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkanhoca Mesajı Göster
Sayın Nuri Murvet,
Antep fıstığı yetiştiriciliği bölümünde sormuştum (antep fıstıklarının içi boş) biraz da çevremde araştırınca antep fıstığı aşılanan çitlembik ağaçlarımın öncelikle budanması gerektiği bilgisini aldım, eğer sonuç budamadan sonra sonuç başarısız olursa dişi erkek ağaç sayısı üzerinde çalışma yapacağım.
Sizden ricam resimlerdeki ağaçlarımın nasıl budanacağı hakkında bana yardımcı olmanız.
Merhaba sayın serkanhoca

Ağaçlarınız meyve tutumunu yapıyor fakat içini dolduramıyor, bulunduğunuz bölge Antep fıstığı yetiştiriciliği için uygunmudur, Antep fıstığı meyvesi oluşumu için bölgenin iklim sıcaklığı, nemi ve mevsimin uzun sürmesi çok önemlidir.

Bizim bölgemizde bu meyveyi yetiştirmek iklim şartları nedeni ile mümkün değildir.

Eğer bölgeniz Antep fıstığı yetiştiriciliğine uygunsa, Çiklenbit ağacı üzerine yapılan Antep Fıstığı aşılaması alt anaç kuvvetli olduğundan aşıların kuvvetli olması için düzenli olarak budama yapılması gerekir.

Anaç olarak seçilen ağacın dal ve sürgünlerini budama ile baskı altına alınması gereklidir.

Eski 14-03-2014, 10:27   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-05-2013
Antep fıstıgı

[QUOTE=serkanhoca;784832]Sayın Nuri Murvet,
Sizden ricam resimlerdeki ağaçlarımın nasıl budanacağı hakkında bana yardımcı

Merhaba,
Ayni sikintiyi bizde yasiyoruz. 3 sene evvel 100 kadar citlembige antep fistigi asiladik ve hepsi tuttu. Gecen yil epeyce fistik verdi ama hepsinin ici bos. Siirt fistigi disisi asilayin dediler. Gecen yaz birkac agaca denedik ama malesef asilar tutmadi. Arazimiz Manisa Gordes'te. Bu konuda tecrubelerini paylasan olursa sevinirim.

agunel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2014, 22:24   #26
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

[QUOTE=agunel;1259270]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkanhoca Mesajı Göster
Sayın Nuri Murvet,
Sizden ricam resimlerdeki ağaçlarımın nasıl budanacağı hakkında bana yardımcı

Merhaba,
Ayni sikintiyi bizde yasiyoruz. 3 sene evvel 100 kadar citlembige antep fistigi asiladik ve hepsi tuttu. Gecen yil epeyce fistik verdi ama hepsinin ici bos. Siirt fistigi disisi asilayin dediler. Gecen yaz birkac agaca denedik ama malesef asilar tutmadi. Arazimiz Manisa Gordes'te. Bu konuda tecrubelerini paylasan olursa sevinirim.
İyi günler, merakımı bağışlayın. Ancak antep fıstığı menengiç ağacına aşılanmıyormuydu?

Eski 03-04-2014, 20:36   #27
Ağaç Dostu

[QUOTE=feyzon;1266276]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agunel Mesajı Göster

İyi günler, merakımı bağışlayın. Ancak antep fıstığı menengiç ağacına aşılanmıyormuydu?
Evet, aşılanıyor.

Aşılandıktan sonra göz kurdu girmemesi için ilaçlama periyoduna dikkat edilmeli...

Eski 13-04-2011, 11:29   #28
Ağaç Dostu

Bakla zınnının zarar yaptığı meyve ağaçları, çiçekte veya niyette.
Çiçeklere yakından bakalın. Kimler ilgi gösteriyor? Sadece arılar değil!

Eklenen Resimler

Eski 16-04-2011, 00:22   #29
Yeni Üye

bugün konyada Delfin 32000 IU/mg sormadığım zirai ilaç bayisi kalmadı ama bırakın delfin bulmayı adını bile duyanını bulamadım bu ürünü neren bulabilirim. konyada bu ürünü satan bir yer varmı acaba **** internetten alabileceğim güvenilir bir site varmı acaba

Eski 16-04-2011, 19:35   #30
Ağaç Dostu

Merhaba sayın osmanefe42

Delfin 32000 IU/mg Araştırın bulamazsanız, bölgemizde bulunan ziraii ilaç bayilerinde Parekende satış fiyatı 45 TL dir, isterseniz size kargo ile gönderebilirim.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025