![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapımı Çeşmenin yapılış aşamalarının en önemli noktası, hazırlanan kalıbın boton harç ile iskeletin birbirine iyi teması, kavramasına dikkat edilmeli, ağırlığı taşıyacak kısımlara biraz daha özen göstermeli.. Bu yapılarda geriye dönüş olmadığından, malzemelerinizin kaliteli olmasına ve tesisat malzemelerinin montajına azami dikkat edilmesi gerekir, kırılıp tamir edilme şansınız yoktur. Özel bir harç karışımı yok, birazcık fazladan çimento daha ilave edebilirsiniz. Ustaların terimi ile biraz yağlı olsun derler..! Sonra kalıbımızı sıvamaya başlıyoruz. Tamamen ellerimizle yapıyoruz, el aleti kullanmıyoruz. Elimize ilk başta bulaşık eldiveni, elimize betonun suyu temas etmesin diye, onun üzerine ucuz iş eldiveni giyiyoruz. Fotoğrafta görüldüğü gibi...! ![]() Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapımı |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapımı Bundan sonraki aşamalar; Beğenilerek şeçilmiş kaya ve dekoratif taşların uyumlu bir sekilde montajı başlıyor. Tamamen doğaçlama, içinizden geldiği gibi simetriye biraz dikkat ederek taş döşeme işlemini yapıyoruz. ![]() Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapımı |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Sizi zevkle takip ediyoruz. Bahçeli bir eve yeni kavuştum ve neyi nasıl yapacağımı bilemiyorum. Sayenizde aydınlanacağız inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Sevgili ide, heyecanınzı, mutluluğunuzu yürekten paylaşıyor ve anlıyorum. Çünkü bu benim için bir müddet daha hayal kalmaya devam edecek sanırım. Eğer gerçekleşseydi herhalde ben de Nuri Bey' i takip eder ve uygulamaya çalışırdım. Sağolsun, çalışmaları ve uygulamalarıyla bizlere özel bir şans sunuyor. |
|
|
|
![]() |
|
|