![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
yine muhteşem görüntüler üstad gez gez bitmiyor [ gerçi bitmesini istemiyorum ] |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama Nevruz Ateşi : Açık havada ateşin sıcaklığında sohbet ne güzel olur.... ![]() Doğal Taş İşçiliğinden Örnek... ![]() Doğal Taş İşçiliğinden Örnek... ![]() Ateş Tuğlası Örmesi İşçiliğinden Örnek... ![]() Nevruz Ateşi : Açık havada ateşin sıcaklığında sohbet ne güzel olur.... ![]() Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2015
|
Herkese merhaba. Bahçem için şelalesi olan bir gölet yapmak istiyorum. Herşey hazır geometrik bir şekli olmayan minumum 10 mt kare lik, derinliğide 40cm - 180 cm arasında olan bir çukur hazırlayıp içini liner membran ile kaplayacağım bitkiler taş kaya kütük v.s herşey hazır. Tek sorun boyutlarına uygun olarak nasıl bir motor filtre almalıyım bilemedim. Bana marka model fiyat olarak yardımcı olabilecek var mı? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2013
|
Nuri Bey, yaptığınız şeylere hayran olmamak elde değil..Ellerinize sağlık.. Doğaya hayran bir insanım..Ankara'da oturduğum bir sitenin tüm bahçe işleriyle gönüllü olarak ben ilgileniyorum.. Sitemiz içine küçük de olsa yaklaşık 60-70 cm. derinliğinde bir süs havuzu yapmak istiyorum.Yine küçük de olsa bir su yolu ve bir iki küçük şelale olacak. Kamelya Önündeki havuzdan aşağıya doğru bir meyil var.Su buradan aşağıya akacak ve aşağıda ikinci bir havuzda biriken su bir dalgıç pompa ile üst havuza tekrar pompalanacak. Sizden isteğim Havuz tabanına ve yan duvarlarına su kaybını engellemek için ne tür bir beton veya malzeme kullanmamız gerekir. Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.. Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2015
|
Merhaba Nuri Hocam, ve değerli üyeler ben yaklaşık 1 ay önce sayfanızı keşfettim. 1. sayfanızdan son sayfasına kadar saatlerce / günlerce bütün yazdıklarınızı okudum, bir sürü notlar aldım. Ben şile taraflarında bir bahçe aldım. ilk etapta Meyve ağaçları ve bostan yapmak istiyorum. İleride imar çıkarsa köy evi vs. yapacağım. Şu anda resimdeki gibi bir plan yaptım, planımı değerlendirebilir misiniz? Planımdaki çekincem şu : Çok mu köşeli ve monoton oldu? Alanların arasındaki geçişleri S şeklinde yapacağım. Meyve ağaçlarını meyvelerin çürüme ve sinek böcek yapmalarına karşı bahçenin en sonuna planladım. Evin önüne çim alanı ve kısa boylu bitkilerle yeşillendireceğim. Çocuk parkı ve pergola bölümleri de çizdim. Değerlendirirseniz çok sevinirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bahçenin eni ortalama 10 metre, uzunluğu ise 80 metre - bahçenin sağ ve suluna sırayla lükstrüm bitkisi ekip doğal çit oluşturacağım. Düzenleyen uskudarim : 04-07-2015 saat 12:30 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Vay Nuri hocam siz buralardamısınız ? Göremedim uzun zamandır... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2013
|
harika elinize sağlık çiftliğe mutlak bir tane yaptırmak için babamı ikna etmeye çalışacağım ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2019
|
Harika işler var. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba bahçe dostları... Uzun bir zaman olmuş sizlerle sohbet etmeyeli, dünya telaşına tutulmuşuz. Üretim periyotuna girdik. Birazda peyzajdan da uzaklaştık... Sizlere merhaba demeyi özlemişim... Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba Yeni bir virüs koruma proğramı sisteme ilave ettik, arşiv fotoğraflarımı yedeklemeden virüs taramasından geçirdim, çok emindim virus olmadığından arşiv fotoğraflarımın yeni çekimlerinin çoğunda, sistem virus bulgusu saptadığından sildi..! Paylaşımlarımın aksaması bu sebebten, yeniden düzenlemelerini yapıyorum... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın ardacan2000 Sayın Eser İlhan Sizin bahçenize yakışacak ve bahçenizin peyzajınla bütünlük sağlıyacak doğal taşlardan şelale mini gölet ve su kaynağı örnek fotoğraflarını veriyorum, seçenek çok beğenin... Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama ![]() Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arşiv kaynak fotoğraf ![]() Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arşiv kaynak fotoğraf ![]() Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arşiv kaynak fotoğraf ![]() Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arşiv kaynak fotoğraf |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayal ederken kapı girişi, varendadan seyir, bahçe içinden bakış açılarını gözlemleyerek not tutun...! Açılar çok önemli tek yönden bakış açısı ile kurgulamayın, her açıdan görsel seyir olsun, bitki peyzajında ölü noktalara yüksek, seyir alanı güzel açılara alçak ve çiçekli bitkileri düşünün harika olacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
Çalışmalarınızı keyifle takip ediyorum. Çoğu zaman benim hayallerimin çok ötesinde işler yapıyorsunuz. Bu bahar bir şelaleli havuz ve çevresini kaya bahçesi yapmayı çok istiyoruz. Bu eklediğiniz resimleri çok beğendim ![]() Biz ve havuz yapımında yardımını isteyeceğimiz ustalar bu konuda teknik bilgiye çok fazla sahip değiliz. İşin aslı, siteden ve internetten edindiğimiz bilgilerle bu işe kalkışacağız. Bu nedenle sizin fikirleriniz benim için çok değerli ![]() Şelaleli havuz yapmayı planladığımız alanın resmini aşağıda ekliyorum. Yamaç olduğu için sanırım biraz zorlanacağız ve teknik bilgiye ihtiyacımız olacak. Şimdiden değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın nurguldk Örnek olarak paylaştığım fotoğraflar küçük ölçekli bahçeler için uygun tasarımlardır. Sizin paylaştığınız fotoğraftaki yamaç bizim uygulama yapmak istediğimiz fakat arayıpta bulamadığımız arazi yapısı var. Neler yapılır, neler yapılır düşünemiyorum... Bu tip kotlu arazilerde hayal gücü geniş ve tasarımı uygulayacak ustalar çok önemli, genelde uygulamacılar taş ustaları oldukları için duvar yapar gibi taşlar sıralanıyor rezalet bir görüntü oluşuyor. Maliyeti yüksek olduğu içinde kıyılıp yıkılamıyor, hilkat garibesi gibi o çirkin manzara seyrediliyor. Bu tarz arazide doğal taşlarla yapılacak şelale ve göleti yapacak ustanın veya firmanın daha evvel yapmış olduğu uygulamaların referansına bakın hemen karar vermeyin..! Siz yapacaksanız eyvah, ne kadar eliniz yatkın bilemiyorum. Ne kadar bütçe ayırabilirsiniz, bu da çok önemli hayalin sınırı yok çok yükseklerden uçmayalım... Siz yapacaksanız elimden gelen yardımı yaparım merak etmeyin, yakın değiliz ki hemen gelip yapalım. Arazinin kar olmayan fotoğrafını yükleyin alıcı gözle bir bakalım, size en az bütçeli, normal bütçeli ve vay be adamlar ne yapmış gibi uçuk bütçeli fikirler vereyim |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları ve merdiven örnekleri ![]() Doğal taşlardan yürüme yolları ve merdivenler Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
|
|
|
![]() |
|
|