![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-10-2010
|
Benim de çimlerle ilgili sıkıntım var bazı yerlerinde kelleşme ve sararma var okudugum kadarıyla sararma mantar nedeniyle oluyor herlade bana ne önerirsiniz neyi nasıl yapmam gerekiyor bu mevsimde birşeyler yapabilirmiyim teşekkürler ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2010
|
Alıntı:
Muhtemelen bahçeniz yazın böyle oldu.Kurt olduğunu düşünüyorum.Bir kaç mesaj yukarıda,uygulayıp başarılı olduğumuz yöntemleri anlatmıştım.Ancak Ankara soğuk bir iklim ve zaman açısından biraz geç kalınmış.Uzman arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 250 m2 lik çim alanımın 1/3 ünde yama ekimi yaptım.Şu anda 3 -4 cm boyla geldiler.Sormak istediklerim: - Bu yeni çimleri kışa girmeden biçmek gerekir mi yoksa böylece bırakıp ilk biçimi ilkbaharda mı yapmalıyım? - Çim alanımı ilkbahar başında ve yaz ortasında olmak üzere iki kere gübreledim. Kışa girerken de aynı çim gübresini kullanabilir miyim? Bauhaus'da fosfat oranı yüksek kış gübresi satılıyor ve satıcı kışın bunun kullanılması gerektiğini söyledi, doğru mudur? - Yeni ektiğim alanı da aynı şekilde gübrelemeli miyim ? O alana gelişmesi açısından yapmam gereken özel ve farklı birşey var mı? Teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2010
|
Alıntı:
Şu anda bulundukları boy biçilme için uygun değil gibi geldi bana..Bence uzamasını bekleyip,keskin bıçaklı bir makine ile biçin. Kış için,yavaş salınımlı gübrelerden olan,Entec,ya da Magicolor 13-16-8 taban gübresi olabilir.Tüm alanlarınızı gübreleyiniz. Not: Benim paylaşımlarım,tecrübe ederek sonuca vardıklarımdır.Konunun uzmanı değilim.Saygılarımla..... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sn. worker cevabınız için teşekkürler. Bulundukları boyun biçime uygun olmadığını biliyorum ama, sormak istediğim kıştan önce biçilmeli mi? Yani örneğin bir ay sonra 10 cm boya gelseler içinde olduğumuz aya bakmadan biçmeli miyim,yoksa ince ve zayıf olduklarını düşünüp biçmeden bahara kadar bekletmeli miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
İlk biçim sonrası silindirleme yapmayı unutmayın ancak alan nemliyken silindir sokmayın, tesviyeyi bozarsınız. Yazın kullandığınız gübrenin oranlarını yazarsanız şimdi kullanıp kullanamayacağınızı söylerim. Üzerindeki NPK oranını yazmalısınız. worker 13-16-8 diye yazmış ya onun gibi bir rakam üçlüsü bulacaksınız pakette o değerleri vermenizi rica ederim. ( Hiç bilmediğinizi varsayarak açıkladım, bilginiz varsa kusuruma bakmayın.) Gübreyi bütün alana verirsiniz. O alanın gelişmesi için deniz yosunu preparatları uygulayabilirsiniz. Çim aktivatörü turf set de işinize yarayacaktır. Nem ve serin hava bir araya gelince bazı mantari hastalıklar da ortaya çıkar, dikkatli olmalısınız. İlk biçimi yapana kadar yabancı otları sökmeyin, onların köküyle birlikte çimi de çekersiniz. Gerekliyse toprak hizasından keskin bir bıçakla kesin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çim ekimi, püf noktaları. |
|
|